Neeee, mijn laatste week is voorbij. De hoogste tijd om weer richting het kikkerlandje te gaan. Deze blog schrijf ik op het moment dat ik kou kleunend in het vliegtuig zit. Oooh wat is het koud brrr. Maar goed…Thailand ik mis je nu al. JE WAS GE WEL DIG en ik wil nu alweer terug.

Mijn laatste week zat vol verrassingen maar ook vol leuke dingen. Op mijn planning stond o.a. een bezoek een Koh Samui maar uiteindelijk toch besloten om langer te blijven op Koh Tao, om daar wat meer tot rust te komen en te genieten van het prachtige eiland. Je ziet maar weer dan een planning maken niet altijd werkt.

Chillen op Koh Mae Haad

Als je een dag hebt op de chillen billen op Koh Phangan en je niet naar de vieze stranden wilt gaan, dan vraag je gewoon aan je hostel welk strand hij zou aanraden. Op aanraden gingen we naar Koh Mae Haad. Een strand in het noorden van Koh Phangan. Ontzettend mooi strand waar je even heerlijk kan bij komen.

Full Moon Party of Koh Phangan

Eindelijk is het zover en ga ik naar de beruchte Full Moon party. Iets wat torenhoog op mijn bucket list staat en nu stond. Ik hou wel van een feestje op zijn tijd. In mijn vroeger periode was ik elke maand wel te vinden op een festival. Ook meerdere keren per week was ik te vinden in de stad. Dus de Full Moon party was iets wat ik moest doen.

De afgelopen 2 weken heb ik genoeg mensen leren kennen. Vele zouden ook huisvesten op Koh Phangan om naar dit bizarre festival te gaan. Ook verbleven wat nieuwe vrienden in het zelfde hostel dan mij. Natuurlijk heb ik veel meer te vertellen over dit prachtige festival. Maar daar later meer over.

Op naar schildpaddeneiland Koh Tao

De dag na de Full Moon party was het tijd om naar Koh Tao te gaan. Met de Ferry gingen we eind middag richting het andere eilandje. Na ongeveer 3 uur kwamen we aan in het donker op Koh Tao. Het eerste waar ik van schrok waren de hoge taxi prijzen. Deze waren vele maler hoger dan ergens anders in Thailand. Omdat we toch bij ons hotel moesten komen hadden we geen keuze. Dus hup die dure taxi in. Gelukkig kwamen we in prachtige hotel aan en kregen we een bungelow met prachtig uitzicht over de zee. Nog even snel eten in het hotel zelf en daarna heerlijk richting bed.

Lopend naar Shark Bay

Ongeveer 5 km verder op ligt Shark Bay, dit moet ons makkelijk lukken…lopend. Jaaaah, dat was toch een stukje zwaarder dan we van te voren dachten. Koh Tao bestaat uit veel stijlen wegen. Sommige goed verhard maar sommige echt off road. En ook nog is en temperatuur die flink opspeelt. Na 2,5 km was het toch wel even flink door bikkelen. Na ongeveer 1,5 uur lopen kwamen we eindelijk aan bij ons eerste strandje. Het was wel niet Shark Bay maar dat kon me niks schelen. Ik zou even van het uitzicht gaan genieten.

Even later vervolgde we onze route en kwamen we even later aan bij Shark Bay. Eerst even eten met een prachtig uitzicht, daarna was het tijd om te snorkelen. Het was genieten, prachtig stand met super helder water. Ik was in Paradise…

Eten met een prachtige zonsondergang

Na al dat Thaise eten was ik wel toe aan even iets anders. Dus hup aan de pasta. Toen we klaar waren met eten verhuisde we naar de zitzaken om daar te genieten van de zonsondergang. Prachtige mooi met felle kleuren. Heerlijk genieten dit.