De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.

Op weg naar Schotland | de klaar voor vertrek TAG

Yeah…het aftellen is eindelijk klaar. We zijn richting of misschien al wel in Schotland. We hebben er super veel zin in, maar we weten ook dat het behoorlijk zwaar gaat worden. Het weer ziet er voor Schotland super goed uit, dus de zonnebrand kan mee. In deze ‘klaar voor vertrek TAG’ van Travellers of the world. Ik vertel dingen over mijn bagage, planning, voorbereidingen en veel meer. 

Bestemming en reis

Waar ga je heen?

Dat is voor jullie niet moeilijk: Schotland. Ik ga daar vooral veel, héél veel lopen. We gaan de West Highland Way van 153 kilometer lopen. Benieuwd naar mijn reisroute door Schotland?

Wat voor soort reis ga je maken? (rondreis, zonvakantie etc. )

Eigenlijk word het een zeer actieve reis, waar we vooral bezig zijn met wandelen. We gaan ook wildkamperen dus we nemen al onze eigen spullen mee.

Hoe lang ga je?

Samen gaan we in totaal 10 dagen. Zelf blijf ik 13 dagen in totaal.

Hoe lang geleden is deze reis / vakantie geboekt?

Eigenlijk nog niet heel lang geleden. Toen we op een avond bij elkaar waren en onze reis voor Noorwegen aan het bespreken waren, kwamen we er achter dat we maar 4/5 dagen naar Noorwegen konden. Dit vonden we beide te kort dus besloten we die avond iets anders te zoeken. Dit was begin mei trouwens. Dus nog niet eens twee maanden geleden.

Wat is er allemaal vast gelegd?

Eigenlijk zeer weinig. Natuurlijk de vlucht van en naar Edinburgh, de eerste nacht in Glosgow en dat was het eigenlijk. We kamperen over het algemeen wild en we kijken per dag wat we willen. Zit nou alles vol in een hostel, dan slaap we alsnog onze tent op.

Waar kijk je het meest naar uit?

Het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. Echt die moeten zo ontzettend mooi zijn. Kan haast niet wachten om daar door heen te mogen lopen.

En als ik de Ben Nevis kan beklimmen, natuurlijk de top bereiken.

Waar zie je stiekem tegenop?

Het wandelen met bepakking. We dragen zelf alles mee. Van kleding tot eten, van medicijnen tot onze tent. We willen de West Higland Way in 7 dagen proberen te lopen, dus dat komt uit op 20 kilometer per dag. Gelukkig hebben we hele dagen de tijd, dus rusten tussendoor, kunnen we zelf in plannen.

Bagage

Hoeveel kilo ruimbagage staat er op dit moment klaar?

Hoeveel precies hebben we niet gemeten, maar ik denk dat we zeker aan de 10 tot 12 kilo zullen zitten per persoon. We zullen bij het inchecken precies zien hoeveel erin zit.

Hoeveel kilo handbagage gaat ermee?

Er gaat één tas mee, met daarin belangrijke dingen zoals paspoort, telefoon, camera spullen, portemonnee etc. Dit zal niet heel veel wegen. Hoeveel precies weet ik niet maar ik weet wel dat camera spullen veel wegen. Maar zonder camera ga ik niet op reis haha.

Wat ontbreekt er nooit in je handbagage en zit er nu ook zeker in?

Camera…deze gaat echt altijd mee. Verder gaat er natuurlijk het paspoort mee (anders word lastig Nederland uit komen), telefoon, wat te eten, oordopjes voor muziek, extra oplader telefoon, portemonnee en mijn medicatie.

Wat vergeet je altijd?

Ik vergeet altijd wel iets en dat is elke keer weer anders. Dus ik ben benieuwd wat het deze keer gaat worden.

Vervoer

Hoe ga je naar de plek van bestemming?

Met de trein gaan we richting Eindhoven Airport. Vanuit daar pakken we natuurlijk het vliegtuig richting Edinburgh. Van Edinburgh naar Glosgow pakken we dus bus of de trein. Vanuit Glasgow naar begin West Highand Way pakken we de trein.

Wat is jouw ‘heenreis’ (of ‘terugreis’) outfit?

Ik denk dat ik mijn zware broek aantrek (die zit lekker) met een topje en mijn gele fleece vest. Alles wat ik aan heb gebruik ik kwa kleding ook weer tijdens de rest van de reis. En natuurlijk mijn nikes…heerlijke schoenen.

Als je gaat rondreizen, hoe wil je dit gaan doen op de plek van bestemming?

De eerste 8 dagen zullen we het vooral moeten doen met onze eigen benenwagen. Voor de rest proberen we dit vooral te doen met trein of bus.

Overnachten

Waar wil / ga je overnachten?

We zullen tijdens de West Higland Way vooral overnachten in onze tent dus wildkamperen. Natuurlijk proberen we onderweg ook te overnachten op een camping (douche is ook soms fijn) of in een hostel. Maar dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals midges of hoe we ons voelen.

Voor de rest zal ik vooral in hostels slapen. Zit er ook aan te denken om te gaan coachsurfen.

Wat is het belangrijkste aan een overnachting?

Heb eigenlijk niet heel veel eisen. Het matras of beter gezegd de ondergrond moet goed zijn. In de tent slapen we op goede matjes (in Zambia heb ik daar heerlijk op geslapen). Verder hoeft het niet te rumoerig te zijn (daarvoor heb je ook oordopjes).

En nu…

Hoe kunnen we je volgen tijdens de reis?

Ik wil elke dag een update geven in vorm van een video/vlog en een geschreven blog met foto’s. Het klinkt misschien allemaal veel, maar dit is voor mij pure ontspanning. Het schrijven van een blog vind ik fijn, omdat ik dan later niks vergeet. Heb ik toen in Zambia ook gedaan en was fijn bij thuiskomst. Natuurlijk moet ik wel kijken of het echt ook allemaal gaat lukken. Misschien heb ik wel geen bereik of ben ik helemaal gesloopt.

De video’s/vlogs worden geupdate via Facebook. Op You Tube komen ze later te staan. Ook probeer ik 1 of 2 keer op Instagram een foto te plaatsen en zal ik Insta Stories gaan bijhouden.

Ben je klaar voor vertrek?

Jaaaah…lets bring it on! Ik ben er klaar voor, Eva is er klaar voor, wij zijn er klaar voor. We hebben er onwijs veel zin in. Natuurlijk zullen we momenten hebben dat we ons zelf vervloeken dat we deze wandeling zijn gaan doen, maar het gaat ons ook zoveel moois geven.

Ben wel een beetje zenuwachtig, maar het zijn goede zenuwen haha.

 

Foutje gezien? Meld het.

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen