De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Overnachten in Brabant in een tiny house

14 x overnachten in Brabant dichtbij de natuur

We gaan op zoek voor jou naar de mooiste plekjes om te overnachten in Brabant dichtbij de natuur. We kennen natuurlijk allemaal wel leuke overnachtingen in de stad, vooral een stukje verwijderd van de natuur. Daarom laat ik je mijn favoriete slaapplekjes zien die ik ben tegen gekomen en die vooral dichtbij de natuur zijn. Dit zijn mijn 14 favoriete overnachting in Brabant dichtbij de natuur.

Overnachten in Brabant

Voor Stripe Away en Toffe Hotspots ben ik regelmatig op pad om te overnachten op de meest leuke plekjes in en buiten Nederland. Nu krijg ik regelmatig de vraag waar je in een bepaalde regio mooi kunt overnachten en het liefst weg van de menigte en de stad. Lekker dichtbij de natuur en helemaal omringt met bomen. Dit zijn mijn favoriete overnachtingen in Brabant die dichtbij de natuur liggen (of helemaal omringt met natuur ;).

Pipowagen in Haaren

Als eerste beginnen we met deze fantastische pipowagen waar vanuit je direct het bos in kunt lopen. Ook ligt deze pipowagen precies tussen de twee mooiste natuurgebieden in Brabant: Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en Natuurgebied Kampina. De pipowagen is authentiek maar met een moderne touch. Bij aankomst staat er zelfs een flesje wijn klaar om het verblijf zo goed mogelijk te beginnen.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant in een pipowagen
BRON: Natuurhuisje

Vrijstaande cabin in Riethoven

Een sfeervolle cabin met een bosachtige tuin van maar liefst 5000 vierkante meter. Het natuurhuisje ligt echt middenin het bos en je hebt hier gegarandeerd rust. Van een houtkachel tot aan een unieke buitendouche. Voor in de avonduren als de zon is ondergegaan kan je in een grote zitkuil met bankjes je goed vermaken met de BBQ en de vuurkorf waar je heerlijke marshmallows kunt roosteren.

Deze cabin ligt op korte afstand van de natuurgebieden: de Kempen, Cartierheide en het prachtige Loondermolen. Ook om de hoek ligt het bekende Dommeldal waar je prachtig kunt wandelen langs de Dommel. Echt een aanrader.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant in een cabin
BRON: Natuurhuisje

Vakantiehuis in Rucphen

Een oude paardenstal dat is omgetoverd tot een heerlijk compleet vakantiehuis. Deze oude paardenstal (waar je tevens niks meer van ziet) ligt middenin de natuur bij Rucphen. Het voordeel van dit huis is dat het gelijkvloers is dus prima geschikt voor mensen die slechter ter been zijn. Je zit met dit vakantiehuis op een paar kilometer afstand van de Rucphense Heide, die in augustus/september in volle bloei staat. Tevens ook één van de grootste en mooiste heidevelden in Brabant. Laten we trouwens ook niet de prachtige inrichting vergeten want dit is een pareltje.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant in een vakantiewoning
BRON: Natuurhuisje

Oud Balinees huis in Sint Oedenrode

Dit oude natuurhuisje is 60 jaar lang bewoond geweest op Bali maar heeft nu een prachtige plek gekregen in de Brabantse natuur. Het huisje straalt een romantische sfeer uit en heeft zijn authentieke waarde behouden. Het is knus en klein en redelijk back to basic. Dit natuurhuisje ligt op een buitenplaats met meerdere unieke overnachtingen. De buitenplaats is gelegen in het Dommeldal in het Nationaal Landschap het Groene Woud. Een prachtig natuurgebied om te wandelen.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant
BRON: Natuurhuisje

Tiny House in Mariahout

Een prachtig ingericht Tiny House dat omringt is door bossen en weilanden. Even heerlijk onthaasten en genieten van de prachtige ingerichte ruimtes. We moeten natuurlijk ook niet de onwijs schattige alpaca’s vergeten die voor je tiny house in de alpacaweide staan. Tevens ligt dit natuurhuisje op loopafstand van de Mariahoutse Bossen en de Vresselse Bossen.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant in een tiny house
BRON: Natuurhuisje

Retro Caravan in het Groene Woud

Wil je echt helemaal uniek overnachten? Boek dan dit toffe slaapplekje. Een retro caravan op een buitenplaats in natuurgebied Het Groene Woud. Er is een groot tweepersoonsbed aanwezig en er is een klein zithoekje. In de winter is dit slaapplekje misschien wat koud maar in de zomer is het hier heerlijk vertoeven. Als de zon ondergaat kun je het extra gezellig en warm maken met een vuurtje in de vuurpot.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant in een retro caravan
BRON: Natuurhuisje

