De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.

Suppen in Breda, ontdek Breda vanaf het water

Laatst bijgewerkt:

Stand-up-paddeling, ook beter bekend als SUPpen, is momenteel dé watersport in Nederland. Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je op een supboard staat en jezelf voortbeweegt met een peddel. Zelf woon ik in Breda, waar het suppen goed kan, en wat is nu leuker dan vanaf het water Breda te ontdekken? Ga je mee suppen in Breda?

Met suppen Breda ontdekken

Ik weet nog wel mijn allereerste keer suppen in Nijmegen, waarbij ik dacht dat ik het niet kon en gelijk in het water zou vallen. Oké, eerlijk toegeven, het is even je balans vinden, maar het is veel makkelijker dan je van tevoren denkt. Later ging ik ook suppen in Rockanje bij zonsondergang en besloot dat het daarom ook tijd was om te gaan suppen in Breda.

Je kunt in Breda op meerdere plekken gemakkelijk opstappen. Wij besloten op te stappen in de wijk Zandberg net buiten het centrum. Dit is deels omdat je anders te maken krijgt met parkeerkosten. In de wijken buiten het centrum kun je namelijk gratis parkeren. Vanaf daar kun je rustig aan peddelen richting het centrum.

Suppen in Breda route

Suppen in het centrum van Breda

De singels van Breda lopen eigenlijk in een klein rondje van ongeveer 6 kilometer. Je komt dan onderweg bijvoorbeeld langs het populaire Stadspark Valkenberg, de Grote Kerk (die uitsteekt over de stad), en het Kasteel van Breda. Als je ter hoogte van het kasteel de Nieuwe Mark in slaat, kun je richting de haven van Breda peddelen. Neem een lekkere lunch mee en geniet hier vanaf de zijkant of pak een terrasje.

Suppen door het Markdal

Door Breda loopt de Mark en deze gaat verder door het Markdal. Het Markdal is een prachtig stukje natuur dat je gezien moet hebben in Breda. Je kan er o.a. een prachtige wandeling maken maar je kunt er dus ook voor kiezen om deze omgeving te verkennen met je supboard. Houdt er wel rekening mee dan de Mark voor watervervoer uiteindelijk ophoudt door middel van een sluis.

Een sup huren in Breda

Een supboard huren kan maar op een aantal plekken in Breda. Zelf huurde ik mijn supboard bij Soul Vibrations en kreeg ik ook nog eens een kleine suples waarbij ik nieuwe technieken leerde, zoals een rondje draaien. Bij Soul Vibrations kun je besluiten om zelf een supboard te huren, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst een les te nemen of mee te gaan met een sunrise suptoer door Breda.

Suppen in Breda mark

Je eigen supboard kopen

Bevalt het je nou zo goed, dan kun je er altijd nog voor kiezen om je eigen supboard te kopen. Zo heeft Decathlon momenteel een reeks goede supboards voor een fijn prijsje. Zelf heb ik gesupt op een Mistral en een board van Decathlon. Beide erg stabiel en ik zou zelf zeker een van deze supboards aanschaffen. Een supboard kopen is een investering waar je de komende paar jaren veel plezier van gaat beleven.

Suppen in Breda is leuk

Ik ben misschien bevoorrecht omdat ik in Breda woon, maar suppen in Breda is echt heel leuk. Je hebt afwisseling van stad en natuur en je komt langs enkele hotspots. Een ander groot pluspunt is ook dat je een totale body workout hebt, want tijdens het suppen gebruik je je gehele lichaam. Dus wanneer kom jij suppen in het mooie Breda?

Overnachten in Breda

Slaap in een oude kleine retro caravan aan de rand van Breda. Een kleine maar fijne plek omringt met natuur.

In dit natuurhuisje in Breda heb je alle ruimte om even helemaal tot rust te komen.

Wil je liever iets meer centraal of dichter bij het water? Kijk dan even op Booking.com en wie weet zit er voor jouw wel de perfecte overnachting bij.

 1. Leuk joh, suppen in je eigen stad! Heb ik nog nooit gedaan, maar toen ik nog in Leeuwarden woonde ben ik wel eens met een bootje gaan varen door het centrum. Zo bekijk je je eigen stad vanaf een heel andere kant. Superleuk!

  1. Jaah suppen is ook echt heel erg leuk. Wat je ook zegt, je ziet je hometown dan toch in een keer anders. Waar zou je nog eens willen varen met een bootje?

 2. Hoi Diana,
  Wat gaaf zo suppen door Breda. Heb net zelf een supboard en vaar op ‘t Zand (Alphen).
  Zag net op Instagram foto’s van de Mark op de sup van Simone de Wit. Fantastisch!
  Wanneer ga je weer, vaar graag met je mee…
  Liefs, Angelique

  1. Hallo Angelique,

   Suppen in Breda is zeker erg leuk :). Bij het ‘t Zand kun je ook erg leuk suppen. Heerlijk he om al die mensen te zien suppen.
   Je bent altijd welkom om een keer aan te sluiten. Stuur mij even een bericht op Instagram en dan kunnen we een keertje kijken.

   Groet,
   Diana

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen