Azie Blunderen op reis

Blunderen op reis | Paspoort mee geven om je bijna verlopen visum te verlengen

Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo ook maakte Aafje van Kids Love Travel een blunder om nooit meer te vergeten. Zelf reist Aafje momenteel samen met haar kinderen. Op haar blog kun je dus reisverhalen, tips en tricks lezen over het reizen met kinderen.

Verliefd op Australië

Ik heb een jaar in Australië gewoond en gewerkt. In dat jaar ben ik head over heels verliefd geworden op dit fantastische land. Tijdens dat jaar hebben we ook een aantal maanden een uitstapje gemaakt naar Azië om door Singapore, Maleisië, Thailand en Vietnam te reizen.

blunderen op reis, reizen door vietnam, visum verlengen, visum verlengen vietnam, vietnam, vietnam azie, kids love travel,

Op naar Vietnam

Vietnam is een heel mooi land met een bijzondere historie, dus tijd om een bezoekje te brengen aan dit fantastische land. We hadden een mooie reis uitgestippeld en zouden in 3 weken van noord naar zuid reizen. Wanneer we het land inkomen, ontvangen we een stempel in ons paspoort (yes weer 1!) en een visum voor 3 weken.

Vietnam blijkt nog leuker dan gedacht. Van cruises bij Ha Long Bay tot fietsen in Hanoi en dwalen door de oude straatjes van Hoi An. In die heerlijke vakantie vibe besluiten we om een aantal weken in Mui Ne te blijven om te leren kitesurfen: heerlijk weer, mooi hotelletje en elke dag lekker “spelen” in het water. Wat wil je nog meer?!

Shit, dit is niet goed!

Tot ik ’s nacht opeens wakker schiet…”SHIT! Onze visa lopen morgen af, wat nu?!”. Slapen kon ik niet meer, we wilden en konden morgen het land helemaal niet uit, we zaten nog ergens halverwege Vietnam aan de kust in the middle of nowhere. In een opwelling ben ik naar de receptie gelopen om te vragen wat ik moest doen.

De oplossing? Geef jullie paspoorten mee aan een kereltje op een scooter, die brengt ze vandaag naar Saigon, daar worden jullie visa verlengd en dan hebben jullie je paspoort met 3 dagen terug. Toen ik mijn vader belde en vertelde dat mijn paspoort (zonder mij) onderweg was naar Saigon heb ik een flinke scheldkanonnade over mij heen gekregen, leek hem niet zo handig…. Maar eind goed al goed. Onze paspoorten kwamen retour MET een verlengd visum en wij hebben nog heerlijk een aantal weken van Vietnam kunnen genieten.

blunderen op reis, reizen door vietnam, visum verlengen, visum verlengen vietnam, vietnam, vietnam azie, kids love travel,

Eind goed al goed

Maar ik zal de datum waarop mijn visum afloopt NOOIT meer vergeten. En voortaan netjes als een reminder in mijn telefoon zetten. Gelukkig ging dit helemaal goed, maar achteraf bekeken is je paspoort meegeven aan een wildvreemde, in de hoop dat hij het ook weer terug geeft misschien niet de meest handige move. Anderzijds geeft het ook wel weer aan dat Vietnam hele lieve en betrouwbare inwoners heeft.

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.

  12 Comments

 1. Ohhh dit zou typisch iets voor mij zijn om te laten gebeuren haha, ik ben wat dat betreft ook een chaoot ;p Al zou ik nooit mijn paspoort aan iemand afgeven, dan was ik gewoon achterop de scooter gesprongen om mee te gaan en mijn paspoort af te geven ;p Op m’n camera en computer na is mijn paspoort m’n belangrijkste bezit 😮

  Beantwoorden

 2. Zo dat is best spannend! Ik weet niet of ik dat aangedurft zou hebben, mijn paspoort aan een vreemde meegeven, maar ja…wat is het alternatief! Gelukkig helemaal goed afgelopen!

  Beantwoorden

 3. Haha, gelukkig is ’t goed afgelopen. Bizar dat je dit soort dingen ook altijd midden in de nacht bedenkt. Tijdens onze lange reis waren wij heel stellig in het nooit afgeven van ons paspoort, hadden altijd kopietjes bij ons voor ’t geval ze ergens ons paspoort nodig hadden.

  Beantwoorden

 4. Oh dat lijkt me behoorlijk schrikken. Als je dat hier in Nederland doet, weet je zeker dat je je paspoort nooit meer terugkrijgt, maar gelukkig zijn er ook nog eerlijke mensen 🙂

  Beantwoorden

 5. Gelukkig is het goedgekomen en kreeg je je paspoort terug. Ik ben zelf altijd bang dat ik verkeerd gerekend heb en daardoor ineens te laat een land verlaat. Als wij op wereldreis gaan lijkt mij dit ook lastig, omdat je soms geen idee hebt hoe lang je ergens blijft. Voor Vietnam wil ik sowieso een visum voor 3 maanden, want dat land lijkt me geweldig!

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.