Snuffelroute Mastbos 

Wandelen met je hond

Breda, Nederland

Wandelen, Outdoor

4 kilometer, route

Hond is welkom, hoeft niet vast

De zon schijnt heerlijk, de bomen nemen prachtige kleuren aan en de paddenstoelen schieten met bosjes uit de grond: het is weer tijd voor een herfstwandeling. Deze keer met twee trouwe viervoeters verkennen we de Snuffelroute in het Mastbos in Breda.

Wandelen met je hond in het Mastbos

Sinds 2015 tijdens het 500 jarig bestaan van het Mastbos heeft Breda er een prachtige nieuwe wandelroute bij: de Snuffelroute. Deze route is 4 kilometer lang en speciaal gemaakt voor jou en je trouwe viervoeter. De route is een route waar je hond lekker los mag lopen en mag spelen met andere honden.

Lees ook: Wandelen met je hond in het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Honden los in het Mastbos

Het Mastbos is in totaal 570 ha groot en in een deel van 82 ha mogen de honden lekker los lopen. Hier is dan ook de snuffelroute uitgezet. Het losloopgebied ligt ten noorden van de Bouvignedreef in Breda. Onderweg kom je ook nog een lekkere poedelpoel tegen die speciaal voor de snuffelroute is gemaakt. Hier kunnen de baasje even rust nemen terwijl de honden gaan zwemmen of poedelen.

Onderweg kom je genoeg andere honden tegen die ook los lopen. Hou je niet van honden of vind je loslopende honden eng, blijf dan weg van deze route. Verder is het een prachtige route met veel variatie en vind je hier in de herfst veel paddenstoelen. In de zomerse warme dag zoeken ook veel hondenbezitters hier de afkoeling voor hun hond. De poel kan hierdoor dan ook druk zijn.

Ik loop deze route regelmatig en kan nog steeds elke dag genieten van de prachtige omgeving.

Lees ook: Wandelen met je hond op de prachtige Kalmthouste Heide in België.

Praktische informatie Snuffelroute

Deze route start op de parkeerplaats van het Mastbosch Hotel: Burgemeester Kerstenslaan 20 in Breda. Je start de route rechtsachter op de parkeerplek. Hier staan dan blauwe bordje met een hondenkop erop die je kan volgen. Na 4 kilometer kom je weer uit op de parkeerplek.

Tijdens de route staan er een aantal picknicktafels en kun je een hapje eten bij restaurant de Boschwachter. Deze kom je tegen na ongeveer 2 kilometer. Honden mogen hier lekker mee naar binnen en kunnen genieten van heerlijk vers water.

Wandel jij vaak met je hond? Welke wandelroute voor met je hond moet ik echt gaan lopen?

Meer lezen over wandelen met je hond

Wandelen met je hond in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Wandelen met je hond in Nationaal Park Zuid-KennemerlandBillingham, EnglandWandelen, Outdoor, wandelen met je hondZelf te bepalenHond is welkom, hoeft niet vastWandelen met je hond als ze lekker kunnen rond rennen is natuurlijk ontzettend leuk. Je hebt je handen vrij...

Wandel de snuffelroute in het Mastbos bij Breda

Snuffelroute Mastbos  Wandelen met je hond Breda, Nederland Wandelen, Outdoor 4 kilometer, route Hond is welkom, hoeft niet vast De zon schijnt heerlijk, de bomen nemen prachtige kleuren aan en de paddenstoelen schieten met bosjes uit de grond: het is weer tijd voor...

Texel met je hond | alle dingen die je moet weten

Texel Met je hondTexel, NederlandHonden, WaddeneilandenAlles wat je moet weten over vakantie op Texel met je hondJe hond mee naar Texel? Geen probleem! Je zal zeker niet de enige zijn. Texel staat bekend als één erg vriendelijk hondeneiland. Want niets is lekkerder...

Wandelen in de Kalmthoutse Heide – Grenspark de Zoom met honden

Wandelen Kalmthoutse Heide Grenspark de Zoom met honden Kalmthoutse Heide, België  Wandelen, Outdoor4.7 kilometer lange wandelroute met gekleurd bordje met libel erop Honden zijn toegestaan op sommige looproutes en gebieden. Let wel op buiten de losloopzones overal...

17 Reacties

 1. Gabrielle

  Mooie route! Ik krijg er echt een herfstgevoel van ? Echt prachtige foto’s

  Antwoord
 2. Helena

  Toen ik kind was kwam ik vaak in het Mastbos . Wandelen met mijn ouders en later paddestoelen fotofraferen in de herfst.

  Antwoord
 3. Tania

  Het ziet er daar prachtig uit om te wandelen. In de herfst gaan we ook vaak eens in het bos wandelen

  Antwoord
 4. Elisa

  Prachtig bos en hele mooie foto’s heb je gemaakt! Heerlijk hé, om in de herfst in het bos te wandelen. Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar ga ik zeker nog doen 🙂

  Antwoord
 5. Bianca Schrijft

  Ziet er heerlijk uit om rond te lopen. Voor mij is het wel een beetje ver weg, maar wel heerlijk voor het moment dat we in een huisje in het zuiden zitten.

  Antwoord
 6. Martin

  Mooie plek en mooie foto’s! Gingen we nog wel eens heen om te wandelen toen we nog in Dordrecht woonden….nu wat ver vanuit Amsterdam.

  Antwoord
 7. Carolien

  Heerlijk hé met de herfst in het bos wandelen! Ik zou deze route niet zo snel kiezen wantt loslopende honden vind ik zelf niet fijn, zeker niet voor het spotten van wild. Maar voor hondenliefhebber wel fijn!

  Antwoord
 8. Daphne

  Heel mooi bos! Als ik in de buurt ben, maar eens heen om te wandelen!

  Antwoord
 9. Daphne

  Heel mooi bos! Als ik in de buurt ben, maar eens heen om te wandelen! Kekker rustgevend!

  Antwoord
 10. Kimberley

  Wat ziet het er prachtig uit, vooral nu met de herfst kleuren!

  Antwoord
 11. Saskia

  Dit lijkt me ook leuk om zonder hond te wandelen. Werkelijk prachtig daar. Mooie foto’s ook!!

  Antwoord
 12. Fleur

  Ik vind het met de herfst altijd heerlijk om te wandelen in het bos. Er zijn dan zoveel mooie kleuren te zien

  Antwoord
 13. Bouchra

  Het is niet in de buurt maar het ziet er prachtig uit! Heerlijk lijkt het mij, vooral met een hond.

  Antwoord
 14. Jessica

  Wat heerlijk, door dit soort foto’s mis ik Nederland en de herfst wel een beetje hoor!

  Antwoord
 15. Jenny

  Wat een grappig idee, zo’n snuffelroute!

  Mooie herfstkleuren op je foto’s. Ik ben er dol op.

  Antwoord
 16. anto

  Wat een prachtige foto’s! Iemand die ik van een vorige baan ken woont in Breda en loopt hier ook regelmatig. Hij maakt prachtige foto’s. Jammer dat het zo ver weg is voor mij …

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.