Suppen op de Waal 

in Nijmegen

Nijmegen, Nederland

Watersport, Belevenis

Persoonlijk getest

Vanaf 16 euro 

Het schiet als paddenstoelen de grond uit en mening mens gaat de uitdaging aan om op het board te blijven staan. Het SUPpen is razend populair aan het worden en je kan het bijna overal doen. Ik ging de uitdaging aan en kan je nu al vertellen dat het naar meer smaakt. 

Wat is SUPpen

Toen ik vertelde dat ik ging SUPpen, kreeg ik toch wel veel vragen over wat dat nou precies is. Eigenlijk is het niet zo moeilijk. SUP is de afkorting van Stand Up Paddle. Je staat dus op een (surf)board en je beweegt je eigen voort met een peddel over het water. Het is een total body work-out. Niet voor niets is het de snelst groeiend de watersport van dit moment.

SUPpen is komen overwaaien uit Hawaii. In Hawaii heb je natuurlijk de perfecte condities om echt goed te SUPpen (of iets uitdagender), dus waarom is het zo ontzettend populair in ons kikkerlandje. Nou dat komt vooral omdat Nederland een waterland is en wij geen hoge moeilijke golven hebben. Dus leent het zich perfect om hier in Nederland te gaan SUPpen.

Suppen is een echte work-out

Zoals ik eerder benoemden is suppen een total body work-out. Als je mensen ziet suppen ziet het er echt ontspannen en relax uit maar…doe je het goed, dan is suppen echt zwaar. Voor suppen is een speciale techniek en als je die toepast dan voel je het echt in je spieren. Al je spieren worden letterlijk aan het werk gezet. Ik merkte dat al snel toen ik de techniek op de goede manier toepaste. De volgende dag voelde ik wel even mijn been, arm en buikspieren.

Wil je de techniek nou beter leren en onder de knie krijgen, volg dan zeker een techniek les. Dan leer je van zelf de goede techniek. Ook kan je op verschillende manieren suppen. Wat dacht je van SUP joga of SUP surfen. Beide goede work-out met een beetje meer actie.

Suppen op de Waal

We besloten de eerste keer rustig aan te doen en te gaan Suppen op een rustige plek. Zo rustig was die plek uiteindelijk niet want er was een groot festival gaande aan de overkant van de Waal (de Nijmeegse vierdaagse begon die maandag). De Waal zelf was wel heel rustig. Het was zeer zonnig weer en het water had mini golfjes. Perfect om op te oefenen.

Suppen is de snelst groeiende watersport op dit moment…

Suppen bij SUP & Surf

Na wat zoeken kwamen we uit bij SUP & Surf. Dit is een organisatie die in de omgeving van Nijmegen verschillende soorten SUP-les-cursus geeft. Wij gingen voor één uur vrij SUPpen en dat betekend dat je een kleine introductie krijgt over de techniek. Daarna ga je het water op en probeer je verschillende manieren uit.

Tijdens het uurtje Suppen is er altijd iemand van SUP & Surf op het water. Meerdere keren kregen wij een uitdaging om iets nieuws te proberen op het board. Dit was echt een fijne manier van leren.

Suppen is leuk!

Na 5 minuten stond ik al op het board en was ik vrolijk aan het rond Suppen. Het lijkt echt moeilijker dan dat het lijkt. Natuurlijk zal je de eerste keren een plons maken. Tijdens mijn eerste SUP ervaring was dat ook niet erg, water was namelijk erg lekker.

Suppen is echt leuk en zeker een aanrader voor jong en oud. Ben je het staan nu even beu, dan is zittend suppen ook een aanrader. Van een SUP het water induiken, is weer niet zo handig maar wel leuk! Onze volgende SUP-ervaring staat al in de agenda.

Meer lezen over toffe wateractiviteiten:

Ben jij al eens gaan suppen en wat vond je ervan? Of wil jij het ook eens proberen en kijken of je op het board kunt blijven staan?

Meer Toffe Watersportactiviteiten

Zonsondergang Suppen in Rockanje

Zonsondergang Suppen op Rockanje Strand Rockanje, Nederland Watersport Zelf ontdektvanaf 12.50 euro per uur Suppend de zonsondergang tegemoet. Het rustig water met een kleine golfslag erin. Dromend kijk je voor je uit. Het water kleur langzamerhand geel, oranje en een...

Kajakken in Nationaal Park de Biesbosch

Kajakken in  Nationaal Park het Biesbosch Nationaal Park het BiesboschWatersport, BelevenisPersoonlijk getest €14,- (2019) hele dagKajakken in één van de mooiste Nationaal Parken van Nederland: het Biesbosch. Een must do op een zomerse dag. Het Biesbosch is daar de...

Crazy raften op de Zambezi Rivier

Raften op de Zambezi Rivier  in Zambia - AfrikaZambezi Rivier, AfrikaOutdoor, WatersportPersoonlijk getest Vanaf 16 euro  Raften op de Zambezi rivier is een grote spectaculaire belevenis wat zeker niet voor watjes is weggelegd. De Zambezi wordt door professionele...

Kajakken op de mooiste plekken aan de Costa Brava

Kajakken op de mooiste plekken aan de Costa Brava Costa Brava, Spanje Kajakken, Watersport, Outdoor Verschillend in lengte en duur. 5 kajak tips Even ontsnappen aan het drukke Barcelona en ontdekt de prachtige omgeving met de kajak aan de de Costa Brava. De azuur...

Angels Pool Victoria Falls – Living on the edge

Zwemmen op het randje van de  Victoria Falls in Angels PoolVictoria Falls, ZambiaOutdoor, WatersportPersoonlijk getest Vanaf 98 euroWe staan op Livingsstone Eiland en kijken uit naar een spannende ochtend waar we één van mijn bucket list items gaan afstrepen. We maken...

Suppen op de Waal in Nijmegen – een toffe watersport

Suppen op de Waal  in NijmegenNijmegen, NederlandWatersport, BelevenisPersoonlijk getest Vanaf 16 euro  Het schiet als paddenstoelen de grond uit en mening mens gaat de uitdaging aan om op het board te blijven staan. Het SUPpen is razend populair aan het worden en je...

1 Reactie

  1. Judith van der Linden

    Suppen is echt superleuk! Ik deed het op Nusa Lembongan en in Broek in Waterland. Op zee (Nusa Lembongan) is het door de golven toch wat lastiger om het bord te blijven staan dan op stilstaand water (Broek in Waterland). Ik ga het zeker nog vaker doen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.