Kajakken in 

Nationaal Park het Biesbosch

Nationaal Park het Biesbosch

Watersport, Belevenis

Persoonlijk getest

€14,- (2019) hele dag

Kajakken in één van de mooiste Nationaal Parken van Nederland: het Biesbosch. Een must do op een zomerse dag. Het Biesbosch is daar de perfecte bestemming voor. Je komt op plekken waar je alleen met de kajak of ander watervervoersmiddel kunt komen.

Op een zomerse dag kajakken

Daar beginnen we dan, wat gaan we aankomende zaterdag doen? Het word warm en we hebben zin in verkoeling. Niet liggen op het strand maar iets met beweging. Kajakken! Na dat we vorige weer zijn gaan suppen de Waal in Nijmegen, smaakte het meer naar het ontdekken van meer watersportactiviteiten. We twijfelde eerst nog in het huren van een bootje want met te warm weer moet je jezelf niet teveel inspannen. Na niet al te lang twijfelen besloten we toch voor de kajak te gaan. We houden toch wel van een beetje beweging.

Kajakken in de Biesbosch

Kajakken in het Biesbosch is een mini avontuur. Deze prachtige omgeving is bij uitstek een perfecte plaatst om met een kajak op ontdekkingstocht te gaan. We halen rond 11 uur onze kajak op en gaan het water op. We peddelen de haven bij Drimmelen uit en gaan de Maas op. Nog nooit eerder heb ik in een kajak gezetten en al bijna kieper ik om. Die mini golven zijn wel even wennen en besef gelijk dat elke beweging twee keer zo zwaar is.

We steken de Maas over en varen het Biesbosch in. Gelijk mogen we al uitstappen want we moeten de kajak over een bulk zand trekken. De mevrouw bij de verhuur had ons een route mee gegeven van 12 km. In eerste instantie volgde wij netjes de route op. Zo doende moesten we ook de kajak over een heuvel zand trekken. Nog best wel een gedoe moet ik zeggen.

Na 3 kilometer peddelen besluiten we dat we de overige 9 kilometer niet gaan doen. Het is warm en onze spieren zijn deze slagen niet gewend. We wijken van de route af en besluiten een strand op te zoeken.

Strand in de Biesbosch

Ja, het Nationale Park de Biesbosch heeft stranden. Het voordeel van deze stranden is dat je er alleen kunt komen vanaf het water. Nooit in de file staan om een parkeerplaats te vinden. Maar goed je moet je wel naar toe varen of peddelen. Wij besloten dus vanuit de route richting de Aakvlaai te gaan.

Deze plek is behoorlijk druk en er komen veel boten die ook besluiten aan te meren bij het strand. Als we aankomen blijken wij de enige te zijn met een kajak. Denk dat iedereen het te warm vond om zo te ploeteren door het water. We meren onze kajak aan en duiken gelijk het water in. Helaas wel met heel veel zeewier maar het is de verkoeling waard.

Warm weer? Reserveer op tijd!

Wij hadden geluk, dat de kajaks niet ontzettend populair zijn en niet zo heel snel gaan. We boekte onze kajakken één dag van te voren. Alle andere watervervoersmiddelen waren al uitverkocht. Toen wij op de dag zelf aankwamen waren uiteindelijk ook alle kajaks uitverkocht. Mensen willen toch ongeacht wat ze krijgen het water op.

Heb je eenmaal gereserveerd, kom dan op tijd. We kwamen om 11:00 uur aan in Haven Drimmelen en bij de verhuurder stond een gigantische rij. Op hun website staat ook dat het spitsuur is tussen 11 en 12. Had ik weer niet gelezen. We hebben ongeveer 45 minuten wachten en konden om 11:50 uur het water op.

Kajak huren in de Biesbosch

Op talloze plekken kan je een kajak huren. Bij de één betaal je meer en bij de andere borg. Boek je bij Watersport Botenverhuur in Drimmelen, dan betaal je voor een hele dag kajakken 14 euro en betaal je geen borg. Dat klinkt niet verkeerd toch! Je mag de kajak tot 19.00 uur meenemen, dan moet deze weer terug zijn. Je krijgt een kaart van de Biesbosch mee en een tonnetje voor je spullen zoals telefoon en portemonnee. Handig als je wel om valt.

