Quiraing hike, wandeling Isle of Skye

Quiraing hike, de mooiste wandeling op Isle of Skye

Hiken, Isle of Skye, Schotland

Tijdens mijn 1.5 week in Schotland maakte ik op het eiland Isle of Skye verschillende wandelingen. Samen met de Old Man of Storr was de Quiraing één van mijn favoriete. De Quiraing is niet alleen een hele mooie wandeling maar ook één van de populairste wandelingen op het eiland. Niet gek natuurlijk want bij helder weer kun je bizar ver kijken. Het word daarom dan ook aangeraden om deze plek met enigszins met goed weer te bezoeken. Natuurlijk laat ik jullie even zien waarom je deze hike moet doen als je op Isle of Skye bent.

De Quiraing hike: algemene informatie

De Quiraing maakt een deel uit van een bergketen en bevind zich in het meest noordelijke top van het Trotternish schiereiland. Je herkent de bergketen door de merkwaardige rotspieken die gevormd werden door een reeks aardverschuivingen. Het bizarre van de Quiraing is dat het nog altijd beweegt. Elk jaar moet de weg weer op nieuw herstel worden (daarom ziet het er elke keer ook zo nieuw uit). Bekende rotsformaties zijn in de omgeving Needle, de Prison en de Table. Deze kan je onderweg zien via tal van wandelingen.

Wandeling Quiraing

Een wandeling door de Quiraing is niet zomaar een stukje hiken. Het is een pittige 7 kilometer die word afgewisseld door op en af smalle padden met soms diepe afgronden. Het word daarom ook afgeraden om er te gaan hiken als het regent (veel) of er veel mist hangt. Maar dat ter zijde want de Quiraing is een hike die je moet doen als je op Isle of Skye bent. Wij hebben daarom ook de beste dag uitgekozen en hadden echt prachtig zonnig (ook warm) weer.

Isle of Skye wandeltip: Vergeet niet om ook de Old Man of Storr te lopen als je op Isle op Skye bent.

Bezoeken van de Quiraing

Zoals bij vele beroemde bezienswaardigheden is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te komen of wat later op de dag en dit geld ook van de Quiraing. Dit gebied staat bekend als één van de bekendste gebieden op Isle of Skye.

Dit is ook te zien aan de grote toestroom van toeristen. Vele van hun bezoeken alleen het eerste gedeelte van de wandelingen. Daarvan gaat maar 50% verder omhoog richting het plateau en daarvan maakt maar een handje vol de volledige hike van 7 kilometer. Maak je dus niet te druk als je een horde aan mensen aan het begin van de Quiraing ziet want wil je verder deze plek ontdekken dan ben je op sommige plekken vaak alleen.

De Quiraing wandeling met honden

Wij deden de Quiraing hike met onze twee trouwe viervoeters. Het is verstandig als je weet dat je hond van schapen houd om je hond of honden aangelijnd te houden. Wij weten toevallig dat een van onze honden het liefs achter de schapen aangaat. Er zit namelijk drijversbloed in en zat dus ook aangelijnd tijdens deze hike. De andere hond kijkt er totaal niet naar om en ging alleen vast op plekken waar de afgrond vlak langs het pad was. Het is wel belangrijk dat je hond goed onder appel staat. Dit omdat je niet overal ver kunt kijken.

Neem ook onderweg genoeg water mee. Er zijn niet echt beekjes waar ze even kunnen afkoelen of even wat kunnen drinken.

Wandeltip Schotland: Hike naar de Lost Valley in Glencoe en ontdek tijdens deze pittige tocht waar ze honderden jaren geleden de clans hun vee verborgen voor de vijand.

Schapen spotten

Op Isle of Skye zie je echt overal schapen en zo ook bij de Quiraing. We hadden wel verwacht dat we er meer zouden zien maar het was een warme dag. Waarschijnlijk hebben de schapen ook verkoeling in de schaduw gezocht. Onderweg kwamen we verschillende schapen tegen. Dit geeft toch net dat stukje extra. Schapen horen nu eenmaal bij dit landschapsbeeld. Blijft wel altijd op gepaste afstand. Schapen maken rare sprongen als ze zich in het nauw gedreven voelen. De afgrond is niet alleen voor jou gevaarlijk maar ook voor schapen die geen kant op kunnen.

Parkeren de Quiraing

Je kant de Quiraing op twee verschillende plekken begin maar er is maar één plek die gemakkelijk toegankelijk is. Als je op Google Maps ‘parking Quiraing’ typt komt je uit bij een kleine parkeerplaats. En als ik het over klein heb, is ie ook heel klein. Wij hadden geluk en konden een plekje vooraan krijgen maar ik zie ook auto’s ruim 1 kilometer verderop staan. Het loont dus wel om even iets verder te rijden en te kijken of er dichterbij plek is.

Het is er gratis parkeren maar let wel op dat het nauwe wegen zijn. Een botsing is zo gemaakt. Klap dus ook even als het kan je spiegels in. De autoroute er naar toe is waanzinnig mooi. Onderweg ontpopt zich het prachtige berggebied. Je kijkt je ogen echt uit. Bij elke bocht zie je weer iets nieuws.

Pittige hike over smalle paden

Maar één van de mooiste hikes die ik heb gedaan op Schotland. We begonnen de hike rustig en stopte om paar meter om foto’s te maken. Voor de complete route geld een wandeltijd van 2.5 uur maar je kunt wel raden dat wij langer onderweg zijn geweest. In het begin is de hike nog makkelijk. Soms bevind er in een keer een afgrond naast je maar de paden zijn daar nog breed genoeg. Hoe verder je omhoog gaat hoe smaller de paden zijn. Ik krijg hier een glimlach van en vind dit alleen maar leuk. Kan me wel voorstellen dat dit niet voor iedereen zo is. Het loont trouwens wel om verderop te gaan. Het word alleen maar mooier. We stopte vaak onderweg om even achterom te kijken. Want het uitzicht verandert elke 100 meter.

Zou jij deze Quiraing hike op Isle of Skye willen maken?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Lost Valley Glencoe hike

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

4 Reacties

 1. Michelle

  Wauw, wat een pracht! En dat vergezicht, heerlijk. Wij waren er met minder weer, waardoor we lang niet zo ver voor ons uit konden kijken. Dat was desalniettemin een mooie ervaring. Maar na het lezen van je blog (en het zien van de foto’s) begint het toch te kriebelen om weer eens terug te gaan met mooier weer 🙂

  Antwoord
  • stripeaway

   Is idd een prachtige omgeving, zelfs met slechter weer. Vooral omdat dat ook Schotland is. Ik heb ook twee jaar achter elkaar geluk gehad met het weer. Elke keer zonnige en mooie dagen. Het echte Schotlandse weer heb ik nog niet mogen ervaren.

   Antwoord
 2. Melanie | travelwithmel.nl

  Wauw, wat een mooie wandeling! Ik ga in april/mei voor 2 weken naar Schotland. Deze hike ga ik zeker onthouden! Ik hoop dat we dan ook zulk mooi weer hebben met zulke uitzichten!

  Antwoord
  • stripeaway

   April en mei zijn wel maanden die wat meer onstuimiger zijn. Dus meer kans op sneeuw. Maar Schotland is dan niet minder mooi en brengt juist meer mysterie in het geheel.
   ALs je de Quiraing gaat lopen zou ik ook Old Man en Fairy Glen mee pakken. Beide echt een toevoeging aan je reis door Schotland.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.