Suppen in Den Bosch

Suppen in Den Bosch | ontdek de oude binnenstad

Den Bosch, Nederland, Suppen, Watersport

Hé, Diana wat heb je maandag te doen? Ga je meer suppen in Den Bosch. Toen die vraag gesteld werd, twijfelde ik geen seconden en zetten ik onze afspraak in mijn agenda. Den Bosch ontdekken vanaf de sup of kajak staat al een lange tijd op mijn bucket list en nu eindelijk kan ik deze afvinken. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet werken als je gaat suppen in Den Bosch.

Den Bosch ontdekken vanaf het water

Een tijdje geleden ontdekte ik het suppen en sindsdien ben ik verkocht. Zo ging ik al suppen in Breda en suppen bij zonsondergang in Rockanje. Het is een geweldige watersport waarbij je ook nog eens een goede workout hebt. Zelf vind ik het fijn om op een relaxe manier te suppen en daarbij de omgeving te ontdekken en Den Bosch is daar de perfecte sup bestemming voor.

Suppen in Den Bosch is een afwisseling tussen natuur, industriële gebouwen, street art en gave tunnels. Deze afwisseling maakt het suppen door deze gezellige stad zo ontzettend leuk. Doordat er veel water in Den Bosch is kun je ook op veel plekken terecht met je supboard. Neem onderweg een kleine lunch en meer aan bij een steiger en geniet van de rust om je heen.

Suppen in Den Bosch
Suppen in Den Bosch

Suppen op de Binnendieze in Den Bosch

Ik val gelijk maar met deur naar binnen want suppen op de Binnendieze en Oude Dieze is eigenlijk verboden. Er staat op meerdere toegang plekken aangegeven dat je er niet naar binnen mag met een sup, kajak of kano (of ander water vervoermiddel). De reden hiervoor is dat rondvaartboten varen die eigenlijk alle ruimte innemen op het moment ze door de Dieze heen varen. Sommige gangen zijn zo smal dat een rondvaartboot er ook maar net tussen past. 

Toen wij gingen suppen zijn wij via een ingang naar binnen gegaan waarbij geen verbodsbord zichtbaar was. We kwamen in een tunnel en daarna waren we op de Dieze. Later hoorde we idd dat het verboden was en zagen we bij de andere ingang ook een verbodsbord. Bij navraag hoorde ik dat ze tot 1 juli 2020 een oogje dichtknijpen omdat er momenteel geen rondvaartboten zijn. Per 1 juli gaan de rondvaartboten weer varen en is het echt verboden. Ik wil dan dus ook echt benadrukken dat betreden van de Binnendieze en Oude Dieze op eigen risico is en jezelf voorbij een verbodsbord gaat ;).

Suppen in Den Bosch
Suppen in Den Bosch
Den Bosch suppen

Opstapplek SUP Den Bosch

Den Bosch is voor een groot gedeelte betaald parkeren. Wij parkeerde onze auto’s bij het Wilhelminaplein aan de Citadellaan bij de roeivereniging. Normaal vinden ze het daar geen probleem maar nu met het virus kun je het beste van de voren even navragen. Je betaald daar via Parkmobile €2,65 per uur.

Suproute door Den Bosch

‘Wauw’…dat riep ik maar al te vaak toen we op de Dieze en daarbuiten aan het suppen waren. De Binnendieze heeft iets magisch en zit vol avontuur en toen we door het Hellegat gingen was het avontuur echt aan. Wel super jammer dat dit verboden is want het zou toch te gek zijn als er buiten de rondvaartboten hier ook sup uurtjes of speciale sup, kajak of kano rondvaarten zouden zijn? Zo dat de mensen die echt van actieve watersporten houden en zo een stad willen ontdekken dit ook kunnen doen?

Maar goed wij hadden van te voren niet echt een route in ons hoofd en volgde gewoon waar het water ons naar toe bracht. We moesten een keer, bij een sluis even overstappen maar vanuit daar konden we weer verder op de Dommel en langs de stadsmuren van Den Bosch. Wel wilde we echt Den Bosch ontdekken en besloten we niet verder de Dommel op te gaan. 

Zoals ik al benoemde moesten we op een aantal plekken overstappen. Je kan dus niet zonder over te stappen een rondje Den Bosch met de sup ondernemen. 

Suppen in Den Bosch
Suppen in Den Bosch
Den Bosch suppen

Een supboard huren in Den Bosch

Wij hadden onze eigen supboards mee. Ik leende een supboard van Veerle omdat ik nog niet echt goed een plek kon vinden waar je in Den Bosch een supboard kon huren. Na een tijdje zoeken heb ik het dan ook maar opgegeven en besloten er eentje te lenen.

