Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo ook maakte Aafje van Kids Love Travel een blunder om nooit meer te vergeten. Zelf reist Aafje momenteel samen met haar kinderen. Op haar blog kun je dus reisverhalen, tips en tricks lezen over het reizen met kinderen.

Verliefd op Australië

Ik heb een jaar in Australië gewoond en gewerkt. In dat jaar ben ik head over heels verliefd geworden op dit fantastische land. Tijdens dat jaar hebben we ook een aantal maanden een uitstapje gemaakt naar Azië om door Singapore, Maleisië, Thailand en Vietnam te reizen.

blunderen op reis, reizen door vietnam, visum verlengen, visum verlengen vietnam, vietnam, vietnam azie, kids love travel,

Op naar Vietnam

Vietnam is een heel mooi land met een bijzondere historie, dus tijd om een bezoekje te brengen aan dit fantastische land. We hadden een mooie reis uitgestippeld en zouden in 3 weken van noord naar zuid reizen. Wanneer we het land inkomen, ontvangen we een stempel in ons paspoort (yes weer 1!) en een visum voor 3 weken.

Vietnam blijkt nog leuker dan gedacht. Van cruises bij Ha Long Bay tot fietsen in Hanoi en dwalen door de oude straatjes van Hoi An. In die heerlijke vakantie vibe besluiten we om een aantal weken in Mui Ne te blijven om te leren kitesurfen: heerlijk weer, mooi hotelletje en elke dag lekker “spelen” in het water. Wat wil je nog meer?!

Shit, dit is niet goed!

Tot ik ’s nacht opeens wakker schiet…”SHIT! Onze visa lopen morgen af, wat nu?!”. Slapen kon ik niet meer, we wilden en konden morgen het land helemaal niet uit, we zaten nog ergens halverwege Vietnam aan de kust in the middle of nowhere. In een opwelling ben ik naar de receptie gelopen om te vragen wat ik moest doen.

De oplossing? Geef jullie paspoorten mee aan een kereltje op een scooter, die brengt ze vandaag naar Saigon, daar worden jullie visa verlengd en dan hebben jullie je paspoort met 3 dagen terug. Toen ik mijn vader belde en vertelde dat mijn paspoort (zonder mij) onderweg was naar Saigon heb ik een flinke scheldkanonnade over mij heen gekregen, leek hem niet zo handig…. Maar eind goed al goed. Onze paspoorten kwamen retour MET een verlengd visum en wij hebben nog heerlijk een aantal weken van Vietnam kunnen genieten.

blunderen op reis, reizen door vietnam, visum verlengen, visum verlengen vietnam, vietnam, vietnam azie, kids love travel,

Eind goed al goed

Maar ik zal de datum waarop mijn visum afloopt NOOIT meer vergeten. En voortaan netjes als een reminder in mijn telefoon zetten. Gelukkig ging dit helemaal goed, maar achteraf bekeken is je paspoort meegeven aan een wildvreemde, in de hoop dat hij het ook weer terug geeft misschien niet de meest handige move. Anderzijds geeft het ook wel weer aan dat Vietnam hele lieve en betrouwbare inwoners heeft.

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.