Wandelroutes in de Eifel

Ziplinen in Scheveningen

Belevenissen, Nederland, Scheveningen, Ziplinen

Sinds 1 april 2017 heeft Scheveningen er een nieuwe attractie bij. Naast de Bungee Jump en het reuzenrad kun je er nu ook ziplinen. Vanaf 60 meter hoogte ga je met een snelheid tussen de 60 a 90 kilometer naar beneden over de 350 meter lange zipline. Voor de echte durfal en speedfreaks een ware aanwinst voor Nederland.

Ziplinen in Nederland

Bij aankomst meld je je aan en betaal je gelijk de €35,- (2019) voor eenmaal ziplinen. Je moet een aantal papieren invullen en je krijg een uitleg over wat en hoe. Ze vragen ook of je dit wel eens eerder hebt gedaan en wat je ervaring ermee is. Dit was niet mijn eerste keer Ziplinen, vorig jaar heb ik voor het eerst mogen Ziplinen in de Thaise Jungle.

Daarna is het tijd om tot 60 meter hoogte te gaan. Samen met een aantal andere mensen gingen we naar boven. We mochten lekker met de trap – lift hebben ze er niet. Gelukkig is mijn conditie goed en was het appeltje eitje. Eenmaal boven was het even slikken. Wat een hoogte maar na een paar minuten was het alweer verdwenen en konden we genieten van het uitzicht.

Met 60 kilometer per uur naar beneden

Wie wilt er als eerste. Voordat ik kon antwoorden werd ik al uitgekozen. Oké, dan daar gaan we. We mochten nog een stukje extra omhoog. We werden in het harnas gehesen en veilig vast gezet. Op het moment dat je hing was gelijk de angst van de hoogte verdwenen. Het voelt gewoon heel anders. Je voelt (iig ik) voelde me zo vrij als een vogel.

Toen was het aftellen. De deuren gingen open…

En daar ging ik. Wat een mega fijn gevoel! We gingen hard, heel hard. Echt dit wil ik nog een keer en dat ga ik zeker nog is doen. Helaas door al het gehaast en de last-minut beslissing was ik mijn camera vergeten om filmpjes te maken.

Gelukkig heb ik nog een aantal vriendinnen en vrienden die dit ook nog is willen doen. Dan gaan we samen en kunnen we kijken we het snelste beneden is. Je kan namelijk met tweeën tegelijk, soort van wedstrijdje.

Wil jij ook ziplinen in Nederland?

Wil jij dit nou ook? Dat kan. Het werkt heel makkelijk. Je gaat richting Scheveningen, meld je op de pier aan bij Bungee Holland en je avontuur kan beginnen. Moet wel zeggen dat het snel voorbij is maar de herinnering blijft voor altijd. Ben je bang? Het is enger dan het lijkt ;).

Ziplinen in Scheveningen: wat moet je weten

 • Ziplinen en jonger dan 18 jaar? Dan heb je schriftelijke toestemming nodig.
 • Bij slecht weer zoals hevige regenval of onweer dan kun je niet zijlijnen. alles gaat voor eigen veiligheid.
 • Zwaarder dan 120 kilo? Helaas mag je dan niet gaan zijlijnen.
 • Van te voren reserveren is niet verplicht maar kan op drukke dagen een wachtrij voorkomen.
 • Voor 10 euro extra kun je foto’s laten maken. Altijd leuk om je avontuur terug te zien.
 • Go Pro en camera zijn toegestaan met veiligheidsbandje. Telefoons zijn niet toegestaan.
 • Voor de mensen met lange haren. Je haar moet vast dus vergeet niet een haarstiekje.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Bungee Holland. Binnenkort kan je ook foto’s laten maken. Momentaal (31 mei 2017) zijn ze het systeem nog aan het testen. Hoe kom ik dan aan mijn foto’s? Ik heb de mannen lief aangekeken en offcorse gewoon 20 euro betaalt voor de foto’s.

Nu ben ik benieuwd. Ben jij wel is ergens op de wereld gaan ziplinen? En zou je dit durven om te doen? Met wie ga jij deze zomer de strijd aan?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

15 Reacties

 1. Carolien

  Oei echt niks voor mij haha, stoer hoor! Gave foto’s ook ?

  Antwoord
 2. Sanne

  Mijn co-blogger werkt op de Pier, enne ja dit moet ik nog doen!

  Antwoord
 3. Judith

  Wat stoer! Ik wilde vorig jaar in Thailand gaan ziplinen maar dat is er niet van gekomen. Ik zou dat graag een keer willen doen maar eigenlijk durf ik helemaal niet. Laatst las ik ergens dat je wat vaker dingen moet doen die je eigenlijk niet durft om het gevoel te hebben dat je leeft. Op naar Scheveningen dus 😉

  Antwoord
 4. madelon

  O wat stoer zeg! Lijkt me leuk om een keer te doen! Leuke foto’s ook!

  Antwoord
 5. Astrid

  Ahh super gaaf!!!!! Dat zou wel iets voor mij zijn, als baby nummer vier geboren is :p Met een dikke buik lijkt me dit een grote no-go

  Antwoord
 6. Manon

  Dat moet je wel durven hoor, lijkt me wel gaaf om te doen, maar heel eng!

  Antwoord
 7. Maryke

  Wat gaaf! Ik heb het in Costa Rica gedaan en wel eens in een klimpark. Maar dit is wel een gave plek! En niet eens heel duur. Nou kom ik niet vaak in Scheveningen, maar ik onthoud het zeker 😉

  Antwoord
 8. Cassandra

  Wat enorm stoer dat je dit durft! Ik heb hoogtevrees dus mij niet gezien haha!

  Antwoord
 9. Blog & Beauty

  Super gave ervaring zeg, ik heb het zelf nog nooit gedaan. Maar ik zou het wel aandurven.

  Antwoord
 10. Malou | Blonde Blossom

  Ik ben een klein beetje bang voor hoogtes maar whaa, wat klinkt dit gaaf! En die foto’s zijn ook zo tof! Misschien vindt mijn vriend dit wel leuk om met mij te doen. Malou x

  Antwoord
 11. Joandi Loes Tholen

  Poeh poeh helemaal niks voor mij. Ik zou mezelf helemaal onder piesen denk ik. Maar wat ontzettend gaaf dat jij dit durft! En wat een leuke foto’s.

  Antwoord
 12. Liset

  Oeh, ik weet niet of ik dit zou durven! Knap dat je het toch gedaan hebt. Wel vind ik de prijs behoorlijk hoog voor 1 ritje, daar verdienen ze toch aardig wat mee in het uur ;).

  Antwoord
 13. Michelle Dutoit

  Ik heb ooit eens een death ride gedaan. En duidelijk niks voor mij! Hoogtevrees noemen ze het… 😀

  Antwoord
 14. Sanne

  Nog nooit gedaan. Ik zou het wel heel graag willen, in Laos bijvoorbeeld, tijdens de Gibbon Express, lijkt me helemaal geweldig. Super stoer dat je van die gave dingen doet, respect!

  Antwoord
 15. Laura | Travelvibe

  Doodeng en heel moedig! Maar het lijkt me wel heel gaaf als je het gedaan hebt!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.