Ziplinen

In de jungle van Chiang Mai

Chiang Mai, Thailand

Ziplinen,  Outdoor

Verschillende lengtes 

Vliegen door de prachtige jungle van Thailand, met uitzicht over de meeste mooie views. Een unieke, te gekke, adrenaline volle belevenis. Dit item kan ik dus van mijn bucket list afstrepen. Kijk je mee op mijn avontuur door de hoge boomtoppen?

Ziplinen bij Eagle Track Chiang Mai

Vroeg in de ochtend werd ik opgehaald. Na ongeveer 60 minuten rijden kwam ik aan bij Eagle Track Zipline. Daarna was het tijd om het harnas voor de track aan te doen. Je krijg een soort van bergbeklimmers uitrusting aan. Ik voel me gelijk al een stuk veiliger. Je hangt uiteindelijk tot hoog in de boomtoppen.

En toen was het tijd om te gaan ziplinen. We kregen eerst nog uitleg over wat we wel en niet mochten doen. We zaten vast aan twee kabels en alleen de begeleiders mochten je vast en los maken. Ook mag je pas op hun teken naar de andere kant. Ook kregen we een soort van haak in mee, bleek dus de rem te zijn…fijn dat we dat weten.

Ziplinen door de jungle

De eerste paar track zijn er om in te komen. Ook kan je een beetje oefenen met de rem. Wat je eigenlijk doet is de houten haak zetten op een van de wieltjes en precies op het goede moment aan de haak trekken. Want doe je dat niet dan kom je met een flinke snelheid aan op een van de platforms. Oké er hangt wel een kussen om je op te vangen maar fijn is het niet.

Het aller gaafste waren toch de ziplines. Soms van wel 100 meter lang, 30 tot 40 meter hoog en met een enorme snelheid. Enkele keren moesten we wachten omdat het bij sommige tussen stops wat druk was maar geloof mij dit is niet erg. Het uitzicht is namelijk geweldig…

Er waren niet alleen maar ziplines. Voor de afwisseling waren leuke balanceer oefeningen, skate board avonturen en klim overwinningen naar boven.

Ben je al wel eens met je hond naar Texel geweest. Heb jij nog leuke tips voor activiteiten met je hond op Texel? Laat het weten in de reacties.

Travel Dairy | rondreis Thailand PART 1

WAUW...daar begin ik mee. Thailand is GE WEL DIG. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik er 1,5 week en zit ik in het vliegtuig naar het zuiden. Ik ben verliefd geworden op Thailand, ze heeft letterlijk mijn hart gestolen. Ik zal deze blog wederom later plaatsen en...

John Suwan: het mooiste viewpoint van Koh Tao

John Suwan Viewpoint Koh Tao We beginnen met de klim. Het is lastig. Het liefs wil je om je heen kijken. Het is zo prachtig, maar je moet goed opletten waar je loopt. Stap voor stap naar boven. Naar één van de mooiste uitzichtpunten van Koh Tao: het John Suwan...

Travel Dairy | rondreis Thailand PART 3

Neeee, mijn laatste week is voorbij. De hoogste tijd om weer richting het kikkerlandje te gaan. Deze blog schrijf ik op het moment dat ik kou kleunend in het vliegtuig zit. Oooh wat is het koud brrr. Maar goed...Thailand ik mis je nu al. JE WAS GE WEL DIG en ik wil nu...

Daten op de Sky Tower in Bangkok

Via Azie Backpackers, een forum op Facebook had ik een van mijn blogs geplaatst. Trouwens echt een aanrader om te volgen als je Azië gaat bezoeken. Maar goed...ik kreeg een berichtje en voor dat ik het wist hadden we onze telefoonnummers uitgewisseld. De gesprekken...

Khai Yai national park | wilde olifanten, watervallen en jungle

Op ongeveer 200 km rijden van Bangkok ligt het Khao Yai national park. Dit park is een van de oudste en mooiste van Thailand. In dit park is genoeg te beleven: het spotten van watervallen, ruim scala aan wildlife, prachtige vergezichten en hikes door de jungle. Welkom...

Khao Sok National Park: Een ruig paradijs op aarde

Khao Sok National Park Ruig Paradijs op Aarde2AUGUSTUS, 2016 Met een oppervlakte van 739 km² park met een aanwezigheid van een oerbos - een overblijfsel van een regenwoud zelfs ouder en diverser dan het Amazoneregenwoud. De Flora en fauna is goed aanwezig en de meest...