Zelf een supboard kopen

Het fijne van het lenen van een supboard is dat ik tijdens het suppen in Den Bosch twee soorten supboards kon uitproberen. Uiteindelijk was ik verkocht aan het supboard van Decathlon en ben ik ook van plan om zelf deze aan te schaffen. Toen ik het laatste stuk op dit board aan het suppen was merkte ik gelijk dat het me minder moeite koste om vooruit te komen. Je hebt ze in vier verschillende toffe kleuren en bij twee een passende peddel :).

Suppen in Den Bosch
Suppen in Den Bosch

Foto’s maken tijdens het suppen

Tijdens het suppen maak ik veel foto’s. Dit is voor mij een manier om te route goed vast te leggen en een mooie herinnering te creëren. Ik fotografeer eigenlijk altijd met mijn Iphone 8 plus en soms met mijn Gopro of compact camera. Mijn Iphone 8 plus bescherm ik met een telefoonhoesje aan een koort zodat ik die om mijn nek kan hangen (wel vastgezet met tyraps haha). Mijn Iphone is tot een meter waterdicht dus een val in het water zou mijn telefoon tegen moeten kunnen. De koort aan het hoesje zorgt er dan voor dat de telefoon niet naar de bodem zinkt. Verder gebruik ik ook regelmatig een waterdicht hoesje van Lifeproof en die dan ook vast aan een koort.

Zelf backup ik altijd mijn telefoon voordat ik het water op ga. Ik heb een online backup bij Stack en zo weet ik als mijn telefoon het niet overleeft dat mijn bestanden en overige foto’s veilig zijn.

Stedentrip Den Bosch: Jessica geeft in dit artikel een handje vol tips voor wat te doen in Den Bosch

Den Bosch suppen
Den Bosch suppen

Een groot avontuur

Zoals ik jullie al eerder verteld was suppen door Den Bosch voor ons één groot avontuur. Natuurlijk deden we dingen die normaal gesproken niet mogen maar waarbij voor eventjes een oogje dicht werdt geknepen. Kan je nou niet meer op de Binnendieze dan is Den Bosch nog steeds een erg mooie bestemming om te gaan suppen. Andere watersporten zoals kajaken of kanoen kan hier ook heel goed dus er is genoeg te doen op en in het water. 

Zou jij ook willen gaan suppen in Den Bosch na het zien van deze foto’s?

Overnachten in Den Bosch

Hier een paar van mijn favoriete overnachtingsplekjes dichtbij of in Den Bosch. Sommige zijn echt aan of op het water.

Overnacht op een oude IJsselmeerkotter in het centrum van Den Bosch

Dichtbij de stad maar toch omringt met natuur is slapen in deze monumentale boerderij gelegen op een middeleeuwse dijk.

Het Little Duck Hotel, een klein schallig hotel in centrum Den Bosch

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Disclaimer: In dit artikel vind je affiliatelinks. Als jij een aankoopt doet via een link, dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

8 Reacties

 1. Lizette

  Schitterende foto’s Diana! Leuk om te zien hoe actief je bent op het water. Suppen is niets voor mij. Wel heb ik al eens een boottocht over de Binnendieze gemaakt en vond dat ook erg leuk. Iets minder avontuurlijk wel 😉

  Antwoord
  • stripeaway

   Dankjewel Lizette. De Binnendieze heb ik ook eerst met een rondvaart gedaan. Merkte wel dat ik het met de sup leuker vond omdat je het op eigen tempo kan doen 🙂

   Antwoord
 2. Daphne

  Mooie foto’s van de stad. Den Bosch vind ik sowieso een mooie stad, maar vanaf het water ziet het er toch weer anders uit he? Ook weer heel anders dan Groningen vanaf de sup. Leuk om een inkijkje te hebben in al die verschillende steden vanaf de sup.

  Antwoord
  • stripeaway

   Den Bosch vind ik idd ook een heerlijke stad. Vanaf het water is het idd heel anders. Leuk dat er zo’n contrast kan zijn. Groningen lijkt mij ook nog steeds leuk om eens te ontdekken. Hopelijk kan ik dit jaar die kant op komen.

   Antwoord
 3. Sanne

  Den Bosch is zeker een leuke stad om te suppen! Kans voor een ondernemer om daar met verhuur van supspullen te beginnen 😉

  Antwoord
  • stripeaway

   Haha ik zei precies het zelfde 😉 dat ze dan suptoers gaan aanbieden op de Binnendieze.

   Antwoord
  • Wilbert

   Wat dacht je van SupClub Den Bosch aan Stadsstrand de Witte Sieb? Ook lessen, tours en verhuur.

   Antwoord
   • stripeaway

    Dankjewel voor de toevoeging Wilbert 🙂 ga jij zelf vaak supen in Den Bosch?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.