Over mijn dieptepunten van 2016 heb ik het uitgebreid gehad. Nu is het tijd voor mijn leukste en mooiste hoogtepunten en dat zijn er veel. Tegenslagen zijn er nu eenmaal in het leven, je kan er niet omheen. Daarom is het belangrijk om te genieten van de mooie momenten die op je pad komen. Every day may not be good * but there is something good in every day…

Omdat ik zoveel mooie, leuke en bijzondere momenten heb ervaren in 2016 moest ik wel de blog in tweeën delen. Daarom vandaag deel 1 – januari tot juni en vrijdag deel 2, natuurlijk juli tot december. Enjoy…

Januari: klunen & verjaardag

Mijn verjaardag –  ik besef dan gelijk weer hoe blij ik ben met de mensen in mijn leven. Jullie maken het een stuk mooie. Ik werd mee uit eten genomen, kreeg volop leuke cadeautjes en natuurlijk geld (altijd handig). Later op de avond maakte we de stad nog onveilig hèhè.

[small] BUCKET LIST: Het meest leuke feest komt eraan CARNAVAL maar eerst een nog iets leuker feest “Klunen”. Elk jaar een aantal weken voordat Carnaval begint wordt Breda omgetoverd tot een ons kent ons feest. Lijkt een beetje op de Elfstedentocht alleen dit is met cafés, bier en gekke pakjes.[/small]

klunen breda, breda, klunen, pre carnaval, carnaval, verkleden, klunen 2016,

Februari: carnaval & nieuwe valentijn

CARNAVAL het feest van het jaar. ALAAF wat keek ik hier weer naar uit. Even helemaal nergens aan denken dan aan feesten en plezier maken. Ik had een nieuw pakje gekocht (zoals elk jaar) en ging dit jaar als de vrouwelijke Robin Hood.

[small]Voor mijn verjaardag ging ik nog uit eten met moeders…SUSHI it was[/small]

Op 14 februari gingen we voor een nieuw hondje kijken voor mijn ouders en zusje. Allemaal kleintjes kwamen op mij afgelopen. Hoe cute is (zie filmpje) als ze achter je aan huppelen. Ik ben verliefd.

[small] In mijn pyjama ging ik naar de bioscoop. Heerlijk schaamteloos [/small]

Maart: out of order & weg met SRPRS.ME

Ik zetten een artikel online over mijn burn-out. Op 3 maart was het precies 5 jaar geleden dat ik out of order raakte. Gelukkig gaat het nu een stuk beter. Het was toen wel een hele emotionele dag. Ik had die dag een date, was misschien niet zo goed idee want kon alleen maar huilen over de lieve reacties die ik kreeg. – en dat waren er veel. Vervolg date is er ook niet van gekomen trouwens.

[small]BUCKET LIST. Ik dook op één avond een hottub in, om vanuit daar film te kijken. Tijdens de pauze besloten we om de film te skippen (film was slecht) en de party even flink een boost te geven. [/small]

TRAVEL: SRPRS.ME en dat was het letterlijk. Op het vliegveld van Eindhoven kregen we te horen dat we naar Poznan in Polen vertrokken. Met SRPRS.ME weet je pas 2 uur voor vertrek waar je naar toe gaat. Het was een geweldig weekend met mijn moeder en zusje. Nu besloten om dit elke jaar als traditie voort te zetten.

[small]BUCKET LIST: Ik overwon weer een te gekke modderige editie van de Strong Viking Run. Het was te gek – met gratis blauwe lippen en onbeweegbare koude handen.  [/small]

Ik nam mijn lieve moeder mee naar Rotterdam als verrassing. Ze is in Rotterdam geboren en ze vond de verrassing fantastisch. We zijn nog in het reuzenrad gegaan wat daar toen tijdelijk stond met als cadeautje, een prachtig uitzicht over Rotterdam. We sloten de dag af met een heerlijk diner aan de haven.

