Suppen in Nijmegen

Ziplinen Ardennen | de langste zipline van de Benelux

Ardennen, België, Ziplinen

Tijdens een paar dagen Ardennen is het natuurlijk altijd leuk om de adrenaline kick op te zoeken. Zelf vind ik het enorm leuk om te gaan ziplinen en met volle snelheid door de lucht te vliegen. Daarom ging ik ziplinen bij Mega Zipline in Durbuy, de langste zipline van de Benelux.

De langste zipline van de Benelux

De Mega Zipline bij Adventure Valley in Durbuy is de langste zipline van de Benelux. Circa één kilometer lang verdeeld in drie verschillende routes. Tijdens het ziplinen kijk je uit over de Belgische bossen en bij helder weer kun je ook nog eens onwijs ver kijken. Tijdens het tokkelen heb je twee overstapplaatsen waarbij je overgaat op de nieuwe route. Echt een aanrader als je even wat adrenaline wilt.

Eerder ging ik al eens ziplinen in Scheveningen maar ook ben ik verder weg in Thailand gaan ziplinen. Het geeft mij een kick die erg fijn is en je hebt tijdens het ziplinen geen besef van hoogte wat er fijn is.

Ziplinen Ardennen Adventure Valley

Ziplinen bij Adventure Valley

Adventure Valley in de Ardennen is niet alleen een bedrijf wat ziplinen aanbied. Buiten het ziplinen kun je nog veel meer toffe activiteiten doen. Zo kun je o.a. gaan klimmen, mountainbiken, kajakken en ze hebben ook een vrije val. Natuurlijk kun je al deze activiteiten apart doen maar je kunt er ook voor kiezen om een pakket te nemen. Bij een pakket zijn de kosten natuurlijk goedkoper.

Op naar de zipline

Wij waren in de Ardennen om te wandelen (met de honden) maar ik wilde eigenlijk even iets anders tussendoor. Dus besloot ik te gaan ziplinen. Na een tijdje zoeken op Google kwam ik bij deze Mega Zipline uit. Zo gezegd zo gedaan en op naar Adventure Valley. Omdat het geen hoogseizoen was, kon ik bij de balie zonder wachtrij mijn kaartjes kopen voor het tokkel avontuur. 

Eenmaal kaartje gekocht kon ik naar de plek van bestemming toe om mezelf aan te melden. Het duurde even voordat ik aan de beurt was want ze werken hier met tijdschema’s. Er moet natuurlijk wel iemand mee naar boven. Na ongeveer 15/20 minuten was ik aan de beurt. Ik kreeg mijn helm, gordel en instructies mee. We mochten een klein steile klim maken naar het eerste platform waar het tokkelen kon beginnen. 

Ziplinen Ardennen
Adventure Valley Ziplinen Ardennen

Drie parcoursen over één kilometer

Eenmaal boven kregen we nogmaals de instructies. Een hand moest op de rem blijven (die ik pas mocht indrukken op het moment dat de medewerker aan de andere kant zijn hand omhoog stak) en de andere hand hou je aan het touw. Zorg er voor dat je geen rare bewegingen maakt en goed kijkt wat de medewerker voor instructies geeft. Eén voor één waren we aan de beurt. Bij de eerste moet ik altijd even wennen aan de hoogte maar daarna kan de pret beginnen. We zitten hier natuurlijk ook op het hoogste punt en naarmate we meer naar beneden gaan worden natuurlijk de ziplines ook minder hoog.

Elke keer als je bij het volgende parcours bent, loop je weer een stukje omhoog en ga je via het tokkelen weer naar beneden. In totaal stap je twee keer over en kom je op vier platforms terecht.

Adventure Valley Ziplinen Ardennen

Ziplinen is leuk

Wat is dit toch een leuke activiteit voor zo tussendoor. Je zoeft echt met een flinke snelheid naar beneden en onderweg heb je de mooiste uitzichten. Bij de laatste zipline lijkt het ook alsof je bijna het water aanraakt. De medewerkers die meegaan zorgen ervoor dat je veilig en wel aan de andere kant komt en dat je er plezier aan hebt. 

Tokkelen over de Mega Zipline in Durbuy is echt een aanrader als je in de Ardennen bent. Wil je nou niet alleen ziplinen en heb je een volle dag tot je beschikking dan raad ik je aan om een pakket te nemen zodat je ook gebruik kunt maken van andere adrenaline volle activiteiten in het park.

Video: Ziplinen in de Ardennen

Zou jij het durven? Ziplinen in de Ardennen over de langste zipline in de Benelux?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

6 Reacties

 1. Janet

  Wat gaaf! Ik ben nog nooit wezen ziplinen, maar dit lijkt me echt wel tof om eens te doen. Ik denk dat ik het heel vet vind.

  Antwoord
  • stripeaway

   Ziplinen geeft voor mij altijd een vrij gevoel. Ook heerlijk om door de lucht te vliegen 🙂

   Antwoord
 2. Jenny

  Leukleukleuk! Ik heb vorig jaar voor het eerst geziplined. Dat was meteen de langste lijn van Europa (en een van de langste ter wereld.) Ik ben heel benieuwd of die nog te overtreffen is.

  Antwoord
  • stripeaway

   Ooooh de langste zipline in Europa. Dat wil ik ook. Waar was dit?

   Antwoord
 3. Evelien

  Wat kost het ziplinen hier? Ik ga maandag naar de ardennen.

  Antwoord
  • stripeaway

   Momenteel geeft de website 15 euro aan maar dit kan veranderen. Daarom raad ik je aan om de actuele prijzen te checken op de website van Adventure Valley. Alvast veel plezier.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.