Snuffelroute Mastbos

Wandelen met je hond

Snuffelroute, Mastbos Breda

Route

4 kilometer

Hotel Mastbosch, rechts achter bij de parkeerplaats. 

Honden toegestaan en mogen los. 

Belangrijk is dat uw hond onder appel staat. Het bos deel je samen met andere dieren. 

3

NOVEMBER, 2017

De zon schijnt heerlijk, de bomen nemen prachtige kleuren aan en de paddenstoelen schieten met bosjes uit de grond: het is weer tijd voor een herfstwandeling. Deze keer met twee trouwe viervoeters verkennen we de Snuffelroute in het Mastbos in Breda.

Wandelen met je hond in het Mastbos

Sinds 2015 tijdens het 500 jarig bestaan van het Mastbos heeft Breda er een prachtige nieuwe wandelroute bij: de Snuffelroute. Deze route is 4 kilometer lang en speciaal gemaakt voor jou en je trouwe viervoeter. De route is een route waar je hond lekker los mag lopen en mag spelen met andere honden.

Honden los in het Mastbos

Het Mastbos is in totaal 570 ha groot en in een deel van 82 ha mogen de honden lekker los lopen. Hier is dan ook de snuffelroute uitgezet. Het losloopgebied ligt ten noorden van de Bouvignedreef in Breda. Onderweg kom je ook nog een lekkere poedelpoel tegen die speciaal voor de snuffelroute is gemaakt. Hier kunnen de baasje even rust nemen terwijl de honden gaan zwemmen of poedelen.

Onderweg kom je genoeg andere honden tegen die ook los lopen. Hou je niet van honden of vind je loslopende honden eng, blijf dan weg van deze route. Verder is het een prachtige route met veel variatie en vind je hier in de herfst veel paddenstoelen. In de zomerse warme dag zoeken ook veel hondenbezitters hier de afkoeling voor hun hond. De poel kan hierdoor dan ook druk zijn.

Ik loop deze route regelmatig en kan nog steeds elke dag genieten van de prachtige omgeving.

Praktische informatie Snuffelroute

Deze route start op de parkeerplaats van het Mastbosch Hotel: Burgemeester Kerstenslaan 20 in Breda. Je start de route rechtsachter op de parkeerplek. Hier staan dan blauwe bordje met een hondenkop erop die je kan volgen. Na 4 kilometer kom je weer uit op de parkeerplek.

Tijdens de route staan er een aantal picknicktafels en kun je een hapje eten bij restaurant de Boschwachter. Deze kom je tegen na ongeveer 2 kilometer. Honden mogen hier lekker mee naar binnen en kunnen genieten van heerlijk vers water.

Meer tips over wandelen met je hond:

 

Wandel jij vaak met je hond? Welke wandelroute voor met je hond moet ik echt gaan lopen?

Foutje gezien? Meld het.

Pin it on Pinterest