Een jaar bestaat niet alleen maar uit mooie en leuke momenten. Er zijn buiten de ups ook de downs. 2016 was toch best wel een bewogen en chaotisch jaar. Van afstuderen tot het besluit nemen om niet mee te gaan naar Zambia. Toch was 2016 een van mijn mooiste jaren. Echt, ik ben een zeer gelukkig mens. Toch blik momenteel bijna elke blogger terug de mooie punten van zijn of haar jaar. Maar een mensen leven bestaat niet alleen maar uit goede momenten.

De reden dat ik deze blog pas plaatst in 2017 is dat ik er van overtuigd ben dat er nog van alles kan gebeuren tot dat we gaan aftellen naar het nieuwe jaar. Zo blijkt maar weer…

Telefoon neemt een duik

Wat was ik geschrokken. Mijn telefoon, mijn alles, mijn leven neemt een duik in de wc op 31 december 2016. Nog nooit ben ik zo geschrokken geweest. De laatste dag van het jaar moest ik werken (bij mijn nieuwe werk). Tijdens de drukte besloot ik even snel naar de wc te gaan. Op het werk hebben wij ook altijd onze telefoon op zak. Voor het geval je even iets moet overleggen en/of je onder de bowlingbaan ligt om een storing op te lossen en je het niet meer weet (kortsluiting – technisch). Dus  hup snel naar de wc, broek omlaag – PLONS.

O

M

G

Neeeeee. Dit is niet waar. Nog nooit zo snel heb ik met mijn hand in één wc gezetten. Geen seconden dacht ik erbij na. Gelijk een rol wc papier gepakt. Telefoon zo goed mogelijk proberen droog te maken. En hij bleef aan. WAT? Heb ik zo veel geluk. Een engeltje op mijn schouders. Alles deed behalve het geluid. Dus na het werk telefoon in een schaal met rijst gelegd (simkaart even overgezet naar oude telefoon – onbereikbaar met oud en nieuw niet een goed idee) en dit wondermiddel is mijn redden engel. Nu bijna 20 uur later in een bak met rijst, lijkt het erop dat het geluid het weer doet.

Voor de zekerheid ga ik nog wel even langs bij winkel om de telefoon helemaal na te laten kijken. MAAR WAT HEB IK EEN GELUK. En dondert jouw telefoon in het water – RIJST (als ie nog niet overleden is natuurlijk.

Bibsy in hondenhemel

De liefste hond van de hele wereld…Bibsy aka kontje – leuke naam he? Het was een onwijs moeilijk beslissing maar we konden haar niet langer zoveel pijn laten lijden. Al een paar dagen was ze minder actief, at ze minder en leek het erop dat ze pijn had als we haar op wilde pakken. Dus naar de dierenarts. Daar aangekomen, begon het onderzoek, voor de zekerheid wilde ze een inwendige operatie doen want ze vertrouwde het niet. Tijdens de operatie kregen we een telefoontje met daarin het onvermijdelijke nieuws, heel haar lichaampje zat vol met tumoren en er was niks meer aan te doen. Om haar gelijk uit haar lijden te verlossen hebben we Bibsy laten inslapen tijdens de operatie. Ze was ons allesje en konden het haar niet aan doen om haar langer pijn te laten lijden.

We missen haar nog steeds elke dag. Ze vervulde ons leven met extra liefde, humor en vreugde. Een vriendin voor het leven.

bibsy, jack russel, dieptepunten 2016, mindere leuke herinneringen, bucket list, hond, honden, hondenhemel

1/2 diploma gehaald

3,5 jaar kei hard knokken en dat niet dat ene diploma halen. Wat heb ik me afgelopen november klote gevoeld. Twee weken voor de einddatum van mijn verlenging kreeg ik het klote nieuws. Ik zou mijn diploma niet gaan halen. Als ik geen twee reorganisatie, geen onwijs veel agressie, geen 2 suisides op mijn werk, geen blokkade in mijn hoofd met opdrachten en meer tijd – dan had ik het gehaald. Fuck de tijd. Wat was ik boos! Maar goed…nu het nieuws allemaal wat bezonken is besef ik dat ik het andere diploma wel heb behaald.

