Dat Street Art steeds meer grond wint, zie je in veel steden. Het schiet als paddenstoelen de grond uit en ze worden steeds mooier en mooier. Laatst bracht ik een bezoek aan het gezellige Den Bosch in Noord Brabant en ging opzoek naar Street Art.

De prachtige werken in Den Bosch liggen een klein beetje verstopt. Toch is het makkelijk te vinden, wel als je moet weten welke kant je ongeveer uit moet. Daarom neem ik jullie mee op een kleine stadwandeling. Fijn is wel dat het allemaal bij elkaar in de buurt ligt.

Street Art wandeling

Het startpunt van de wandeling is bij het centraal station. Vanuit daar zal ik stapsgewijs de weg wijzen.

  1. Je loopt het centraal station uit aan de kant van het centrum.
  2. Je loopt over het Stationplein richting de rotonde en sla je recht af richting de Koninginnenstraat.
  3. Daarna sla je de twee straat links in, de Boschveldweg.
  4. Dan volg je de bocht naar rechts en je blijft lopen totdat je een t-splitsing tegen komt (ongeveer 1.5 kilometer).
  5. Je slaat daar rechts, de Boschdijkstraat in en daarna eerste straat link, de Tramkade.
  6. Je loopt rechtdoor en dan vind je na 300 meter de eerste Street Art aan je rechter kant.

In de wijk bij de Verkade Fabriek vind je al deze kunstwerken van verschillende Street Art artiesten. Loop in de wijk rond en je vindt er van alles. De silo’s staan op een terrein waar je gewoon op mag lopen. Deze is altijd open. Ook als je langs de Havendijk loopt is er genoeg te zien.

Leuke wandeling

De wandeling van het station, over de Boschveldweg is een leuke wandeling. Op de terug weg loop je langs de singel weer terug naar het centrum. Onderweg kan je genieten van deze prachtige stad. Door de jaren heen wordt het Street Art in de stad steeds meer geaccepteerd maar dat komt denk ik ook wel omdat het steeds mooier wordt.

Zelf vond ik de silo’s en de huizen aan de Havendijk heel bijzonder. Ook in een zijstraatje van de Havendijk vind je nog een mooi kunstwerk…zie je mij staan? Of had ik moeten zitten?

Wil je prachtige kunstwerk zien dat raad ik je zeker aan deze te bezoeken. Op alle terreinen kan je gewoon komen. Je bent er ongeveer 1 uur aan kwijt inclusief wandeling er naar toe. Wil je fotograferen, trek er dan 1.5 uur vooruit. Dan kan je alle mooie kunstwerken mooi vastleggen.

Wat vinden jullie het mooiste stuk Street Art van Den Bosch?

Foutje gezien? Meld het.