Suppen bij Kinderdijk

Suppen bij Kinderdijk tussen de molens

Nederland, Suppen, Watersport

Je hebt van die plekjes waar je ooit een keer geweest moet zijn en Kinderdijk is er daar één van. Een aantal jaar geleden kwam ik hier voor het eerst en sinds ik veel aan het suppen ben stond deze plek ook daarom hoog op mijn verlanglijstje en zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan oerhollandse molens bekijken vanaf het water.

Suppen bij Kinderdijk

Iedereen kent Kinderdijk wel, is er geweest of wilt er nog naar toe. Kinderdijk behoort tot de plekken die het meest bezocht worden in Nederland en niet alleen maar door buitenlandse toeristen. Dit stukje Werelderfgoed is dan ook leuk om te verkennen. De meeste verkennen deze plek met de fiets of gaan een heerlijk stukje lopen, zoals ik de eerste keer deed. Ook kun je meegaan op de rondvaartboot maar ook hier kun je dus heerlijk suppen en deze plek op een unieke manier verkennen. Want suppen bij Kinderdijk doet niet iedereen en vaak ben je de enige op het water.

Suppen bij Kinderdijk

Van zon naar regen

Helaas zat het weer bij ons niet mee en kwam de beloofde zon niet opdagen. Toch besloten we onze supboard en kajak op te pompen en te water te gaan. We gingen aan het einde van de middag, net nadat de laatste rondvaartboot zijn tocht had gemaakt. We parkeerde onze auto bij het bezoekerscentrum en konden vanuit daar zo het water op.

We peddelde rustig aan richting de oer Hollandse molens en ondanks dat er geen zonnestralen waren, was het onwijs tof. Juist dat heerlijke Hollandse weer maakte het misschien juist wel extra bijzonder. We hadden ook ons avondeten meegenomen en besloten na een tijdje peddelen om ons avondeten aan de kant te nuttigen. Dit was met uitzicht op een aantal molens.

Helaas toen we besloten verder te gaan kwam regen onze kant op. Het begon steeds harder te regenen en we besloten terug te gaan en een andere keer met beter weer terug te komen.

SUP tips: Ga suppen in Giethoorn en ontdek deze oude stad vanaf het water.

Suppen bij Kinderdijk

Opstapplek voor suppen bij Kinderdijk

Al meerdere keren heb ik een bericht ontvangen met de vraag waar je kunt opstappen. Veel mensen denken dat Kinderdijk vanaf het bezoekerscentrum niet toegankelijk is. Niets is minder waar want Kinderdijk is een groot openluchtmuseum en dus voor iedereen toegankelijk.

Nederwaard en de Overwaard

Bij het suppen in Kinderdijk heb je de keuze uit twee wateren: de Nederwaard en de Overwaard. Tussen deze twee wateren loopt een fiets- en voetpad. We stapte op bij de Nederwaard, dit is het water aan de rechterkant van de parkeerplaats. Als het rustig is kun je hier ook pal aan het water parkeren.

Handige informatie Kinderdijk

Openingstijden

Veel mensen denken al snel dat Kinderdijk een bezienswaardigheid is die openingstijden heeft of geld kost om binnen te treden. Die klopt enigszins wel maar dat geldt alleen voor het bezoekerscentrum of als je één van de molens wilt bezoeken. Hiervoor zijn aparte openingstijden. Wil je er heen om te gaan suppen, wandelen of fietsen, dan hoef je je hier niet te houden aan de openingstijden.

Rondvaartboten

Waar je als supper even rekening mee moet houden zijn de rondvaartboten. Het is niet zoals in Den Bosch dat je er niet meer kunt suppen of mag suppen als de rondvaartboten er zijn maar ze zijn er wel. Overdag varen hier meerdere rondvaartboten. Heb je hier geen zin in, dan raad ik je aan om buiten de openingstijden te komen suppen bij Kinderdijk.

Parkeren bij Kinderdijk

Tik ‘Kinderdijk’ in Google Maps in en je bent er al bijna. Kinderdijk is gemakkelijk te vinden en daar vind je ook een kleine parkeerplaats. Overdag betaal je 5 euro maar zodra het bezoekerscentrum dicht is kun je er gratis parkeren. Wil je nou overdag en is er geen plek of wil je niet betalen, dan kan je ervoor kiezen om je auto in dorp neer te zetten. Dit betekend wel dat je een stukje moet lopen. Wil je nou de drukte van Kinderdijk ontwijken dan kun je altijd nog opstappen in Alblasserdam waar je vanuit daar naar Kinderdijk kunt suppen.

Suppen bij Kinderdijk

Eigen supboard of supboard huren

Als je je eigen supboard hebt dan is daar geen twijfel over mogelijk om deze mee te nemen. Voor een supboard huren wordt het iets moeilijker. Er zijn een aantal bedrijven die supboard verhuren en die je dan zelf mee kunt nemen (je huurt ze voor een dag bv) maar in Kinderdijk zelf zijn er zover ik weet geen plekken waar je een supboard kunt huren.

Heerlijke suptocht tussen de molens

Wat een heerlijke plek om te suppen. Je gaat hier niet suppen omdat je kilometers moet halen maar je komt hier vooral om rond te kijken, te ontdekken en te zien hoe deze Werelderfgoed er vanaf het water uitziet, in één woord fantastisch! Zodra het weer beter weer wordt ga ik zeker terug voor een herkansing 🙂

Overnachten bij Kinderdijk

Hier een paar van mijn favoriete overnachtingsplekjes dichtbij of in Kinderdijk.

Overnacht op deze te gekke slaapplek direct aan het water op een paar minuten van Kinderdijk.

Een verblijf in een luxe bed and breakfast met aan de overkant de jachthaven.

Mijn favoriet en klein maar heel fijn en aan het water. Een vrijstaand natuurhuisje gelegen in een boomgaard.

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Zou jij willen gaan suppen bij Kinderdijk?

Misschien vind je dit ook wel interessant

BOEKEN OVER SUPPEN

Blader door kanoparadijs Nederland voor ook inspiratie over mooie suproutes in Nederland

Paddling Britain: 50 Best Places to Explore een prachtig boek

Een handige waterkaart van Nederland

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.