Wandelroutes in de Eifel

Op reis als je thuis bent | wat te doen met het thema reizen

Persoonlijk, Reistips

Niemand maar dan ook niemand had dit zien aankomen, een wereldwijde chaos. Mensen die verplicht dagen al wel niet weken thuis moeten blijven, complete landen op slot, mensen die niet meer kunnen werken, vluchten die gecanceld worden, mensen die niet meer thuis kunnen komen en ga zo maar door. Als je net zo’n wereldreiziger als mij bent weet je dan thuis zitten geen pretje is, je hebt immers die drang om de wereld te ontdekken en helaas gaat dat nu niet en moeten we ons alle daar aanhouden. Maar ik heb deze blog niet gemaakt om jullie te laten stil zitten want in deze blog geef ik tips over wat je kunt doen thuis met het thema reizen.

Wat betekent dit voor Stripe Away

Helaas heeft dit ook gevolgen voor mij als reisblogger. Nu dat alles stil ligt in de reisbranche heeft dit grote invloed om een groot deel van mijn inkomen. Natuurlijk wil ik niet alleen aan mezelf denken want als we om ons heen kijken heeft iedereen wel gevolgen er van. Is het niet een inkomen omdat ze niet meer kunnen werken, dan is het wel dat ze een reis of vakantie hebben moeten annuleren. 

Zes weken geleden besloot ik nog volledig als zzp-er door te gaan niet wetende dat dit zou gebeuren. Ik merk dat het aantal bezoekers weg blijft (wel blijven mijn wandelen in Nederland artikelen goed gelezen), daalde mijn inkomen vanuit Stripe Away naar bijna zero en blijven opdrachten en samenwerkingen uit, worden ze geannuleerd of op hold gezet.

Wandelroutes in de Eifel

Stripe Away blijft niet stil zitten

Natuurlijk blijft ik niet stil zitten. De eerste dagen was het even zoeken met wat nu? Er werd hier en daar behoorlijk mee getrokken in alles wat mee te maken had. Gelukkig is dat nu iets meer naar de achtergrond geraakt. Wel blijft ik alert en mezelf houden aan de maatregelen. 

De komende tijd ga ik vooral gebruiken om achter de schermen te werken. Daarbij kun je denken aan artikelen optimaliseren (nieuw design, oude artikelen updaten en blogs herschrijven/optimaliseren). Ook blijf ik gewoon twee keer per week nieuwe artikelen online zetten want als je niet kunt reizen wilt het niet zeggen dat je niet online kan reizen. En ik ben met twee hele nieuwe toffe projecten bezig (nu veel tijd voor). Dus ook al zit ik veel thuis, ik verveel me niet.

Wandelroutes in de Eifel

Wat kun jij thuis doen als je niet op reis kunt

Wat kun jij doen om een steentje bij te dragen of om toch de wereld over te reizen als je thuis zit (of meer dan normaal thuis zit). Nu we geforceerd zijn om zoveel mogelijk tijd thuis door te brengen wilt nog wel eens de verveling om te hoek komen kijken. Logisch! Daarom geef ik je in deze blog een handje vol fijne tips om te doen tijdens het coronavirus.

Shop online via Stripe Away

Als je Stripe Away toch een beetje wilt steunen dan kan je het volgende doen. Stripe Away bestaat voor een deel uit affiliate marketing. Dit houdt letterlijk in als jij via een van de onderstaande links een aankoop doet, krijg ik daar een kleine commissie op (dus een klein geld bedrag). Dit kost jouw letterlijk helemaal niks behalve het bedrag van de aankoop. Hiermee kan ik Stripe Away de komende tijd toch nog een beetje onderhouden :).

Je kan daarbij denken aan het kopen van een spel via Bol.com. Mijn dank is groot als jij iets via mijn linkjes besteld :). Alle partners waar Stripe Away een affliatie mee heeft kun je hier vinden. 