Wilde dieren in het Biesbosch

Je komt hier geen grote dieren tegen maar wel heel veel vogels, bevers en misschien wel een wild zwijn. Tijdens onze kajaktocht kwamen dus heel veel soorten vogels tegen. Erg leuk om te zien wat er hier allemaal leeft. Helaas zagen we geen bever. Denk dat deze dieren ook de verkoeling opzochten.

Kajakken is leuk

Dit is mijn eerste keer kajakken en ik wil meer. Echt! Wat is dit een leuke sport om te beoefenen. En ja een sport. Na afloop had ik echt spierpijn. Vooral in mijn bovenlichaam. Maar ook de manier hoe je het water over glijd. De rust die de kajak met zich mee brengt is echt fijn. Net als het suppen ga ik dit zeker vaker doen.

 

En nu ook zin om te gaan kajakken in de Biesbosch?

Meer Toffe Watersporten

Suppen op de Waal in Nijmegen – een toffe watersport

Suppen op de Waal  in NijmegenNijmegen, NederlandWatersport, BelevenisPersoonlijk getest Vanaf 16 euro  Het schiet als paddenstoelen de grond uit en mening mens gaat de uitdaging aan om op het board te blijven staan. Het SUPpen is razend populair aan het worden en je...

Crazy raften op de Zambezi Rivier

Raften op de Zambezi Rivier  in Zambia - AfrikaZambezi Rivier, AfrikaOutdoor, WatersportPersoonlijk getest Vanaf 16 euro  Raften op de Zambezi rivier is een grote spectaculaire belevenis wat zeker niet voor watjes is weggelegd. De Zambezi wordt door professionele...

Angels Pool Victoria Falls – Living on the edge

Zwemmen op het randje van de  Victoria Falls in Angels PoolVictoria Falls, ZambiaOutdoor, WatersportPersoonlijk getest Vanaf 98 euroWe staan op Livingsstone Eiland en kijken uit naar een spannende ochtend waar we één van mijn bucket list items gaan afstrepen. We maken...

Zonsondergang Suppen in Rockanje

Zonsondergang Suppen op Rockanje Strand Rockanje, Nederland Watersport Zelf ontdektvanaf 12.50 euro per uur Suppend de zonsondergang tegemoet. Het rustig water met een kleine golfslag erin. Dromend kijk je voor je uit. Het water kleur langzamerhand geel, oranje en een...

Kajakken in Nationaal Park de Biesbosch

Kajakken in  Nationaal Park het Biesbosch Nationaal Park het BiesboschWatersport, BelevenisPersoonlijk getest €14,- (2019) hele dagKajakken in één van de mooiste Nationaal Parken van Nederland: het Biesbosch. Een must do op een zomerse dag. Het Biesbosch is daar de...

Kajakken op de mooiste plekken aan de Costa Brava

Kajakken op de mooiste plekken aan de Costa Brava Costa Brava, Spanje Kajakken, Watersport, Outdoor Verschillend in lengte en duur. 5 kajak tips Even ontsnappen aan het drukke Barcelona en ontdekt de prachtige omgeving met de kajak aan de de Costa Brava. De azuur...

3 Reacties

 1. Aniek

  Leuk! Ik ben gisteren ook gaan kajakken in Zweden. Maar die 18 kilometer zou ik ook niet halen denk ik 😉

  Antwoord
 2. Sanne

  Wat een leuke tip en zo dichtbij bij huis. Dit ga ik binnenkort zeker eens doen!

  Antwoord
 3. ivonne

  Dit staat al een hele tijd op mijn verlanglijst, echt een mooie bestemming voor een actief dagje in eigen land. Ik begreep dat ze er ook een hele mooi natuurcamping hebben, dat lijkt me ook wel tof.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.