SCHOTLAND

Schotland reistips⇓

Quiraing hike, de mooiste wandeling op Isle of Skye

Quiraing hike, de mooiste wandeling op Isle of Skye

Hike door het prachtige Quiraing  op het eiland Isle of Skye Isle of Skye, Schotland Hiking, Outdoor7 kilometer Honden welkom, wel loslopen schapen Tijdens mijn 1.5 week in Schotland maakte ik op het Isle of Skye verschillende wandelingen. Samen met de Old Man of...

Hike de prachtige Lost Valley in Glencoe Schotland

Hike de prachtige Lost Valley in Glencoe Schotland

Hike naar de Lost Valley In Glencoe Schotland Glencoe, Schotland Outdoor, Hiking 4,4 kilometer 335 hoogtemeters Hond moet fit zijn. Veel losse stenen en flinke pieken en diepe dalen. Meer dan Glencoe heb je soms niet nodig. De prachtige bergtoppen brengen je helemaal...

Uitgeroepen tot het mooiste land te wereld.

Schotland is het perfecte land als je van onbedorven natuur houdt. Dit is de bestemming waar je absoluut geweest moet zijn. De kans is wel erg groot dat het niet bij één keer blijft. 

De Schotse Hooglanden is het populairste gebied. Van Loch Lomond door Glencoe richting het eiland Isle of Skye. Buiten deze prachtige gebieden heeft Schotland ook minder bekende gebieden zoals Arran, Knoydart en de Hebriden bieden eveneens adembenemende landschappen en vergezichten.

Kortom, waar u ook komt in Schotland, de natuur zal zeker niet teleurstellen.

Schotland

handig om te weten

Hoofdstad: Edinburgh

Taal: Schotland heeft 3 talen die ze spreken: Schots, Engels en Schots-Gaelisch (een taal die nog maar door 60.000 mensen wordt gesproken).

Noodnummer: 112

Landnummer: +44

Valuta: Pond £

Hoogste punt: 1344 meter (Ben Nevis)

Langste wandeling: West Highland Way

Roadtrippen door Schotland: North Coast 500

Grote Schotland: 80.077 km²

Schotland heeft 790 eilanden waarvan meerdere deel niet bewoond is. Isle of Skye is het meest bekende eiland. 

Beste reistijd Schotland

Het weer in Schotland voorspellen is moeilijk maar niks in onmogelijk. Zelf ben ik twee keer in juni gegaan en had ik beide keren prachtig weer. Men zegt zelf dat de maanden mei, juni en september het beste zijn om door Schotland te reizen. In juli en augustus is het midges gehalte erg hoog. In de wintermaanden kan het guur zijn en de kans op regen is veel groter. 

Visum Schotland

Als inwoner van de EU heb je voor Schotland geen Visum nodig. Wel heb je altijd een geld paspoort of ID nodig.

 

Vaccinaties Schotland

Voor Schotland heb je geen vaccinaties nodig.

OUTDOOR

in Schotland

Schotland en outdoor gaan hand in hand samen. Van hiken tot mountainbiken en van surfen tot aan munro bagging. Schotland heeft het allemaal. Rekenen niet of makkelijke outdoor activiteiten want bij hiken en mountainbiken ontkom je er niet aan om ook de hoogte in te gaan. Dus kan jij geen genoeg krijgen van bergen dan is Schotland het land voor jou. 

VOLG MIJ OP INSTAGRAM