Natuurhuisje in Leende

Een sfeervol natuurhuisje aan de rand van Leenderstrijp in het Leenderbos. Een huisje middenin de natuur en doet zijn naam gelijk eer aan. Het ligt op een eigen stuk grond met bos en een speelweide die omheind is. Het huisje ligt helemaal vrij en hier kun je heerlijk genieten van de rust die je na een lange week werken verdiend. Tevens heeft dit bos voldoende openheid zodat je ook even goed kunt genieten in het zonnetje.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant
BRON: Natuurhuisje

Vlaamse Schuur uit 1989 in Rijsbergen

Een prachtig gerenoveerde schuur dat nu dienst doet als unieke overnachting. Het unieke aan deze vakantiewoning is de binnentuin met lounge- en eethoek en de bedstedes. De bedstedes zijn elke 200×200 en voelen ondanks de grote knus aan. Dit slaapplekje ligt op een boerderij op circa 1 kilometer van Rijsbergen. Het Mastbos bij Breda ligt op ongeveer 7 kilometer. In het Mastbos kun je tevens heerlijke wandelingen maken.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in brabant
BRON: Natuurhuisje.nl

Kota’s in Gemonde

Verstopt tussen struweelhangen in de boomgaard van een theaterboerderij staan de twee kota’s. Dit zijn houten huisje van Fins grenen. Per kota zijn er twee goede bedden aanwezig. Je bevindt je hier dus tussen de boomgaarden die in het voorjaar in volle bloei staan. De kampeerboerderij ligt in het buitengebied van de Meierij en is dus omringt met wijdse landschappen.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in brabant in een kota
BRON: Natuurhuisje

Ecovlot in Den Heen

Slapen op het water is echt heerlijk en dat kan je tevens perfect op deze ecovlotten aan de Steenbergsche Vliet middenin de vrije natuur. Het is een geisoleerde blokhut op een vlot van vier bij zes meter. Je komt via een loopbrug op het vlot terecht. De blokhut is van basisdingen voorzien zoals bestek, pannen en een gasstel. Het ecovlot ligt in de buurt van verschillende natuurgebieden en je met natuurlijk direct op het water. Neem bv je supboard of je kajak mee en geniet van de prachtige natuur vanaf het water.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant op een ecovlot
BRON: Natuurhuisje

Cabin met schapen in Haaren

Hoe uniek wil je het hebben? Je kunt hier kamperen maar je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een cabin die je deelt met schapen. Het zijn echt knuffelschapen die de namen: Pietje, Wally, Chrisje en Rolf hebben gekregen. Mensen noemen dit ook een paradijsje en dit is niet vanwege de luxe maar juist vanwege de simpelheid en het warme ontvangst van de host. Dit unieke overnachtingsplekje in Brabant ligt vlakbij de Oisterwijks Vennen en is zeker één van de mooiste gebieden om te wandelen in Brabant.

Boeken hier je overnachting

Overnachten tussen de schapen in Brabant
BRON: Campspace

Moderne bungalow in Liempde

Helemaal omgebouwd door een kunstenares is deze bungalow. Rondom het huisje bevindt zich een wilde tuin van 2700 vierkante meter. Op deze plek kun je niet alleen maar slapen en tot rust komen maar ook kan je hier kunstzinnig aan de slag gaan. Verder heeft het buiten een vuurkuil waar je lekker met een glas wijn de avond kunt afsluiten. Er is veel natuur groen aanwezig in de omgeving zoals de Kampina, de Geelders en Landgoed Velder met de negensprong. Je kunt hier ook een kano huren om een rondje over de Dommel te gaan.

Boeken hier je overnachting

Vakantiehuisje-in-Brabant
BRON: Natuurhuisje

Boshuisje bij Nationaal Park de Grote Peel

Logeren middenin de natuur bij Proefboerderij Karmijn. Een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en even jezelf helemaal terug kunt trekken van de buitenwereld. Je wordt wakker met het geluid van de vogels. Na je ontbijtje kun je besluiten om te gaan wandelen in Nationaal Park de Groote Peel. Een prachtig stukje Nederland dat je een keer gezien moet hebben. Op het terrein kun je ook kamperen.

Boeken hier je overnachting

Overnachten in Brabant
BRON: Campspace

Boomtent in Huijbergen

Een kampeerplekje aan de Brabantse Wal en het ligt in de groene gemeente Woensdrecht. Het ligt om een kleine rijafstand van Grenspark Kalmthoutse Heide zowel in Nederland als Belgie. Je kan je hier dagen en dagen vermaken en niet eens hetzelfde natuurplekje zien. De omgeving strekt zich ook goed uit voor een rondje geocachen, ook wel schatzoeken. Je kunt hier dus niet alleen kamperen op de grond maar ook uniek slapen in een boomtent. Hoe leuk is dat!

Boeken hier je overnachting

BRON: Campspace
Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen