Geocaching

Waar Kinderen Ooit de Baas Waren

Multi Cache: Lucky in het land van ooit

Tradotional Trail: Lucky in de natuur

en een paar losse traditionals op het terrein

Lucky in het land van ooit: GC5GGP

Lucky in de natuur: GC6EOJG

Nieuwkuijk – Noord Brabant – Nederland

139 (22 februari 2019)

22

FEBRUARI, 2019

Dit bericht bevat spoilers

Het land waar de kinderen ooit de baas waren. Een plek waar je even weg kon van de werkelijkheid. Ridders op paarden die steekspellen deden, reus Toen, Kloontje en het roze kasteel. Herken je het al? We maken een Geocache uitstapje naar het “Land van Ooit”…

Het land van ooit

Een hele lange tijd geleden, liep ik zelf nog door het park rond. Ik keek mijn ogen uit. Zoveel was er te beleven. Herinneren doe ik nog maar vaag. De grote reus Toen en Kloontje weet ik nog goed. Ook de hele toffe ridderspelen. Die mannen op paarden die elkaar van het paard af probeerde te duwen met grote houten wapens. De ridders kenden ik van de manege waar ik mijn rijlessen kreeg. Super leuk om toen te zien. Ik keek stiekem wel tegen ze op.

Maar wat denk je van het roze kasteel. Helaas bij ons in de stijgers maar super leuk om weer te zien. Het land van ooit begon ooit in 1989 het park. Vele jaren waren hier de kinderen de baas, helaas na vele betalingsproblemen sloten in 2007 definitief de deuren.

Later is dit park wel open gesteld voor publiek. 90% van de attracties zijn weg. Welke plekken herinner jij je nog?

Lucky in het land van ooit

Waarom heten de multi en de trail “lucky”? Nou het zit zo. Lucky was een heilige Birmaan, een poes die bij een familie in Nieuwkuijk woonde. Helaas is Lucky op tweejarige leeftijd overleden mede door chronische nierproblemen. Het was een echt zorgen poesje.

Om Lucky te blijven herdenken hebben ze verschillende caches ontwikkeld en deze vernoemd naar Lucky. Zelf vind ik dit erg mooi en extra mooi om dan deze multi en traditional trail te lopen.

Lees verder na de foto’s…

Multi: Lucky in het land van Ooit

Omdat het park dreigt te sluiten voor publiek zijn we nog snel deze multi en de losse traditionals gaan lopen. Het is trouwens niet helemaal zeker of het ook echt sluit maar er gaan geruchten rond.

Bij aankomst op de grote parkeerplek zijn we gelijk begonnen aan de multi. Helaas deed in het begin onze GPS een beetje raar en kregen we een klein beetje hulp van Geocachers die we hadden ontmoet. Het koppel liep al door naar WP2 terwijl even bleven wachten.

Onderweg kom je op verschillende toffe plekken en is de multi goed te combineren met de losse traditionals die er liggen. Soms was dit wel even lastig omdat je rekening moest houden met twee verschillende dingen. Het is de moeite wel waard.

Lastige WP

We hadden bijna de multi opgegeven. Eigenlijk heel stom want het was gewoon een stomme berekening. We hadden al twee eerdere multi’s moeten stoppen omdat we er maar niet aan uit kwamen. Wat we nu wel hebben geleerd is dat we een notitieboekje moeten meenemen de volgende keer. Dit geeft een iets beter overzicht.

We hebben trouwens de multi wel voltooit. De eerste! En wat voelt dat goed. Joehoe…

Lunchen bij de Anne Molen

Tijdens het Geocachen kun je nog wel eens honger krijgen. We proberen waar mogelijk altijd even ergens onderweg te eten. Deze keer zijn we gaan eten bij de Anne Molen in Nieuwkuijk. Een dikke aanrader. Niet alleen omdat het eten lekker is maar ook omdat je de molen even op kunt. Het uitzicht is leuk. Wil je niet eten dan kun je hier ook lekker een drankje doen op het terras. 

Traditional Trail: Lucky in de natuur

Na onze heerlijk late lunch gaan we door met cachen. Helaas is het al laat. We besluiten de trail met de auto te doen. Dit omdat om 18.00 uur de zon onder gaat. 

De trail ligt net buiten Nieuwkuijk en brengt je langs een prachtig stukje natuur. De trail heeft ook een bonus, die we ook maar net nog hebben gevonden. Er is trouwens ook een klein stukje waar je met de auto niet kunt komen. Wel met de fiets en de benenwagen, dus dit stuk (Lucky in de natuur #3) deden we te voet. 

Wel vond ik de tip bij nummer 3 goed maar konden we de tip zelf uiteindelijk niet vinden. Door slim om te gaan met de GPS en wat rekensommen te maken konden we uiteindelijk nog de bonus vinden. 

Ps: de extra tip ligt er wel, alleen wij konden deze echt niet vinden

 

Veel Geocachers

We merkte wel op dat er (zaterdag) veel geocachers waren. We zijn later op de trail nog een koppel tegen gekomen, die op ruim 7000 gevonden caches zaten. Say Whut? 7000! Daar komen wij aan met onze 139 haha. Ach een begin moet ooit gemaakt worden toch.

Later op de middag kwamen wij nog een andere Geocacher tegen. Ze was alleen, het klikte en besloten samen verder te gaan. Gezellig…

Een toffe Geocache

Deze komt op mijn favoriete lijstje oftewel mijn bucket list en een vinkje. Een aanrader is het zeker. Het is niet alleen het park maar ook het verhaal om de cache heen: lieve Lucky.

Ook is dit tof omdat we eindelijk onze eerste multi ever hebben voltooid. Zo blij! Doorzetten beloont. Maar ook het even teruggaan naar mijn kinderjaren, waar ik echt even de baas mocht zijn. Klinkt tof toch!

Deze Geocache moet je ook doen:

  • Een cache op een lost place? Ga dan naar Noord Brabant en bezoek dit vervallen benzinepomp.
  • Of wil je in je kindertijd blijven? Loop de deze traditional trail en ontdekt de smurfenfamilie.

Foutje gezien? Meld het.

Bucket List - Geocachen Nederland & Belgie

Welke Geocaches moet je nou echt gelogd (gevonden) hebben? Dat vind je op deze Geocache bucket list. Van een goede traditional tot een geweldige multi. Welke kan jij al afstrepen?

Pin it on Pinterest

1 Reactie

  1. Jenny

    Ik ben nooit in Het Land Van Ooit toen het nog een attractiepark geweest. Ik was er een paar jaar geleden voor het eerst.

    Tof dat er een catch ligt. Het is een locatie met veel sfeer.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.