Geocaching

De Smurfen in Meerle

Dit is een trail met 19 caches

GC7QRDN

Meerle – België

Totaal: 124 vonsten

24

JANUARI, 2019

Dit bericht bevat spoilers

De Smurfen, wie ken ze niet? Bij Geocaching kan je natuurlijk van alles verwachten, zo ook een complete trial in het thema Smurfen. Omdat wij vlakbij de Belgische grens wonen was het voor een gemakkelijke keuze. Ga je mee op pad?

De Smurfen

Al een tijdje hadden we van deze Traditional Trail op het oog. We hoorde van vele dat deze niet heel moeilijk is maar wel heel mooi. Keek je vroeger de Smurfen, dan was dit er eentje die je zeker moet cachen. Het beginpunt is ook niet moeilijk. Je kijkt even op de Geocache kaart en vanuit daar bekijk je hoe de route loopt.

Je kan de Smurfen trail per voet lopen (wat een aanrader is) maar ook per fiets en een heel stuk per auto. Het grootste gedeelte van de route loopt door het dorp Meerle. Dit ligt net over de grens Nederland/België.

Smurf Log-Paal

Neem hiervoor een stift mee want deze wil je loggen. Zoals de omschrijving het al zegt is dit een log-paal. Het is wel even zoeken naar een goed plekje maar het is weer wat anders dan een logboekje om je naam in te schrijven. 

Vergeet hier niet je neus dicht te houden 😉

Wie ken de Smurfen niet?

Alle caches zijn ontzettend mooi gemaakt. De makers van deze cache hebben er veel aandacht aan gegevens. In elk van de caches zie je dat gelijk terug. Mijn complimenten. Ondanks dat deze caches makkelijk was en dat we alles snel zagen, maakte de zoektocht niet minder leuk. Onderweg liepen we langs verschillende leuke plekken. Ook een klein dierenpark met (toen) een paar jonge hertjes. Je wisselt tijdens de trail dorp en open landschap af.

Verschillende Smurfen zul je gelijk al herkennen. Je gaat o.a. Brilsmurf, Smurfin en Grote Smurf tegen komen. Maar ook de gemene Gargamel is ergens te vinden.

Lunchen bij de Posthoorn

Onderweg moet er natuurlijk ook gegeten worden. Als je de route volgt kom je naar een aantal caches weer terug in het centrum van Meerle. Een goede gelegenheid om bij de Posthoorn te gaan lunchen. Twee heren hebben een aantal jaren geleden deze plek overgenomen en al hun passie in de zaak gestoken. Samen met hun mascotte runnen ze de boel. De heren zijn erg vriendelijk en een praatje maken vinden ze gezellig.

Hun mascotte houd trouwens ook wel van een praatje 😉

Hallo 🙂

Eentje konden we niet goed vinden

Daar sta je dan. Alles is gemakkelijk te vinden behalve eentje. Eigenlijk keken we gewoon de verkeerde kant op. We zijn nog newbies in het Geocachen dus moeten afentoe niet altijd de GPS vertrouwen. Gelukkig na 15 minuten zoeken hadden we ook deze gevonden. Zo blij als een ei kan je dan wel zeggen.

Leuke looproute

Als je te voet gaat is dit een zeer leuke route om te lopen. In totaal is het ongeveer 12 kilometer lopen. Goed voor een uurtje of 4 avontuur + lunch. Wil je nou sneller zijn, pak dan de fiets. Je moet wel een klein stuk over een bospad maar dat mag de pret niet drukken toch?

 

Foutje gezien? Meld het.

Pin it on Pinterest

2 Reacties

 1. Richard

  Leuk rondje. Deze hebben wij ook gesmurfd. Te voet, was afgelopen zomer goed te doen.

  Antwoord
  • stripeaway

   Haha gesmurfd…leuk woord 🙂
   Is idd een leuk rondje en vooral bij lekker weer.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.