Wandelroutes in de Eifel

Speel een spelletje samen

Als ik op reis ben heb ik echt altijd een reisspel bij mij. Ik ben echt verzot op spelletjes spelen. Vroeger had ik zelfs een speciale spellenavond. Helaas is het nu niet mogelijk om met vrienden af te spreken maar wat je wel kunt doen is samen met je huisgenoot of partner een spel te spelen (er zijn genoeg spellen zoals Monopoly Deal of Qwixx om met tweeën te spelen). Maar ben je nu net als ik alleen en woon je ook alleen dan wordt het iets lastiger maar daar heb ik een tip voor:

Download de app Houseparty

Mensen dit is leuk: de Houseparty App. Je kunt hier een soort van chatroom aanmaken en vrienden uitnodigen. Je kunt dan met maximaal 8 personen in een chatroom en dan kan het spelen van spelletjes beginnen. Ze hebben natuurlijk zelf een aantal spellen maar je kunt ook via de front camera (die moet je aanzetten) samen bv Qwixx spelen of een potje Yathzee. Niet alle spellen kun je via de app spelen maar er zijn genoeg mogelijkheden te bedenken.

Wandelroutes in de Eifel

Bekijk de leukste films en series over reizen

Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst Outlander keek want voor mijn gevoel was ik even weer in Schotland, tijdens mijn wandeltocht over de West Highland Way. Dit brengen goede films en series over reizen bij je naar boven. Dus kun je nu even niet op reis maar wil je wel weg dromen van fantastische bestemmingen? Dit zijn mijn drie favoriete films, series  en documentaires die je mee op reis nemen vanuit je bank:

1) Outlander | reisserie

Zoals vele van jullie waarschijnlijk al weten ben ik groot fan van Schotland en wil ik het liefste elke jaar terug naar de land wat ik mijn tweede thuis noem. Laat nou Outlander voor een groot deel opgenomen te zijn in, jawel…Schotland.

2) Wild | reisfilm

Eén van mijn grootste dromen is ooit een deel te lopen of helemaal De Pacific Crest Trail af te leggen. In deze film neemt Reece Witherspoon een besluit om haar leven achter zich te laten en in haar eentje met een te zware backpack de trail te gaan lopen. Deze tocht brengt je langs plekken in het westen van Amerika.

3) Tales by Light | reis documentaire

In Tales by Light nemen de beste fotograferen van de wereld je mee naar verschillende plekken over de hele wereld. Het doel is om jou te inspireren om ook te reizen en meer te ontdekken van andere cuturen en verschillende gebieden. Een prachtige docu serie die je vanuit je bank meeneemt over de wereld.

Wandelroutes in de Eifel

Neem tijd om een goed reisboek te lezen

Ben je niet zo van het kijken van films maar zit je meer met je neus in de boeken, dan zijn er genoeg reisboeken die je echt meenemen op een toffe reis. Zelf heb ik echt een paar favoriete die ik regelmatig even open sla om lekker weg te dromen. Want dromen over fantastische reisbestemmingen kan nog gewoon altijd. Dit zijn mijn drie favoriete reisboeken:

1) 365 dagen onderweg

Ik ben fan van Floortje Dessing en heb haar boek ook al meerdere keren gelezen. Elke keer blijf ik iets nieuws zien en blijft ik fantaseren over fantastische bestemmingen. 365 dagen onderweg neemt Floortje je mee naar de meeste bijzondere plekken op de wereld. De opbrengt van het boek gaat vaak ook naar goede projecten. 

2) #gaan

In dit boek ga je de hort op met de leukste boswachter van Nederland: Hanne Tersmette. In #gaan laat ze je de mooiste en leukste plekjes in de natuur in Nederland zien zoals de Zaanstreek, Brabantse Wal en de Wadden.

3) Before They Past Away van Jimmy Nelson

Met mijn hart voor fotografie en reizen is dit echt het perfecte reisboek. In Before They Past Away neemt Jimmy Nelson je mee op een reis waarbij hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Een geweldig mooi boek met prachtige fotografie.

Maak een fotoboek van je reis

Een fotoboek maken van je reis vind ik zelf één van de leukste dingen om te doen. Moet wel eerlijk toegeven dat ik momenteel behoorlijk achterloop maar ik kijk momenteel wel met veel plezier terug in de fotoboeken die ik wel heb gemaakt. Het is natuurlijk ook een flink klusje om een tof fotoboek te maken van je reis dus ook de tip om er op tijd aan te beginnen maar daar heb je nu wat meer tijd voor 😉

Wandelroutes in de Eifel

Stuur een kaartje

Tegenwoordig gaat alles via social media en dat is meer dan prima maar hoe leuk is het om je pen weer in je hand te nemen en een kaartje te sturen naar iemand. Er zijn verschillende manieren om in deze corona crisis iemand een kaartje te sturen:

Omapost

We beginnen even met Omapost want veel mensen vooral ouderen zitten momenteel thuis opgesloten, vaak ook alleen. Een bezoekje brengen aan je opa of oma zit er momenteel helaas niet in en kun je beter achterwege laten. Wil je toch iemand een leuk kaartje sturen en laten zien dat je aan die persoon denkt. Stuur dan een kaartje met de actiecode COROMA en dan betaal je tijdelijk maar €1,75 voor het versturen van een kaartje.

