WAUW…daar begin ik mee. Thailand is GE WEL DIG. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik er 1,5 week en zit ik in het vliegtuig naar het zuiden. Ik ben verliefd geworden op Thailand, ze heeft letterlijk mijn hart gestolen. Ik zal deze blog wederom later plaatsen en eerst volop gaan genieten.

Welkom in Bangkok

Na een reis van 17 uur landen ik rond 20.00 uur op Bangkok Airport. Shit, het is een warm welkom in Bangkok. Ik als Nederlandse dame ben deze temperatuur niet gewend en zal hier even aan moeten wennen. Hoe zal het overdag zijn, als het nu al zo warm is. Maar nu eerst op naar mijn hotel. Voor de eerste 3 nachten slaap ik bij D&D Inn op Kao San Road.

Tempels in Bangkok

2 dagen warm Bangkok

In Nederland had ik iemand leren kennen via een Facebook forum. We besloten de eerste 3 dagen in Bangkok met elkaar op te trekken. We hadden ook de zelfde dingen die we wilde ondernemen. Ik had dus al een maatje en uhm een date 😉 hier later meer over.

markt in bangkok

Fietsen door Bangkok

De eerste dag had ik gelijk een sportieve activiteit…25 km fietsen door Bangkok. Dit is gelijk een goede training voor de 700 km die ik ga mountainbiken door Zambia. We gingen door verschillende prachtige delen van Bangkok. Ook de buiten wijken van Bangkok brachten we een bezoekje en niet te vergeten Chinatown.

fietsen door bangkok

fietsen door bangkok

Duurste drankje op de mooiste Sky Tower

Natuurlijk kan een bezoekje aan een Sky Tower niet ontbreken als je Bangkok bezoekt. Zoals ik al eerder had vermeld had ik een date en die dat was op de Sky Tower. Een date in Bangkok op een Sky Tower…wie kan dat nou zeggen, ik haha. O en nog iets anders. Doordat we beide zo onder de indruk waren van het prachtige uitzicht, dronken we de duurste campagne cocktails ever. Oké, het was ook wel de lekkerste ever. Wat denk wat dit drankje ons heeft gekost?

Sirocco Skytower bangkok

Chillen aan het zwembad

Het voordeel van een hotel met zwembad is dat je heerlijk kan chillen. De afkoeling die je ervoor kreeg was natuurlijk ook niet mis…het was die dag uiteindelijk 39 graden. Heerlijk om de dag mee te beginnen en mee af te sluiten.

Foto 07-06-16 12 13 21

Tuctuc oplichting

Een rondje door Bangkok voor 30 bth is niks maar daar moeten natuurlijk wel die dure handgemaakte pakken winkel stops inzitten. Die kregen we, twee zelfs. We hebben het een beetje expres gedaan omdat we het wel is wilde mee maken hoe dat nou in zijn werk zou gaan. Het was een aparte ervaring. Later hier meer over.

tuctuc oplichten in bangkok

Regen in Bangkok

Wij Nederlanders moeten echt niet zeuren over de regen die er valt in ons kikkerlandje. Oké, eerlijk is eerlijk, hier regent het dan maar een uur lang en Nederland dagen achter elkaar. Maar zo regenbui als deze avond had ik nog nooit gezien. In een paar minuten stond er laagje water in de straat maar dat was ook in seconden weer weg op het momenten dat het stopte met regenen. Zelf de locals waren verbaast over de enorme regenval.

Jungle trekking door Khao Yai national park

Joehoe, eindelijk waar ik zo lang naar uit heb gekeken…een echte jungle trekking. Dit nationale park staat bekend om het vele wildlife wat je kan spotten. Van een wilde olifant tot slingerende maffia apen. Het waren twee dagen om niet te vergeten. Even we van de bewoonde wereld. Struinen op avontuur door de jungle.

Khao Yai National park

Van Bangkok naar Chiang Mai

Na mijn jungle trekking, had ik nog een dagje Bangkok. Daar regelende ik mijn ticket voor de nachttrein en trok ik de rest van de dag op met 3 Nederlandse backpackers. Later op de avond vertrok ik met de nachttrein richting Chiang Mai. Het fijne van de nachttrein is dat je kan slapen terwijl je reist. O…en ik heb heerlijk geslapen in de trein en ik werd wakker met een geweldig uitzicht over het Thaise landschap.

uitzicht vanuit de nachttrein

uitzicht vanuit de nachttrein

Leren koken op zijn Thais

Mijn eerste dag in Chiang Mai en het is bewolkt en regenachtig. Het is geen goed weer om op tempel jacht te gaan dus besloot ik om de een kookcursus te nemen. Na wat research kwam ik uit bij MaMaNoi. Een kookschool die nog maar 9 maanden bestaat. De reviews waren goed dus ik besloot daar hals over kop mijn kookcursus voor de middag te boeken.

Tijdens de cursus leerde ik verschillende typische Thaise gerechten maken o.a. de beroemde Pad Thai…en het was heerlijk. Dat heb ik dan toch maar weer goed gedaan. En ik wil best wel Thais koken voor jullie als ik weer in Nederland ben.

Kookcursus in Chiang Mai

Mijn eerste week zit erop. Wat ging dat snel. Gaat altijd snel als je terug kijkt vindt ik. Natuurlijk is dit niet het enige wat ik mijn eerste week heb mee gemaakt. Maar als ik alles wil vertellen word mijn Travel Dairy wel erg lang en is niet alles een verrassing meer.