Geocaching

Lost Place Benzinepomp

Dit is een lost place met één verstopte cache

GC7BR64

 

Goirle - Op de grens van Nederland en België

Totaal: 124

13

FEBRUARI, 2019

Dit bericht bevat spoilers

Dit is echt een dikke favoriet. Zelf hou ik al erg van verlaten plaatsen en als het dan gecombineerd wordt met Geocachen…ben ik mega blij. Helaas zijn er niet veel lost places in Nederland en is het vaak echt goed zoeken. Deze is dan wel een kleine maar zeker de moeite waard.

Lost Place op de grens

Hier moest ik wel een apart artikel over schrijven. Het zal niet erg lang worden maar deze is zo ontzettend tof. We zagen deze plek op de video van een bekende geocache vlogger. De geocache ging gelijk op onze geocache bucket list. Toen het eindelijk zover was konden we haast niet wachten. We reden op een vroege ochtend richting Goirle, om daar op de grens te gaan zoeken naar de Lost Place.

Ergens tussen de bossen ligt een oude benzinepomp. Het is het in begin nog even goed kijken want door de hoge dennenbomen is het moeilijk te zien. We wisten al uit de blog dat we aan de andere kant van de weg moesten zijn. Toen we iets verder het bos in liepen zagen we dan eindelijk de verlaten benzinepomp.

Een nieuw verhaal

Achter elke lost place zit wel een verhaal, zo ook achter deze. Toen de euro er nog niet was en buurtlanden een verschillende munt hadden, was er nogal een wisselkoers. Op veel landgrenzen stonden er aan beide kanten een benzinepomp. Dit zodat je in je thuisland met je eigen munt kon betalen. Helaas toen de euro kwam, kon maar één van de twee winnen en op deze grens werd dat België. De benzinepomp in Nederland werd gesloten en tot op de dag van vandaag staat het gebouw er nog steeds. Verloren en verborgen.

Kijk uit voor gaten in de grond

Gaten in de grond en een oude kluis

Het is echt een verlaten plek maar ook een plek waar het gebouw echt vervallen is. Tijdens het zoeken naar de cache, betreed je ook het gebouw. Enorm gaaf om te zien dat er zelf nog een oude kluis staat. Helaas was deze al wel leeg. Tof om te zien dat een benzinepomp vroeger een stuk kleiner was. Ze hadden een kleine winkelruimte, met nog twee kleine ruimtes en een wc. Nu zijn de benzinepompen vele male groter.

Het was op sommige momenten goed uitkijken. Overal ligt glas en als je niet uitkijkt één gat in de grond. Er ligt zelf nog kleding van wie weet hoe. Ook vind je veel onherkenbare spullen. Of ze nu van de oude benzinepomp zijn of van iemand die het daar achter heeft gelaten. Wel zo netjes om je spullen (rotzooi) mee te nemen

Laat het zoeken beginnen

Voor sommige zal dit een gemakkelijke zijn maar wij zijn zeker één uur bezig geweest. We zijn gaan zoeken. De GPS gaan volgen. Volg niet je GPS trouwens. We werden van links naar rechts en van voren naar achteren gestuurd. We zijn in de bossen gaan zoeken en meerdere keren om het gebouw heen gelopen. En toen uiteindelijk, nadat we het bijna op hadden gegeven, vonden we dan de geocache. Een sprongetje in de lucht, want wat waren we opgelucht. Eindelijk!

Ik ga de plek van deze cache natuurlijk niet bekend maken, ook geen klein beetje. Deze is ontzettend leuk om zelf te zoeken. Wij waren super blij. Opgelucht want we hadden bijna de moed opgegeven. Let wel op dat deze plek eigenlijk verboden is. Het is niet helemaal duidelijk maar er gaan verschillende verhalen rond.

Meer geocachen:

  • Wandel de Smurfenroute in Meerle België. Een leuke trail voor jong en oud.

 

Foutje gezien? Meld het.

Bucket List - Geocachen Nederland & Belgie

Welke Geocaches moet je nou echt gelogd (gevonden) hebben? Dat vind je op deze Geocache bucket list. Van een goede traditional tot een geweldige multi. Welke kan jij al afstrepen?