Postcrossing

Misschien ken jij het nog niet of wel maar Postcrossing is een super leuke manier om via de ouderwetse manier contact te hebben met iemand uit bijvoorbeeld Rusland of Spanje. Zelf heb ik al vele kaartjes gestuurd en ontvangen. Zo kreeg ik een kaartje uit Texas in Amerika met daarop een verhaal hoe ze daar werken op een boerderij als echte cowboys. Zo reisde ik de wereld over zonder in contact te staan met iemand. Zeer handig in de tijd van het coronavirus.

Wandelroutes in de Eifel

Lees reisblogs over reizen

Lezen over leuke reisbestemmingen blijft één van mijn favoriete bezigheden. Nu dat de gehele reisbranche op slot zit wilt niet zeggen dat ik niet kan weg dromen over toekomstige reizen en rustig aan al een klein plannetje te maken. Natuurlijk weten we niet hoelang dit überhaupt gaat duren. Niet alleen ik maar ook mijn collega’s in de reisbranche hebben het moeilijk en zien bezoekers gigantische dalen. Daarom kan niet alleen ik maar ook mijn reis collega’s jullie hulp hard gebruiken. 

Expeditie Aardbol heeft een artikel geschreven over alle reisblogs in Nederland 🙂

Wandelroutes in de Eifel

Ga heerlijk (leren) koken

Zoek je nog een heerlijke bezigheid om je tijd in te delen of om even je gedachten te verzetten: ga dan koken. Tijdens het koken kun je je heerlijk wanen door bijvoorbeeld een heerlijke Thaise soep te maken 🙂

Wandelroutes in de Eifel

Virtueel reizen via Podcast

De laatste weken luister ik steeds meer en meer naar podcasten over reizen en niet reizen. Ik beluister die vooral tijdens het wandelen of schoonmaken in huis. Ik vind dit een fijne bezigheid en zo kan ik ondertussen luisteren naar toffe reisverhalen met hier en daar praktische tips. Mijn favoriete momenteel zijn de volgende podcasten over reizen: Avontuurlijke Vrouwen, She Explores en Adventure Bound.

Zie hier een lijst met mijn favoriete podcast over reizen

Wandelroutes in de Eifel

Kijk reisvideo’s op You Tube

Zelf ben erg veel te vinden op You Tube en kijk ik regelmatig video’s of reisvlogs van reisbloggers. Je ziet zo een klein stukje van hun persoonlijke leven maar ook nemen ze je mee op de toffe reizen die ze maken. Ook hier heb ik weer drie favoriete voor jullie geselecteerd:

Jordan Tually

Jordan Tually is geen Nederlandse reisblogger maar komt uit het mooie Australie. Hij reist de gehele wereld over en maakt de mooiste reisfilm, vlogs en foto’s. Het is een jongen met een groot gevoel voor humor met zijn oranje pet. Toch een beetje Nederland.

Salt in our Hair

Salt in our Hair volg ik ook op Instagram en dit Nederlandse koppel, momenteel wonend op Bali reizen de gehele wereld over. Ze maken echt prachtige koppelfoto’s met geweldige kleurencombinaties.

Lost LeBlanc

En we gaan even door naar Lost LeBlanc met echt zijn geweldig reisvlogs. Hij neemt je samen met zijn vriending mee de wereld over. Heerlijk om naar te kijken en mee weg te dromen.

Wandelroutes in de Eifel

Leer een vreemde taal

Zelf heb ik geen talenknobbel en duurt het leren van een nieuwe taal echt ontzettend lang. Toch zou ik graag Italiaan, Spaans en Chinees willen leren. Ergens Frans ook nog wel maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit. Tijdens het leren van een vreemde taal leer je niet alleen maar de taal maar ook de geschiedenis van het land en waar de taal eigenlijk vandaan komt. Interessant toch?

Nog even een dingentje

Bedankt! Bedankt voor het lezen van deze blog. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Natuurlijk ook bedankt als via een van deze bovenstaande linkjes wat hebt besteld. Dank!

