Suppen Naarden-Vesting

Suppen in Naarden-Vesting | terug in de tijd

Suppen, Watersport

Al een tijdje stond suppen bij Naarden-Vesting op mijn sup bucket list lijstje. Het is een plek waarvan je weet dat het mooi is en dat je er prachtig kunt suppen. Naarden-Vesting is een eeuwenoude stadje waarbij je supt langs stadswallen, door stadspoorten en langs tientallen functionele gebouwen zoals een wapenopslag of soldatenverblijf. Onderweg kom je prachtige natuur tegen. Kom ik neem je mee en we gaan suppen in Naarden-Vesting.

Naarden-Vesting ontdekken vanaf het water

Zoals je op veel foto’s kunt zien, is Naarden omringt met water. Het lijkt een beetje op een stervorming en daardoor was dit ook een erg goed verdedigingsmechanisme. Het stadje is al heel oud en dat is juist ook zo leuk om te ontdekken. Vanaf het water kan je extra dichtbij bij de stadsmuren komen en kan je onder verschillende bruggen en poorten door suppen.

Suppen Naarden-Vesting

Geschiedenis Naarden

Het huidige Naarden is gesticht in 1350. Het leuke van dit stadje is, is dat de oorspronkelijke stratenpatroon van de Naardense Vesting in zijn geheel bewaard is gebleven inclusief de dubbele omwalling. Wist je ook dat Naarden heel lang geleden op een hele andere plek lag. Nadat het oprukkende water van de steeds wilder wordende Zuiderzee het stadje steeds meer bedreigde, heeft men de plek herbouwd op een veiligere plek. Dit gebeurde nadat het stadje was verwoest tijdens de Hoekse en Kabeljauwse Twisten.

SUP tips: Ga suppen in Breda en ontdek deze oude stad vanaf het water.

Opstapplek sup Naarden Vesting

Bij Naarden-Vesting zijn er meerdere plekken waar je eventueel zou kunnen opstappen. Zo heb je het centrum bij Kooltjesbuurt maar die raad ik af ivm drukte en te weinig parkeerplekken. Wij zijn zelf opgestapt bij de parkeerplaats bij Over De Tol. Er is daar genoeg plek en aan de linkerkant van de parkeerplek kan je gemakkelijk het water in. Je kunt hier gratis parkeren.

Suppen Naarden-Vesting
Suppen Naarden-Vesting

Suproute door de stad

De route die wij hebben afgelegd bedekte ongeveer 5.6 kilometer. Wij hebben voor mijn gevoel de mooiste plekjes in Naarden gezien vanaf het water. Wel kan je de route nog langer maken door nog iets meer van het omgeving mee te pakken. Ik ken ook mensen die ruim 8 kilometer hebben afgelegd.

Overstap op het droge

Er is één plek waar je sowieso even met je sup het land op moet. Het is een kleine 50 meter. Als je merkt dat je niet meer verder kunt, ga je er uit, let wel op dat hier stenen liggen die je niet zo snel ziet. Je loopt de brug over en na de tweede brug kun je gemakkelijk het water in. Ga je voor de tweede brug het water in, dan heb je te maken met ondiep water en veel stenen.

Suppen Naarden-Vesting

Op de sup terug de tijd in

Dat was me wel even wat hoor, al die stadswallen en stadspoorten. Het voelde echt even alsof we terug de tijd in gingen. Onderweg besloten we ook nog even te genieten van het lekkere weer en onze tussendoortjes te nuttigen vanaf het water. Heerlijk dobberen op het water en genieten van het prachtige omgeving. Zelf vond ik trouwens het gebied bij Kooltjesbuut en de Nieuwe Haven verrassend mooi. Het deed mij een beetje denken aan Den Bosch, waar ik een aantal maanden geleden ging suppen.

Suppen bij Naarden-Vesting is echt een aanrader. Wij vonden het zelfs nog mooier dan we vooraf hadden gedacht. De route die wij hadden was een mooie combi tussen groen en stad en dat maakte het nog extra leuk en vooral mooi.

Suppen Naarden-Vesting

Overnachten in de buurt van Naarden

Hoe tof is deze overnachting? Overnachten op een vlot en zijn vanaf het water en land bereikbaar. Super leuk met de sup.

Rust, ruimte en natuur komt samen in dit schattige huisje. Overnacht in Weesp op 15 minuten rijden van Naarden.

Overnacht in een retro caravan aan het randje van Utrecht.

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Ben jij al eens gaan suppen in Naarden-Vesting?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.