Wandelroutes in de Eifel

Blunderen op reis | Een pinautomaat zoeken met hobbels

Blunderen op reis

Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo ook maakte Paula een blunder om nooit meer te vergeten. Paula haar reis verliep iets anders dan gedacht in de Filipijnen. Voorbereiding is vaak het halve werk en als je haast zonder geld komt te zitten omdat de pinautomaten niet werken, is behoorlijk lastig. Benieuwd of ze nog een werkende pinautomaat heeft gevonden. Lees dan snel verder…

Geen pinautomaat op Port Barton

We hadden niet verwacht dat er in Port Barton geen pin automaat was. Toen we daar achter kwamen zijn we gaan rondvragen waar de dichtstbijzijnde pinautomaat te vinden was. Dit bleek een dorpje verderop te zijn, die we konden bereiken met de motor. Daarom besloten we motor te huren en richting het dorp verderop te gaan.

The next morning

Na vanochtend wakker geworden te zijn met een stel mieren die de marathon op mijn arm aan het lopen waren, zijn we de dag gestart met een trip terug naar Port Barton Town.

Op het strand aangekomen, bleek dat we moesten wachten tot er toevallig een boot kwam die ons naar de stad brengen. Andere optie was dat we de mensen die daar liepen konden laten bellen zodat er een boot vanuit de stad kwam.

Dit laatste zou echter het dubbele kosten voor de oversteek, dus we kozen er voor om te wachten. Na een tijdje wachten vonden we het lang genoeg duren, en vroegen we of er toch gebeld kon worden. Terwijl we dit vroegen, kwam er toevallig de juiste boot aan en konden we daar mee de oversteek maken. Dit veroorzaakte wel wat gedoe. Want ze wilde ons het dubbele laten betalen terwijl er nog niet gebeld was. Ze  stonden op het punt om te gaan bellen. Na wat gekibbel over en weer zijn we toch voor de goedkope prijs over gegaan (de volhouder wint).

Wandelroutes in de Eifel

Aangekomen op het strand

Eenmaal aangekomen op het strand, zijn we opzoek gegaan naar een motor om te huren. Dit om naar een stad één uur verderop te rijden voor de dichtstbijzijnde pinautomaat want we wisten namelijk niet dat Port Barton deze niet had…oeps.

Op de motor heb ik zo nu en dan een kreet van angst laten horen. Door de onverharde hobbelwegen, een stoet koeien die uitgelaten werden en doordat William (vriend) dacht door paaltjes te kunnen slalommen waar een stalen draad tussen gespannen was. De Filipijnse voorbijgangers vonden het blijkbaar heel bijzonder om blanke mensen op een motor te zien en toeterde en/of zwaaiden dan ook allemaal. Erg gezellig!

De lege pinautomaat

In Roxas aangekomen bleek de enige bruikbare pinautomaat leeg te zijn (dit is heel gewoonlijk in de Filipijnen). De mensen hier spraken geen of nauwelijks Engels en konden ons dus ook niet vertellen wanneer hij weer bijgevuld zou worden. Het huren van de motor en de reistijd van ruim een uur hadden dus niet voor geld gezorgd. Helaas maar wel voor een onvergetelijke ervaring!

De volgende dag zouden we een nieuwe pin poging wagen, door de bus naar Puerto Princessa te pakken. Dit is 3 uur verderop! Hier zitten meer dan 30 pinautomaten, wat ons een beter idee lijkt dan een nieuwe poging in Roxas!

Wandelroutes in de Eifel

De volgende pinautomaat poging

Vanochtend om 7 uur zijn we weg gewandeld vanuit onze Jungle hut, in de richting van het strand voor de boot naar de bus in Port Barton. De wandeling met onze rugzakken op was wat pittig, doordat we beide rugpijn hadden van ons avontuurlijke motor ritje naar Roxas van de vorige dag.

Aangekomen bij de bus, duurde het zo’n 45 minuten voor we iedereen in Port Barton opgehaald hadden en we naar Puerto Princessa konden gaan. We zaten vrij dicht op elkaar geplakt, met 16 mensen in een voor Nederlandse begrippen 9 personen busje.  Maar…met 4-en naast elkaar + een kind op schoot op 3,5 stoel past blijkbaar prima!