Samen staan we sterker 😉

Heb jij nog aanvullende tips die horen in deze blog? Laat het dan zeker even weten in de reacties. 

Sla dit artikel op in Pinterest en vind het later gemakkelijk terug

Virtueel Reizen tips

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

14 Reacties

 1. Mirre

  Hey, Wat een leuke tips. Tales by light vind ik ook super leuk om te kijken. Met Postcrossing en Houseparty ga ik misschien wel wat doen. We hoeven ons in elk geval niet te vervelen!
  Groetjes, Mirre

  Antwoord
  • stripeaway

   We hoeven ons zeker niet te vervelen. Zelf had ik gisteren een online Travel Quiz en vanavond met vrienden Houseparty. Tales by Light is idd een topper om te kijken.

   Antwoord
 2. Manon Ruitenberg Fotografie

  Een goed moment om een spel te spelen. Zo kun je je denk ik geen moment vervelen. En op Netflix is ook voldoende te zien. Gelukkig hebben wij een tuin, dus als we verplicht thuis moeten zitten vind ik het heerlijk om in het zonnetje in de tuin te zitten.

  Antwoord
  • stripeaway

   Een tuin met dit weer en deze situatie is eigenlijk helemaal niet verkeerd. Heb hier gelukkig mijn balkon nog. Met de zon vindt ik het heerlijk om op het balkon een boek te lezen.

   Antwoord
 3. Sanne

  Ik ben begonnen aan het maken van een fotoboek. Ik moest er nog 1’tje maken van mijn wereldreis. En veel bloggen. Verder ook veel lezen inderdaad, had nog stapels liggen gelukkig!

  Antwoord
  • stripeaway

   Zo’n fotoboek is idd een handig idee. Moet van eigenlijk al mijn reizen nog aan de slag met een fotoboek haha. Lezen is idd ook een fijne bezigheid. Welk boek ben je nu aan het lezen?

   Antwoord
 4. Janet

  Wat een bizarre situatie waarin we nu leven he… Ik ben helaas nog fulltime aan het werk (onderwijs) dus zoveel vrije tijd heb ik nu niet.. ook niet nu ik vanuit huis werk. Oh.. de houseparty app heb ik al wel gedownload. Ik ben benieuwd!

  Antwoord
  • stripeaway

   Onderwijs gaat idd gewoon door. Hoor het ook van een vriendin die nu 80% thuis werkt. HouseParty app is echt ontzettend fijn.

   Antwoord
 5. Kelly

  Wat een leuke tips Diana. Ik ga dit weekend aan mijn fotoalbum starten. Japan is aan de beurt 🙂 Outlander vond ik ook geweldig…wat een mooie serie! Momenteel verveel ik mij nog niet want ik kan nog thuis werken. Wel merk ik dat ik mijn collega’s mis en dat ik toch echt wel een gezelschapsdier ben, ondanks het feit dat ik goed alleen kan zijn. Gelukkig kan ik af en toe nog naar mijn werk.

  Antwoord
  • stripeaway

   Aaach een fotoalbum is ook een goed idee. Heb er hier maar eentje van al mijn reizen. Merk toch wel dat ik het leuk vind om er doorheen te bladeren. Wel fijn dat je af en toe nog naar je werk kunt om even onder de mensen te zijn. We worden er zo alleen maar creatiever op iig.

   Antwoord
 6. Jenny

  Je hebt inderdaad een rottig moment gekozen om voor jezelf te beginnen. Blijf erin geloven!

  Antwoord
  • stripeaway

   Haha ja idd, niet het beste moment maar heb nu wel alle tijd om rustig aan mijn bedrijf op te zetten 🙂 Dankjewel

   Antwoord
 7. Linda

  Ik verveel me gelukkig niet zo, omdat ik mezelf wel goed kan vermaken en evengoed mijn werk nog heb. Maar dit zijn zeker goede tips. Ik heb nog nooit een podcast geluisterd, misschien maar eens proberen! Blogs blijf ik ook gewoon lezen, onze bezoekersaantallen zijn dramatisch en wij zijn vast niet de enige die dat hebben. Dus elke lezer is welkom haha

  Antwoord
  • stripeaway

   Wel fijn dat je jezelf nog zo goed vermaakt. Hier begint het ook weer op gang te komen en heb weer productieve werkdagen gelukkig. Podcast zijn echt een aanrader. Ik luister er ook vaak een als ik aan het wandelen ben. Heerlijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.