[small] Ik bezocht Doel in Antwerpen. Ontzettend bizar is het om in een verlaten dorp rond te lopen.  [/small]

srprs.me, srprs, srprsme, poznan, polen, poland. verrassingsreis, reizen met srprs.me, schiphol, amsterdam,

April: kussengevecht & Cycle for Plan

De eerste dag van april begon ik met een uit etentje met vriendinnen. We zien elkaar helaas maar enkele keren per jaar maar dat maakt het niet minder gezellig. We hebben elkaar dan ook ontzettend veel te vertellen.

[small]Wedstrijd van PSV – Willem 2. Dit kregen we als teamuitje. Ik werk namelijk als gastlesdocent en ervaringsdeskundige voor het PSV-jongerenteam waar ik voorlichting geef over vroegtijdig schoolverlaten.[/small]

KUSSENGEVECHT – aaaach en wat leuk was het. Duizenden mensen kwamen bij elkaar om op meerdere plekken in de wereld op het zelfde moment een kussengevecht te houden.

psv jongerenteam, psv, willem 2, voetbalwedstrijd, teamuitje, jongerenteam, vroegtijdigschoolverlaten,

[small]Na een week lang nadenken en overleggen, schreef ik mezelf in voor Cycle for Plan, 600 km mountainbiken door Zambia tegen kindhuwelijken. WAUW ik heb het echt gedaan – geen weg meer terug. Helaas dit wel moeten uitstellen i.v.m. zware rugklachten. Maar we gonna rock july 2017[/small]

Met onze vriendengroep begonnen we aan onze eerste Escape Room – waar we niet uit zijn gekomen BOEHOE. Gelukkig werd ik wel 3de bij een potje laserschieten JOEHOE. De Escape Room hadden we trouwens gewonnen bij de Voltage in Tilburg.

[small]Koningsdag was aangebroken en was met vrienden te vinden op het 538 Koningsfeest in Breda. [/small]

De maand april sloot ik af met een geweldig concert van Xavier Rudd. De muziek is geweldig, zijn teksten raken je en hebben een boodschap om goed over na te denken – o en hij is ook niet verkeerd om naar te kijken haha.

[small] EN IK BOEKTE MIJN GOEDKOPE VLIEGTICKET NAAR THAILAND – retour voor maar €416,- BAM[/small]

kussengevecht amsterdam, wereld kussengevecht, kussengevecht, bucket list, amsterdam, dam, kussengevecht op de dam in amsterdam,

voltage tilburg, escape room, laserschieten, laserschieten tilburg, laserschieten voltage tilburg, voltage, tilburg,

Mei: kanoën Biesbosch & live op Facebook

Het leek net zomer dus we besloten om 2 kano’s te huren in het Biesbosch – een groot nationaal park gelegen in Noord Brabant en Zuid Holland. Aanrader om een keer dagtripje van te maken. Het park bied ontzettend veel mogelijkheden. Er zijn zelf enkele strandjes aanwezig.

[small]Mijn eerste keer op de mountainbike met 30 graden – 28,4 km. OORAH – trainen voor de 600 km door Zambia [/small]

Ik besloot om een promofilmpje te maken voor mijn avontuur door Zambia. Samen met buurman, vriend en videomaker Render Factory maakte we een promofilm. Leuk detail – toen we aan het filmen waren in de Drunense Duinen kregen we bijna een boete, voor filmen en mountainbiken buiten de begaande paden. Gelukkig na mijn verhaal mochten we verder gaan, met eis dat hij het eindresultaat mocht zien en dat we volgende keer even konden vragen OEPS

[small] PSV werd kampioen – ook al ben ik niet voor PSV was ik toch heel blij omdat dit de club is waarvoor ik werk. [/small]

Op een Strong Viking editie ging ik foto’s maken van de deelnemers. Met de verkoop van de foto’s haalde ik geld op voor mijn sponsoring. In totaal heb ik over 70 euro opgehaald. Vanaf dat moment begon het fotograferen weer te kriebelen.

