De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
SEB watersports sup-board

Supboard Sup Navy van SEB watersport | review

Sinds 2021 is er een nieuw SUP-board merk op de markt: SEB Watersport. Een merk dat wortels heeft in Friesland, de provincie van het water, en dat besloot dat ze meer echt wilden leven dan hele dagen op kantoor te zitten. Ik kreeg de kans om een van hun SUP-boards te testen en ik vertel je in dit eerlijke review wat ik van de SUP Navy – Neon Yellow vind.

Dit artikel is geschreven in een samenwerking met een partner, de meningen in dit artikel zijn van mijzelf en gebaseerd op mijn eigen ervaringen met het product.

SEB Watersport

We stellen je eerst even voor aan de twee mannen die achter SEB staan: Reinier en Sebastiaan. Samen hebben ze in 2021 SEB opgericht omdat ze wisten dat er meer in het leven is dan werken op kantoor. Ze zijn het avontuur aangegaan en met hun voorliefde voor watersport was SEB Watersports al snel geboren.

Ze zijn achter de ontwerptafel gaan zitten omdat ze mensen een escape willen bieden aan de dagelijkse sleur van het leven. Een SUP-board brengt daar een perfecte balans in, vooral als je op zoek bent naar ontspanning, rust en een beetje avontuur.

SEB is een puur Hollands product uit het hoge noorden: Friesland. Ze weten daar als geen ander hoe het leven op en rondom het water is. De SUP-boards en andere watersportartikelen die de heren verkopen, vullen elkaar perfect aan.

SEB watersports sup-board

Een nieuw SUP-board

Mijn eerste SUP-board gaat al een aantal jaar mee. Nog steeds enorm blij mee, maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuw SUP-board. Toen ik de vraag kreeg om een van de SUP-boards van SEB te reviewen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik koos zelf voor een SUP-board dat een verbetering zou zijn op mijn oude SUP-board. Zo kwam ik uit bij de SUP Navy – Neon Yellow 10’6 feet.

SEB SUP Navy – Neon Yellow 10’6

Natuurlijk trok als eerst de kleur mij aan. De kleurencombinatie van blauw, geel en oranje past perfect bij elkaar en is erg stijlvol. Ook val je nog eens goed op als je op het water aan het peddelen bent.

Stabiliteit

Wauw, wat een stabiel SUP-board is de SUP Navy. Het SUP-board is breed en ligt erg goed op het water. Jezelf verplaatsen op het board gaat zonder enige moeite. Natuurlijk, als je beginner bent, zul je hier ook je balans moeten vinden, maar het is lang geleden dat ik zo’n goed stabiel SUP-board onder mijn voeten had. Ook op zee behoudt het board zijn stabiliteit. Erg fijn, want de golven kunnen nog wel eens zorgen voor een duik als je SUP-board niet stabiel genoeg is.

Zitten of staan?

Natuurlijk sta je bij het suppen op je SUP-board, maar heb je geen zin om staand te suppen dan kan je op de SUP Navy van SEB ook een kajakstoel bevestigen. Dit is natuurlijk erg handig voor als je langere tochten gaat maken of als je balans nog niet zo optimaal is. Of als je gewoon zin hebt om eens af te wisselen. Met dit SUP-board gaat dat gemakkelijk. Het kajakstoeltje moet je wel los bijkopen (deze kun je extra bijkopen bij SEB Watersport).

Specificaties

De SUP Navy – Neon Yellow is een opblaasbaar SUP-board dat tot maximaal 25 psi kan. Zelf heb ik het board opgeblazen tot 15 psi (mijn elektrische pomp gaat ook tot maar 15 psi). Die 15 psi geeft voor mij de perfecte druk en ik heb geen last van doorbuiging van het SUP-board. Het SUP-board kan tot 140 kilo aan en is 320 cm lang, 81 cm breed en 15 cm dik. Het weegt ongeveer 8,5 kilo en zorgt ervoor dat het board goed te vervoeren is (lekker licht :).

SEB watersports sup-board
SEB watersports sup-board

Compleet geleverd

Koop je nu een van de SUP-boards van SEB, dan krijg je altijd een compleet pakket. Zo zit er bij de SUP Navy – Neon Yellow het volgende: rugzak, peddel (die op maat gezet kan worden), pomp (handpomp), reparatieset, vin en een leash.

Een goede workout is natuurlijk om je SUP-board handmatig op te pompen, maar heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je altijd een elektrische pomp kopen. Een fijne is de elektrische pomp van Decathlon, de 12v, tot 15 psi.

SEB watersports sup-board
SEB watersports sup-board

De SUP-boards van SEB

We hebben het hierboven gehad over de SUP Navy – Neon Yellow, maar SEB heeft in zijn assortiment nog meerdere SUP-boards. Zo komt dit allround model ook in de kleuren: Grey – Neon Orange en Grey – Neon Pink. Ze hebben ook nog een SEB Advantage van 11’. Ze hebben meer dan genoeg keuze, maar twijfel je welke je wilt, stuur dan even een mailtje naar SEB, ze helpen je graag met het maken van de keuze.

Mijn ervaring

Ik ben fan! Wat een zalig SUP-board is dit. Ook omdat dit board zo allround is en ook gebruikt kan worden door mensen die minder vaak suppen. Ook zijn ze hun belofte nagekomen als het gaat om stabiliteit, duurzaamheid en ook met oog op stijlvolle producten. Ik kan niet wachten om dit SUP-board meer te gaan gebruiken in de zomer van 2024. Lekker suppen over de blauwe meren in Zwitserland. Laat de zomer maar komen, extra leuk met dit SUP-board in mijn collectie.

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen