Na een heerlijk nachtrust aan de waterkant pakken we onze tas in en maken we ons klaar voor de 3de wandeldag. Dat deze wandeldag een flink keerpunt zou krijgen, hadden we van te voren niet zien aankomen. 

West Highland Way van Sallochy Campsite tot Inversnaid

Totale afstand 18.6 km
Begin punt Sallochy Campsite
Eindpunt Inversnaid
Overnachting Inversnaid Bunkhouse & Top Bunk Bistro of Inversnaid Hotel
Wildkamperen Mag op deze route niet, ze hebben speciale plekken die gereserveerd moet worden
Moeilijkheid Een onregelmatig pad (veel klimmetjes), veel schaduw, langs Loch Lomond, genoeg water maar wel filteren,
Lunchen Enige mogelijkheid is in Rowardennan
Water Neem 2/3 liter water mee, hervullen kan in Rowardennan – water uit Loch Lomond ook mogelijk maar wel met een waterfilter. Verder onderweg geen waterpunten.

Midges…irritante mini vliegen

Echt…deze vieze stomme insecten zijn echt niet leuk. Ze gaan overal onder zitten en weten je echt te irriteren. In de vroege ochtend hadden we er gelijk al last van. Goed besluit om maar gelijk onze netjes te gebruiken. Het ziet er wel niet uit maar echt op dat moment interesseert het je niet. Dus tip: neem een netje mee speciaal tegen midges.

En als jij mij vraagt waar midges naar voelen. Het brand op je lichaam en je word er echt gek van. Dus vergeet ook geen lange broek en iets met lange mouwen. Want ze weten over hun weg te vinden.

West Highland Way part 3

Daar gaan we dan, bepakt en wel richting de volgende route langs Loch Lomond. Het begint gelijk met erg mooi uitzicht over dit prachtige meer. Na ongeveer 2 kilometer krijgen we onze eerste klim. Ik merk gelijk dat ik nog niet helemaal warm ben en ik hier moeite mee heb. In klimmen ben ik sowieso niet heel snel. Mijn wandelmaatje loopt sneller door en voordat ik het weet zie ik haar niet meer.

Hier scheiden onze wegen

Ik hield haar niet bij en merkte dat onze tempo ver uit elkaar lagen. Toen we bij Rowardennan aan kwamen merkte we dat we zo niet verder konden. Eva moest deze wandeling in 7 dagen voltooien en ik merkte aan mijzelf dat dit voor mij niet haalbaar was. Er speelde ook nog meerdere factoren mee: ik wilde meer tijd nemen om te fotograferen en filmen, ik was langzamer dan Eva waardoor ze elke keer op mij moest wachten, wegens de warmte was het echt soms heftig en merkte ik dat 20/25 kilometer per dag lopen de max voor mij was.

Dus dat was even een domper maar uit eindelijk wel een goede beslissing. We besloten bepaalde dingen te verdelen en ik ging gelijk op zoek naar hostels op de route. Dit was op sommige punten nog even een moeilijke opgaven want niet overal staat het goed aangegeven.

Alleen verder naar Inversnaid

Nadat ik alles voor de komende twee dagen had geregeld, ga ik alleen verder. De tranen in mijn ogen. Vind het moeilijk en ook wel spannend. Maar aan de ene kant voelt het ook als vrijheid. Ik kan op mijn eigen tempo verder. Het begin kwa temperatuur flink op te lopen. Wat ben ik blij dat er veel schaduw is. Het is veel klimmen. Dan heb ik het over kleine rotsen, op en neer, van links naar rechts. De meeste mooie landschappen schieten voorbij en voordat ik het in de gaten heb kom ik aan bij Inversnaid.

Inversnaid Bunkhouse & Top Bunk Bistro

Gelukkig heb ik last-minut dus nog 3 uur van te voren nog kunnen regelen dat ik bij Inversnaid Bunkhouse & Top Bunk Bistro kon verblijven. Toen ik was aangekomen in Inversnaid, moest ik bellen want het bunkhouse lag nog 3 kilometer, bergopwaarts het land in. Gelukkig ben 15 minuten wachten in de schaduw kwam daar dan mijn vervoer aan.

Eten en jacuzzi

Ondanks de niet heel veel kilometers was het een zware dag. Het was warm, heel warm en het was veel dalen en klimmen. Toen ik aankwam bij het bunkhouse kreeg ik gelijk een rondleiding. Daarna was het tijd voor een lekkere douche en even een mini dutje. Na mijn dutje besloot ik even mijn lichaam te belonen met een heerlijk bord eten.

Toen de avond langzaam voorbij ging dook ik ook voor de ontspanning nog in de jacuzzi in. Natuurlijk was het warm maar mijn lichaam vond dit de perfecte ontspanning. Voor maar 2 pound kon je ruim één uur in de jacuzzi. Nier verkeerd toch!

Van een moeilijk naar een fijne wandeldag

De dag begon pittig en we moesten een lastige beslissing maken maar overal ben ik erg blij dat we deze beslissing hebben gemaakt. We kunnen beide het einddoel halen en dat wilde we graag. Ik kijk terug op een dag waar ik weer iets heb geleerd en dat alleen zijn niet alleen zijn is.

Meer lezen over de West Highland Way:

 

Foutje gezien? Meld het.