[small] Met Hemelvaart ging ik naar Hoek van Holland. Elk jaar komen we hier terug. Toen mijn oma nog leefde was het een traditie om elk jaar te gaan. Deze traditie houden we nu ook in eren. [/small]

hoek van holland, hemelvaart, traditie,

En dan win je weer een  Escape Room met je vriendengroep. Deze keer werd onze poging tot uitbreken live uitgezonden op Facebook. Volgens de reacties bleven wij behoorlijk kalm en snapte vele niet, met de tijdsdruk die we hadden, dat we niet aan het stressen waren. Na 60 minuten in heerlijke ontspanning UHM zijn we er niet in geslaagd om de puzzel op te lossen. Maar we hebben ontzettend veel plezier gehad. En daar draait het uiteindelijk ook om!

[small] En daar was mijn eindpresentatie voor mij opleiding tot ervaringsdeskundige. Daar presenteerde ik mijn nieuwe website Semikolon. Op dat moment merkte ik hoe leuk ik het vond om te presenteren en hoe goed ik daarin was – jaja ik durf het te zeggen over mij zelf. Ik was DIK geslaagd en had buiten mijn praktijk beoordeling mijn nummer 1 van de 2 diploma’s gehaald. JOEHOE [/small]

escape room breda, escape room, breda, escape breda, escape 48, de escape van breda, live op facebook,

presenteren, eindpresentatie, semikolon, herstel, ervaringsdeskundigheid, ervaringsdeskundige,

strong viking mud edition, strong viking, obstakel run, obstakel run fotografie, mud editie, mud edition, fotograferen, fotograferen voor het goede doel, cycle for plan, plan nederland, cycle for plan zambia,

Juni: THAILAND

Juni bestond voor het grootste gedeelte uit mijn backpackreis door Thailand. Deze reis bestond uit alleen maar hoogte punten. Helemaal in mijn uppie door Azie – ik was knettergek volgens sommige maar ook stoer. Pff wat een complimenten.

[small] Mijn date op een sky tower in Bangkok. Ook heb ik hier mijn duurste drankje ever op, €53,-  toen we besloten terug te rekenen. AI dat deed even zeer in mijn portemonnee. [/small]

Ik ontmoeten op de heenweg Gulraiz, een man uit Pakistan. Hij vertelde hoe mooi Islamabad is, de hoofdstad van Pakistan. We hebben 2 uur zitten kletsen toen mijn vlucht weer vertrok. We volgen elkaar nu op Facebook en soms spreken we elkaar. Het blijft mooi om mensen op je reis te ontmoeten.

ontmoeting, ontmoetingen op reis,

[small] Fietsen door de straten van Bangkok met Co van Kessel. [/small]

Knuffelen met de meest zwaarste knuffel die je maar kan voorstellen. Voor een dag ging ik naar een olifanten opvangcentrum om daar te helpen. Ik kwam toen Lana tegen. Een mini van 1 jaar oud en 500 kilo.

[small] Dansen op het meest gave feest ter wereld – FULL MOON PARTY[/small]

Drie dagen met weinig spullen verblijven op een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest – Khao Sok National Park. Het was een ware droom om dit mee te maken. Een droom die werkelijk is geworden.

[small] De glijbaan nemen i.p.v. van een trap – Here Hostel [/small]

alleen op reis, alleen reizen, alleen backpacken, backpacken, start van de reis, backpackreis door thailand, backpacken, reizen, liefde voor reizen,

MAAR

Over Thailand kan ik nog wel uren door blijven gaan. Dit was namelijk een groot HOOGTEPUNT. Wil je alles terug lezen van mijn reis door Thailand – PART 1PART 2PART 3

Gelukkig is dit pas het eerste deel en kom ik in deel 2 met nog meer hoogtepunten. Wat te bedenken van de bruiloft een goede vriendin wat net een sprookje was of het overwinnen van een 12 km obstakel run. Allemaal stuk voor stuk momenten die ik in mijn hart sluit.

Wat waren jou mooie momenten en herinneringen van 2016?