Story in the picture #8 | Fiets te water in Bangkok

Iedere maandag besteed ik aandacht aan een foto die voor mij speciaal is. Het kan een foto van een sprekend portret zijn of van een baby olifantje die ik in het wild heb zien lopen. Maar het kan ook een foto zijn waar ik iets op heb bereikt of waar ik iets nieuws...

Feesten op de Full Moon Party op Koh Phangan

De Full Moon Party in Thailand op het prachtige eiland Koh Phangan is het meest gekke feest waar ik ooit ben geweest. Elke maand tijdens de volle maand komen er duizenden feestganger bijeen om tot zonsopgang te feesten.  Full Moon party: the best Het was GEWELDIG. Ik...

Elephant Retirement Park: een dag olifanten verzorgen

Gelukkig begin het steeds meer te verspreiden en weten we dat ritjes maken op een olifant NOT-done is. Jaren van mishandeling gaan er aan vooraf. Op jonge leeftijd worden deze dieren weg gehaald bij hun moeder. Trauma's bouwen op en de mishandelingen gaan door tot dat...

Miljoenen vleermuizen spotten in Khao Yai National Park

Ruim 1 uur staan we al geduldig te wachten. Eerder kregen we al een inkijkje in de grot waar duizenden vleermuizen verbleven, wachtend om uit te mogen vliegen voor hun maaltijd. De zon begon al langzaam onder te gaan. Toen in één keer zagen we een klein zwart vlekje,...

Zwemmen in Thaise jungle van Khao Yai National Park

Halverwege de ochtend komen we aan  in Khao Yai national park bij een prachtig stukje natuur. Een klein stromend meertje, omringt met flora en fauna. Krekelgeluiden die door een klein zuchtje wind verspreid worden. Die dag is het 37 graden en we maken ons klaar om te...

Fietsen in Bangkok, een sportief avontuur

Fietsen in en door Bangkok is een hele belevenis. Er gelden andere regels, fietsen is niet zo populair als in Nederland en i.p.v. van rechts rijden ze links. Maar vergeet deze nadelen want fietsen door Bangkok is een must do die je niet mag overslaan als je een bezoek...

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Essentials voor backpackers

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

 

 

 

 

 

 

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

 

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

 

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

Abseilen…vet spannend

Jaaaah…ook in parcours waren er een aantal abseilen momenten. Die van 15 en 20 meter waren nog wel prima te doen. Maar als je de Gold Package (hier later meer over) dan zit er ook 40 meter abseilen bij. Whoooo dit vond ik toch wel spannend.

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

MAAR…ik heb het gedaan. Daar bungel ik zo 20 meter boven de grond. Als je daar boven staat dan geef je je letterlijk over aan de begeleiders. Doordat je de controle aan hun geeft is het ook wel een beetje eng. Je gaat boven de afdaling hangen en zij laten je (op jouw wensen) zo snel mogelijk naar beneden vieren.

WAUW WAUW WAUW

Wat was dit te gek. Als een aapje slingeren door de jungle. De vrijheid door je haren. Gillen omdat je het zo onwijs gaaf vindt. Ook heb ik mij geen moment onveilig gevoelt. De begeleiders waren soms wat snel en waren zelf letterlijk de aapjes van de jungle op dat moment maar door de leuke manier van communiceren voelde ik mij veilig.

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

Na het ziplinen was het tijd om terug te gaan en heerlijk te gaan genieten van een lunch. Onderweg kwamen we nog een prachtige waterval tegen.

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

Kosten Eagle Track

Belangrijk om te weten is natuurlijk hoeveel het kost. Eagle Track maakt gebruik van 3 verschillende pakketten: Brons, Zilver en Goud.

 • Brons en kost 1600 baht – 42 euro incl 7 ziplines en 1 keer abseilen
 • Zilver en kost 1900 baht – 50 euro incl 9 ziplines en 2 keer abseilen
 • Goud en kost 2400 baht – 64 euro incl 16 ziplines en 3 keer abseilen

TIP: ga voor goud

Met goud krijg je het gehele parcours. Je bent zeker 2 uur onderweg en geloof mij dat is nog te kort. Het vliegt voorbij! Bij de andere pakketten heb je minder de tijd en dat is zonde.

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

Goed om te weten

 • Boek je ver van te voren dan krijg je korting
 • Kinderen zijn ook welkom vanaf 5 jaar
 • Ze pikken je op bij je hotel en zetten je ook weer bij je hotel af
 • Je krijgt een gratis t-shirt
 • En een certificaat…leuk als aandenken
 • Je krijgt een flesje drinken mee voor onderweg
 • Je kan waarde volle spullen opbergen in je kluisje (slotje kan je huren)

Nog een aantal dingen. Doe vooral makkelijke kleding aan en schoenen die goed vast zitten. Als er een schoen uitvalt vind je die niet zo gemakkelijk terug.