Ik deed een duo opleiding (persoonlijk begeleider en ervaringsdeskundige) en ervaringsdeskundige heb ik behaald. Dit vak is ook het vak wat ik wil beoefenen. Hier ligt mijn passie. Nu dan ook in de stoute schoenen gestapt en gesolliciteerd. Begin januari heb ik mijn 3de gesprek – DUIMEN. Dus hoop is nog niet weg, ik blijf positief en desnoods gaan we gewoon een jaar overdoen.

Geen Cycle for Plan Zambia

Denk wel de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten maken – voor mezelf. Ongeveer 2 weken voor vertrek richting Zambia, schoot het in mijn rug. Ik hoesten en voelde iets verkeerd schieten in mijn rug. Met de minuut ging het slechter tot op het moment dat ik van de pijn niet meer kon lopen. Op naar de dokter dan maar, daar kreeg ik zware pijnmedicatie. Daarna naar de fysio, daar kreeg ik versteviging/ondersteuning middels tape op mijn rug. Op het moment dat het erin schoot wist ik eigenlijk al wel dat het niet door kon gaan maar ik wilde niet toegeven. 5 jaar lang nergens last van gehad en nu…ik was boos op mijn lichaam en verdrietig wegens de pijn.

Na goed en lang overleg met Plan Nederland en de specialist besloten Cycle for Plan Zambia te cancelen. Ik zou de vliegreis niet eens halen, laat staan 600 km mountainbiken. MAAR deze dame laat het er niet bij zitten en gaat gewoon voor een nieuwe kans in juli 2017, zonder rugklachten naar Zambia.

Cycle for plan, cycle for plan zambia, zambia, plan nederland, stripe away, bucket list, mountainbiken, mountainbike

Camera lens kapot

Fotografie is mijn passie, geen dag zonder breng ik door zonder foto’s te maken. Toen ik in Thailand begon aan mijn backpackreis was mijn lens nog helemaal tiptop in orde. Na ongeveer 1 week reizen begon de lens kuren te vertonen. Als er teveel contrast in de foto was, sloeg de lens vast. FUCK en dit midden in mijn ultieme vakantie. Echt, wat was ik teleurgesteld. Gelukkig kon ik nog wel wat foto’s maken maar eigenlijk was de lens gewoon klaar met werken.

In juli heeft de lens echt de brui aan het leven gegeven en besloten om er mee te stoppen. Gelukkig heb ik nog twee andere lessen – niet allround helaas. Dus “ik die niet kan sparen” is begonnen met sparen voor een nieuwe allround lens. Pfff wat zijn die krengen mega duur maar dan heb je ook wat. Over twee jaar met mijn spaarsysteem heb ik wel een nieuwe lens – hiephoi – nu even mijn bevriende fotograaf aan kijken of ik een lens mag lenen.

 

Dit waren eigenlijk een beetje mijn mindere leuke herinneringen van 2016. Valt gelukkig nog mee, heb ergere jaren gehad. Maar van elke val leer je weer en de leerschool neem je weer mee naar de volgende val. Ik heb er vooral uit geleerd, dat er meerdere wegen naar Rome zijn – hoe cliché maar het klopt wel. Maar ook dat je van elke val die je maakt weer sterker wordt – ook weer een cliché maar ook deze klopt weer. Gelukkig kan ik om sommige dingen wel lachen – zoals de telefoonduikindewc.

Gelukkig heb ik dit jaar meer mooie dan slechte herinneringen gehad. JOEHOE! Daarom deel ik morgen met jullie deel 1 van al mijn prachtige mooie leuke momenten van 2016. De dag daarna deel 2 omdat het zo ontzettend veel is. PRIJS ik mezelf even geluk.

Ik ben klaar 2017 – i’m ready!

Jij ook? Heb jij dieptepunten gehad afgelopen jaar maar ben je daar wel sterker uitgekomen…