Kajakken op de Rottemeren

Kajakken op de Rottemeren aan de rand van Rotterdam

Kajakken, Nederland, Watersport

De Rottemeren, een klein recreatiegebied die zijn naam te danken heeft aan de stad Rotterdam. Ben jij wel eens bij de Rottemeren geweest? Het fijne aan de Rottemeren is dat je de drukte van de stad achter je laat en op enkele kilometer in een totaal andere omgeving bent. Dit prachtige natuurgebied is een perfecte plek om het water op te gaan. In deze blog gaan we het hebben over kajakken op de Rottemeren. Ga je mee?

De Rottemeren

De Rottemeren is een uitgestrekt merengebied aan de rand van de wereldstad Rotterdam. De meren zijn aan elkaar verbonden door middel van rivier de Rotte. Het eeuwenoude veenriviertje de Rotte is de ruggengraat van de Rottemeren, een recreatiegebied waar ontzettend veel aan watersport wordt gedaan. De Rotte, net zoals de Rottemeren heeft zijn naam te danken aan deze rijke historische stad. Een uitje naar de Rottemeren staat garant voor vermaak, inspanning en ontspanning, rust, plezier en inspiratie.

Kajakken Rottemeren
Kajakken Rottemeren
Kajakken op de Rottemeren

Watersport op de Rottemeren

Watersport is op de Rottemeren een hot business. Van kanoën tot aan suppen en van kajakken tot aan bootje varen. Je kunt het hier allemaal! Zo heeft de Rottemeren verschillende bedrijven waarbij je kano’s of kajak kunt huren. Wij huurde onze kajak bij Outdoor Valley. Een allround outdoor bedrijf dat zich specifiek richt op dit natuurgebied.

Kajakken op de Rottemeren

De vooruitzichten waren goed dus we besloten richting de Rottemeren te gaan om daar een kajak te huren. Helaas kun je vooraf niet reserveren en moet je op geluk die kant op rijden. Eerst was ik een beetje onzeker of er nog wel genoeg kajaks over zouden zijn maar eenmaal aangekomen ziet het er ook niet naar uit dat het snel uitverkocht zal zijn. Ze hebben namelijk meer dan genoeg kajak voor de verhuur. 

Na het invullen van mijn gegevens wat het tijd om onze kajak uit te kiezen. Er wordt zorgvuldig gevraagd hoeveel ervaring je hebt en daarop wordt er een kajak voor je geselecteerd. Het was weer even geleden dat ik plaats nam in een kajak maar het voelde weer zo vertrouwd dat ik zonder enige moeite de slag weer te pakken had. Kajakken op de Rottemeren kon beginnen.

Kajakken Rottemeren
Kajakken Rottemeren

De prachtige natuur van de Rottemeren

Kajakken op de Rottemeren is rustgevend, avontuurlijk en geeft enorm veel plezier. De natuur is afwisselend en de ene keer peddel je over een groot plas en de andere keer door smalle riviertjes. Wil je de Rotte op dan moet je even de weg over want de Rottemeren is een natuurgebied dat is afgesloten. Dat betekend dus ook dat je hier geen grote boten zult vinden of andere groot vaarverkeer. 

Onderweg zagen we veel soorten dieren en hoorde we overal vogels zingen. Je gaat onder oude bruggetjes door en ontdekt smalle strandjes waar je kunt aanmeren voor een heerlijke picknick (die kun je gewoon meenemen in je kajak).

Kajakken op de Rottemeren
Kajakken Rottemeren

De avontuurlijke tunnel

Als je een rondje over de Rottemeren gaat Kajakken dan ga je ook dit tunneltje tegenkomen. Op het eerste gezicht vraag je je af hoe je hier in vredesnaam onderdoor gaat komen. De beste tip en enige bruikbare tip is liggen en je zelf voorttrekken met je handen. Het was een toffe avontuurlijk afsluiting van onze kajaktocht over de Rottemeren en ik kon gelijk testen of ik goed balans kon houden in de kajak.

Kajakken op de Rottemeren
Kajakken op de Rottemeren

Kajak huren

Zoals ik al eerder beschreef kun je een kajak huren bij Outdoor Valley. Ze rekenen hier per uur en dat houdt in dat je ook achteraf afrekent. Je krijgt bij het verhuur van de kajak ook een tonnetje waar je eventueel je waardevolle spullen in kunt doen. Voor de borg geef je een rijbewijs of andere ID af en deze krijg je na het kajakken op de Rottemeren terug. Ze hebben hier verschillende kajaks en kano’s en zijn dus op elke niveau af te stemmen. Geef dus goed aan wat je ervaring is.

Kajakken op de Rottemeren
Kajakken Rottemeren

Wat neem je mee tijdens het kajakken

Het ligt er natuurlijk maar een beetje aan hoe lang je weg wilt zijn maar er zijn altijd een aantal items van groot belang dat je die niet vergeet:

  • Als eerste raad ik je aan om een drybag mee te nemen. Hier kun je je waardevolle spullen in doen zoals je telefoon, camera of portemonnee. Handig als je snel bij je spullen wilt maar je wel zeker wilt zijn dat deze droog blijven als je perongeluk een duik maakt. 
  • Neem een pet en/of zonnebrandcrème mee. Het grootste deel van je tijd ben je in de volle zon bezig met peddelen. Je wilt jezelf natuur wel goed beschermen.
  • Vergeet je drinken en eten niet. Wij waren 3 uur onderweg omdat we ook heerlijk onderweg zijn gaan lunchen. En drinken is wel zo belangrijk als je jezelf inspant.
Kajakken op de Rottemeren

Leuke watersport activiteit

Kajakken is een leuke avontuurlijk activiteit om op een zomerse dag te ondernemen. Zelf kajak of kano ik regelmatig in Nederland. Zo ben ik gaan kajakken door de Biesbosch en gaan kanoën op de Dommel. Ook ben ik regelmatig aan het suppen op verschillende plekken in Nederland. Kajakken blijft toch wel mijn nummer 1 watersport en vind het elke keer weer heerlijk om het te doen. Dus zet kajakken op de Rottemeren maar ook op jouw watersport bucket list en ontdek hoe mooi dit natuurgebied is aan de rand van Rotterdam.

Lijkt jou kajakken door de Rottemeren ook zo leuk? Ben jij al wel eens gaan kajakken in Nederland?

Disclaimer: In dit artikel vind je affiliatelinks. Als jij een aankoopt doet via een link, dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.