Neem een camera mee, eentje die je goed kan vast maken bv een Go Pro. Ik had een onderwater camera bij die ik goed aan mijn riem had vast gemaakt. Mijn telefoon heb ik in mijn kluisje laten liggen. Want als die valt ben je die kwijt. En vergeet je muggenspray niet…

O en had ik al gezegd dat er een heerlijke lunch inbegrepen zit bij de prijs…jumjumjum

Meer informatie of wil je boeken, klik hier.

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list, ziplinen door de jungle

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

ziplinen door de jungle, Eagle track, eagle track zipline, eagle track thailand, eagle track zipline thailand, chiang mai, wat te doen in chiang mai, thailand, ziplinen, zipline, avontuur, bucket list

14 Reacties

 1. Yvonne

  Wat ziet dit er ontzettend stoer uit zeg! En zo prachtig groen. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar zou ‘t zeker een keertje willen proberen. Een jaartje wachten nog, tot onze oudste 5 is, dan heb ik iemand om mee te gaan… mijn man is niet zo’n held, haha. Thailand is echt mooi hè?!

  Antwoord
  • stripeaway

   Thailand is prachtig. Heb nog lang niet alles gezien maar weet zeker dat ik daar terug ga komen. Ziplinen is echt ontzettend gaaf om te doen, zeker aan aanrader. Haha ik ben ook alleen gegaan en ontmoeten daar iemand. Alvast veel plezier als je het gaat doen.

   Antwoord
 2. stephanie

  Vorig jaar toen ik in Chiang Mai was, durfde ik niet te ziplinen. Deze zomer was ik weer in Chiang Mai en heb ik het toch geprobeerd…en het was superleuk!
  🙂 Ik had eigenlijk alleen ziplines en abseilen…geen enge balanceertrucjes etc… en dat was prima. Misschien dat ik de volgende keer een moeilijkere kies haha!
  x

  Antwoord
  • stripeaway

   Wat top dat je dan toch alsnog gegaan bent en de ervaring superleuk vond. Soms is het even over je angst heen zetten het beste wat er is. Die balanceertrucjes vond ik zelf nog prima. Maar ga zeker de uitdaging voor jezelf aan volgende keer.

   Antwoord
 3. Anouk

  Wauw wat ziet dat er gaaf uit! Ik heb gigantische hoogtevrees dus zoiets zou echt een overwinning voor me zijn. Die balanceerdingen lijken me dan wel weer echt heel leuk (en minder eng). Het mooie uitzicht doet natuurlijk ook een heleboel. Leuk geschreven, ook handige tips mocht je ooit een keer zoiets willen gaan doen.

  Antwoord
 4. Marsha

  Wat een super gave foto’s zeg! Dit lijkt me echt super om te doen, maar ik ben bang dat ik het niet kan vanwege mijn hoogtevrees. Ziet er wel heel gaaf uit!

  Antwoord
 5. laura

  Wat gaaf dat je dit gedaan hebt, ik weet niet of ik het je na zou doen !

  Antwoord
 6. Cassandra

  Wauw! Wat een prachtige omgeving, en wat stoerrrr dat je dit hebt gedurfd!! Ik heb hoogtevrees dus is niks voor mij haha! Maar echt ik ben jaloers!

  Antwoord
 7. A Fashion Taste

  Wat een ongelooflijke ervaring moet het geweest zijn! Prachtige foto’s ook.

  Antwoord
 8. Miryam

  Whaaa wat ziet dat er gaaf uit!!! Super mooi en vet eng, lijkt me. Ik weet niet of ik het zou durven ? Maar wat een leuk verslag en wat een mooie foto’s. Ik wel eerst oefenen, hier ergens in de buurt ☺️

  Antwoord
  • stripeaway

   Je kan hier binnenkort in Scheveningen Ziplinen ;). Maar je bent door de mooie omgeving zo van je angst af.

   Antwoord
 9. Verena

  Wauw dit is wel heel erg gaaf. Ik ben jaloers!

  Antwoord
 10. Kelly

  Dit had ik vorig jaar zo graag willen doen, maar ik was gevloerd door meerdere blaren en dat leek mij niet heel praktisch voor mijn evenwicht. Daarom toch niet gedaan, maar de volgende keer wil ik dit zeker doen.

  Antwoord
 11. Mirre

  Wow dit wil ik ook wel een keer doen en dan zou ik ook voor goud gaan, het hele traject! Dat eten ziet er trouwens ook nog eens fantastisch uit, maar wanneer ik weer naar Thailand ga is nog maar de vraag…..

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.