Street Art in Ede

Street Art | Ede in Nederland

Nederland, Street Art

Steeds meer Nederlandse steden worden opgefleurd met prachtige muurschilderingen. In eerste instantie denk je al snel aan oude verlaten gebouwen in grote steden maar niks is minder waar. In het kleine Veluwse stadje Ede zijn er een aantal plekken waar schitterend street art kunt spotten. Ondek in deze blog waar je deze muurschilderingen in Ede kunt vinden.

Street Art in Ede

Als je aan Ede denkt, denk je niet direct aan street art. Bij Ede denk je aan een bosrijk gebied waar je uren en uren kunt wandelen. Dat is ook niet gek want Ede ligt aan de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland.

Street art in Ede zijn kunstwerken van lokale artiesten gemixt met internationaal talent. Je vindt hier de meest prachtige werken en van klein tot groot. Ze hebben er voor gekozen om trieste en vaak wat minder fijne plekken om te toveren tot vrolijke kleurrijke plekken. Het is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Street Art in Ede

Silo’s van de Riedel Fabriek

Enorm grote muurschilderingen en ze lijken een beetje op de silo’s met street art in Den Bosch die ook helemaal vol staan met prachtige street art. In het laatste weekend van september 2018 waren de silo’s van de Riebel Fabriek aan de beurt. Het is een prachtige vertoning die zeker gezien moet worden. Tegenover de fabriek is een parkeerplek waar je gratis je auto even weg kan zetten.

Street Art in Ede
Street Art in Ede

De Bospoorttunnel

In april 2016 werd deze grauwe en donkere tunnel omgetoverd tot een kleurrijke galerij. Tijdens een Graff Ti Jam werd deze tunnel omgetoverd en is het nu een plek voor geweldige street art. Het kreeg vanaf gemeente veel positieve reacties waardoor er vanuit daar meer street art in Ede werd gebracht.

De Keesomtunnel 

Sinds een aantal jaar is in deze grauwe tunnel street art te vinden. Eind april 2017 onderging de Keesomtunnel een kleurrijke transformatie. Van witte muren tot muren vol kunstwerk. Dit werd gedaan tijdens een tweedaags Street Art festival waar artiesten uit heel Europa aan deelnamen. Je kan de Keesomtunnel goed combineren met de Silo’s, dit ligt 200 meter van elkaar vandaan.

Street Art in Ede
Street Art in Ede

Het centrum van Ede

Een paar maanden later was het centrum van Ede aan de beurt. In oktober 2016 kreeg het centrum van Ede op verschillende plekken een likje verf. De grootste muurschildering werd gemaakt door street art artiest Eelco van de Berg, ook wel bekend als de Virus. Dit stukje street art is geïnspireerd op de Veluwe.

De energiehuisje met o.a. het Veluwe thema

Toch wel een van de mooiste street art die ik heb gezien in Ede. Aan de Van der Hagenstraat zijn eind 2017 op drie energiehuisjes kunstwerken gezet. De mooiste vind ik zelf met de gekleurde dieren – het thema heeft hier dan ook de Veluwe gekregen.

Street Art tip Nederland: ga street art spotten in Rotterdam en ontdek te prachtige werken

Street Art in Ede
Street Art in Ede

Street Art in Ede op Google Maps

In de jaren is het street art in Ede steeds uitgebreider geworden en daardoor is het voor sommige misschien lastig om alle plekken vol straatkunst te vinden. In het onderstaande overzicht vind je alle plekken in Ede waar street art te vinden is.

Telefoon: voor betere kaart klik rechtsboven op het doorbroken vierkant vakje. Dan verschijnt deze kaart in jouw Google Maps.

Street Art in Ede is leuk, nieuwe en vooral heel mooi. Het is leuk om wandelend alle street art te ontdekken maar sommige plekken liggen wel wat ver uit elkaar. Je kan natuurlijk ook de fiets pakken en er een leuke fietsroute door de Veluwe aan vast maken. Al met al ga je je niet vervelen tijdens een weekendje Ede. Enjoy!

Ben je al eens street art in Ede gaan spotten? Wat is jouw favoriete stad voor street art in Nederland? 

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

2 Reacties

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Wow, wat gaaf!! Ik had inderdaad Ede niet zo snel geassocieerd met street art! Ede is niet zo ver bij ons vandaan dus ik ga zeker binnenkort eens kijken. Dank voor de tip!

  Antwoord
  • stripeaway

   Zeker doen – Ede staat (zoals je kunt zien) vol prachtige street art. Enjoy alvast!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.