Halverwege vloog de achterdeur van de bus nog open, waarvan het slot kapot was en deze daarom vast zat met een touw. Met een stalen buis is later nog geprobeerd het slot terug te vormen, maar ter vergeefs. Het touw was toch echt de oplossing. Deze kier achter ons zorgde er wel voor dat we de airco niet voelde, en we flink bezweet de rit hebben moeten doorstaan.

De man waarbij we de vorige dag onze bus ticket gekocht hadden, kwam vanochtend met het voorstel om voor wat extra geld na alle stops voor andere passagiers ons door te brengen naar een geldautomaat, daar even te wachten en ons dan gelijk mee terug te nemen naar Port Barton. Echter kwam er ‘s ochtends aan het eind van het ophaal rondje een andere chauffeur achter het stuur, die van niets wist. Na wat overleg verzekerde deze man dat het alsnog goed zou komen.

Wandelroutes in de Eifel

Eindelijk een pinautomaat

De 3 uur durende heenreis (volgens de vorige chauffeur) werden er ruim 4 en na het pinnen (wat gelukkig in één keer lukte) kregen we een telefoon in onze hand gedrukt met een goed Engels sprekende mevrouw aan de lijn, die ons vertelde dat de chauffeur opnieuw langs het vliegveld zou rijden om mensen op te halen, en dat we dan terug zouden rijden.

Voor de tweede keer bij het vliegveld aangekomen, stapt de chauffeur, zonder iets te zeggen en de auto aan latende uit en loopt weg. Na bijna een uur kwam hij terug en zijn we de weg vervolgd om mensen op te halen. Bij een andere busterminal hebben we weer een uur gewacht, tot de bus weer met 16 personen vol geladen was.

Uiteindelijk zijn we om half 6 terug aangekomen in Port Barton. Dit was dus heel wat later dan 3 uur heen en 3 uur terug. De buschauffeur ging bellen met de man van ‘s morgens over wat we moesten betalen. Dit bedrag vertikte wij natuurlijk te geven na een reis van 9 uur. Na net zoals de vorige dag een flinke woordenwisseling, gelukkig wat telefoontjes over en weer hebben we toch een goedkopere busrit gehad.

Wandelroutes in de Eifel

Wat heb je er van geleerd?

Wij hebben er van geleerd dat we voortaan uitzoeken waar er pinautomaten zijn en dat we iig met genoeg contant geld op pad gaan!

Blunderen op reis

Zo zie je maar weer dat een goede voorbereiding het halve werk is. Pinautomaten in Aziatische landen kunnen soms nogal voor problemen zorgen. Ga altijd met genoeg contant geld op zak reizen zodat je nooit zoals Paula voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk heeft dit Paula een enorm avontuur gegeven. Soms het dat ook het geen wat je nodig hebt uiteindelijk.

Heb jij ook wel eens het probleem gehad met pinautomaten dat er geen geld in zat of niet waren en je uiteindelijk ver moest reizen om wel aan geld te kunnen komen?

Reisblunders zijn er om van te leren maar ook om er met een lach op terug te kijken. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.

Sla dit artikel op in Pinterest en vind het later gemakkelijk terug

Blunderen op reis: nergens kunnen pinnen

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Gelderland (Nederland) - Mei

Ardennen (België) - Juni & juli

Gelderland & Giethoorn - Juli

Waddeneilanden - Augustus

Denemarken - September

Griekenland - Oktober

Luxemburg - Oktober & november

Terschellingen (Nederland) - wordt verschoven naar 2021

Dolomieten & Slovenie - wordt verschoven naar 2021

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

3 Reacties

 1. Aniek

  Pfoe, een motor huren om een pinautomaat te vinden. Een avontuur is het wel geweest 🙂

  Antwoord
 2. Laura

  Oeh wat een stress. Wij hebben ook een keer zonder geld gezeten, omdat nergens ons pasje werd geaccepteerd. Sindsdien altijd een handig stapeltje dollars op zak ;)!

  Antwoord
 3. Denise

  Haha, jeetje, wat een verhaal. Dan denk je dat je wel ‘even’ kunt pinnen, maar hieruit blijkt maar weer dat dat idd niet altijd het geval is.
  Je pinpas vergeten moet je trouwens ook niet doen. Dat is mij wel eens gebeurd. 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.