Geocaching Terschelling

Geocachen op Terschelling | zoeken in bunkers

Geocaching, Terschelling, Waddeneilanden

Een weekendje Terschelling met familie was leuk en we hebben zeer goed genoten. Op Terschelling liet ik mijn ouders en mijn zusje kennismaken met Geocachen en ik kan je vertellen dat mijn vader net zo fanatiek is als ik. Gelukkig is geocachen op Terschelling leuk en erg afwisselend. Kom ik neem je mee…

LET OP: dit bericht bevat spoilers

Welkom op Terschelling

Voor het eerst een voet op dit Waddeneiland en voor het eerst samen geocachen met de familie. Wat een leuk weekend en wat hebben we ons vermaakt. Het kwam eigenlijk tot stand toen we een dag van veel regen hadden. Alles was dicht tijdens de tweede lockdown en we zochten een alternatief buiten de hele dag binnen zitten. Ik besloot de geocache app weer te downloaden en voordat we het wisten waren we met de auto caches aan het zoeken. Terschelling is enorm mooi en de caches liggen ook op prachtige plekken verstopt en vaak ook op waanzinnige uitzichtpunten.

Geocaching Terschelling

Met de fiets het eiland over

Terschelling is niet groot en het is daarom ook erg makkelijk om veel caches tijdens je verblijf op dit eiland mee te pakken. Je kan een handje vol caches met de auto bereiken (wij deden dat ivm onze moeder, die slecht ter been is) maar het is aan te raden om er een heerlijke fietstocht of wandeling van te maken. Het eiland is van west naar oost maar 30 kilometer en je kan het verdelen over meerdere dagen.

Mijn favoriete caches op Terschelling

Op Terschelling zijn wij een hoop hele toffe caches tegen gekomen. Het Waddeneiland staat bekend om zijn bunkers en hier zul je dus ook met regelmaat een cache vinden. Super tof want zo krijg je ook nog iets mee van de geschiedenis. Wij hebben er in totaal 14 gevonden en daar zaten echt een paar pareltjes tussen.

Het hoogste natuurlijke punt van Terschelling

We hadden nog 2 uur voordat onze boot vertrok naar het vasteland. Ik wilde deze cache nog even snel meepakken want ik hoorde dat deze ligt op een hele toffe plek. Veel verwachtingen had ik niet maar eenmaal boven op de berg, is het waanzinnig. Wat een uitzicht, een 360 graden viewpoint met bunkers. De cache ligt leuk verstopt en als je na de cache nog even omhoog loopt wordt het uitzicht nog beter.

Cache gegevens:

GC code: GC60A87
Soort: Traditioneel
Waar: West Terschelling – Terschelling

Geocaching Terschelling

De parachute en de vuurtoren

Na een kletspraatje met een local moesten we deze twee caches volgens haar echt gaan zoeken. We begonnen eerst met de vuurtoren. Door het speurwerk van mijn vader hadden we de cache zo gevonden. Het is echt een prachtige cache waar je voorzichtig mee moet omgaan. Even later besloten we door te rijden en de parachutist te gaan zoeken. Deze was niet heel moeilijk maar was wel weer ontzettend tof in elkaar gezet. Wat een werk elke keer weer.

Cache gegevens:

GC code: GC5A3GM en GC60313
Soort: Traditioneel
Waar: Midden – Terschelling

In en uit bunkers kruipen

Dat geocachen avontuurlijk is weten we wel maar bij deze een bunker had ik toch even een momentje. Ik moest mezelf in de bunker laten zakken om bij de cache te kunnen. Heel groot ben ik niet en sterk in mijn armen al helemaal niet. Maar goed ik ging die bunker in, vondt de cache en probeerde daarna terug de bunker uit te komen. Ik ben er uit gekomen, vraag niet hoe maar het is gelukt. Doe deze cache dus ook niet alleen als je niet sterk genoeg bent – zoals ik want je moet er namelijk echt uitklimmen 😉

Cache gegevens:
GC code: GC7VDMH
Soort: Traditioneel
Waar: Boschplaat – Terschelling

De geheime bunker van Margot

Onderdeel van de Atlantic Wall en bij toeval ontdekt, ook wel de geheime bunkers van Terschelling genoemd. Je krijgt hier 21 meter boven zee uitzicht en je loopt door loopgraven van bunker naar bunker. Wij hadden totaal niet verwacht dat we dit zouden tegenkomen maar juist door dit avontuur aan te gaan komen we op zulke plekken. Het leek er even op dat het terrein afgesloten is voor publiek maar dit is alleen voor het terrein van het verlaten gebouw. Het is echt heel indrukwekkend en als je eenmaal bovenop de bunkers staat geeft het een te gek uitzicht.

Cache gegevens:

GC code: GC7DBMZ
Soort: Traditioneel
Waar: In de duinen – Terschelling

Geocaching Terschelling

Het eiland de Griend

Als je naar Terschelling gaat neem je de boot en laat er nou precies tussen het vasteland en Terschelling een onbewoond eiland liggen en op dat kleine eiland ligt een cache. De Griend is dus onbewoond met uitzondering van vele vogels en op twee vogelwachters na die er zitten van april tot juli. Als je op de boot zit kan je deze cache loggen en moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Iets met een foto 😉

Cache gegevens:
GC code: GC2E61E
Soort: Earthcache
Waar: Griend – Waddenzee

Geocaching Terschelling

Op geocache avontuur met familie

We hebben er een gezamenlijke nieuwe hobby bij. We hebben enorm veel plezier gehad, gelachen, gevloekt omdat we iets niet konden vinden maar vooral erg genoten van het samen zijn als gezin. Juist om dit met zijn vieren dit te ondernemen lijken we dichter tot elkaar te komen. We moeten samenwerking en samen dingen oplossen en we hebben al besloten om dit vaker samen te gaan doen. Lekker buiten in beweging zijn waarbij je hersenen ook getraind worden.

Ben jij al eens gaan suppen in Nijmegen of op de Waal? 

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.