Supboard Decathlon

Supboard Itiwit Decathlon | Review

Review, Suppen, Watersport

Suppen in Nederland is niet iets nieuws maar het begint in een razend tempo een flinke bekendheid te krijgen. De tijdje geleden kocht ik mijn supboard, de Itiwit 10 feet van Decathlon en ging deze uitvoerig door de test. In dit review deel ik mijn ervaringen met dit gave rode supboard.

Wat is suppen?

Het zal je niet ontgaan zijn en als je een kijkje op het water neemt zie je geheid wel iemand rond peddelen. Sup is de afkorting van Stand Up Paddling en is overkomen waaien uit Hawaii. Als je dat vertaald naar het Nederlands dan peddel jezelf vooruit op een board. Meestal is het ook op een plek waar weinig golven zijn en het is tevens een goede body workout.

Supboard Decathlon

De Itiwit 10 feet supboard | mijn ervaring

Tijdens het suppen in Den Bosch probeerde ik al het supboard van Itiwit uit. Dit voelde zo goed dat ik al snel aan het kijken was voor een eigen board. In het verleden ben ik vaak gaan op supboard die ik dan huurde. Toen ik eenmaal de eerste stap zetten op dit supboard was blij verrast over de stevigheid, stabiliteit en kwaliteit.

Stabiliteit

Zoals ik al eerder had vermeld ben ik erg blij met het supboard van Decathlon. Ik heb verschillende boards in het verleden uitgeprobeerd en ben erg te spreken over de stabiliteit van dit bord. In het begin moest ik even wennen omdat deze iets minder breed is dan boards die ik eerder heb getest maar na 5 minuten was ik alweer gewend en ging ik al een speer over het water. Is verder erg breed (32”) en dik (5”).

Stevigheid

Als je voor het eerst te maken krijgt met een nieuw supboard is altijd even spannend met welke kwaliteit je te maken krijgt. Over dit supboard van Decathlon ben ik meer dan tevreden. Het voelt stevig en sterk aan en heeft een goede grip om je supboard te dragen.

Specificaties

Dit supboard is een 10 feet, weegt 9 kilo en wordt aanbevolen voor een persoon die max 80 kilo weegt en heeft een belastbaarheid van 230 kilo.

Wat er bij te kopen

Wil je dit supboard kopen houdt er dan rekening mee dat je de pomp en de peddel er los bij moet kopen. Bij het supboard zit wel de vin, de leash en handige draagtas inbegrepen.

SUP tips: Ga suppen in Breda en ontdek deze oude stad vanaf het water.

Suppen in Giethoorn

Welk supboard moet ik hebben

Ook in de wereld van suppen zijn er tal van mogelijkheden. Spreekwoordelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Welke ga je dan kiezen? Wat is een goed supboard voor mij? Dit hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en waar jij je supboard voor gaat gebruiken. In het begin had ik ook moeite met het kiezen van een passend board. Na een tijdje zoeken kwam ik dan ook uit op dit supboard die op meerdere vlakken het beste bij mij past.

Welke soorten supboards zijn er:

  • Allround supboard: deze supboards zijn vooral geschikt voor mensen die net beginnen met suppen. De boards hebben meestal een ronde neus, zijn breder en vooral een stuk stabieler.
  • Touring supboard: deze supboards zijn langer dan de allround supboards en zijn gemaakt voor langere afstanden. Ook glijden deze over het algemeen wat fijne over het water waardoor je ook gemakkelijk langere afstanden kunt afleggen.
  • Surf supboard: deze supboards zijn gemaakt om op zee te suppen. Ze zijn kort en geven je meer mogelijkheden om de golven te trotseren.
  • Race supboard: wil je snel suppen en meedoen aan wedstrijden dan is deze daarvoor geschikt. Deze zijn vooral erg lang en smal en geschikt voor de meer ervaren suppers.
Supboard Decathlon

Een hard board of een opblaasbaar supboard

Mensen kijken mij vaak verontwaardigd aan als ik benoem dat ik mijn supboard moet oppompen want het lijkt volgens hun niet op een opblaasbaar supboard maar niets is minder waar. Elke keer als ik wil suppen dan moet ik mijn board handmatig oppompen, gelukkig is dit wel een goede warming up.
De opblaasbare supboards zijn tegenwoordig erg stevig en geven veel stabiliteit. Ook zijn ze zeer handig te vervoeren waardoor je gemakkelijk de supboard mee kunt nemen op de fiets of in de auto. Of zelf met het openbaar vervoer. Bij een hardboard heb je toch al gauw een auto nodig met een dakdrager.

Hoe lang duurt het oppompen van het supboard

Ik zelf pomp het supboard van Decathlon handmatig op en hier ben ik zo tussen de 5 en 10 minuten mee bezig. Dit is gelijk een erg goede warming up omdat je redelijk wat kracht moet zetten om het op 15 psi te krijgen.

Wil je nou niet zo’n warming up of ben je handmatig pompen beu dan kun je altijd kiezen voor een elektrische pomp. Deze sluit je bv aan op de auto en binnen 15 minuten is je supboard vol zonder dat je kracht hoeft te leveren.

Supboard Decathlon

Het Itiwit opblaasbaar supboard kopen

Dit supboard koop je voor 299 euro en dat is inclusief tas, leash en vin. De pomp koop je er apart bij voor 29,99 euro en de peddel die ik kocht was 39,99. Bij Decathlon heb je verschillende peddels en ik heb er voor gekozen om een verstelbare peddel te nemen. Dit is handig als je even wilt gaan zitten of als je moet bukken om onder een brug door te gaan. Als je een supboard aan gaat schaffen vergeet dan ook niet om een drybag erbij te kopen en waterdichte schoenen. De drybag is natuurlijk handig als je spullen mee wilt nemen die niet nat mogen worden en de waterdichte schoenen voor als je moet oversteken en een stuk moet lopen.

Suppen in Giethoorn

Fijn board om op te suppen

Yes mensen ik kan niet meer zonder. Een eigen supboard geeft vrijheid om te gaan en staan waar ik wil…of beter gezegd te suppen. Het is niet alleen een goede inverstering maar ook eentje waar je heel blij van gaat worden. Zelf woon ik op 100 meter van de singels van Breda en ben er sinds ik mijn eigen board heb regelmatig te vinden. 

Het is even een inverstering maar wel eentje die zich meer dan terug betaald. Gelukkig heeft Decathlon een betaalbare optie van goede kwaliteit. Ik ben fan, wie weet jij straks ook!

Heb jij al een eigen supboard?

Disclaimer: Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking met Decathlon. Natuurlijk geef ik altijd mijn eigen mening 🙂

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.