Kamperen bij de Grijzenberg Campspace

Kamperen met Campspace bij mensen thuis

Kamperen

Kamperen maar dan net even iets anders, dat is kamperen bij Campspace. Je kan Campspace een beetje vergelijken met Airbnb maar dan voor unieke en avontuurlijke kampeerplekjes bij particulieren. Dus bij mensen in hun achtertuin of het boerenerf. Hoe tof is dat? Kom ik neem je mee op dit avontuur en geef je paar toffe tips waar je te gek kunt kamperen in Nederland en daarbuiten.

Maak kennis met Campspace

Zoals je hierboven kunt lezen, kun je Campspace een beetje vergelijken met Airbnb maar dan voor kampeerplekjes. Particulieren stellen hun terrein beschikbaar voor ons om daar heerlijk te komen kamperen. Het zijn vaak unieke en vooral rustige plekjes. Zo heb je kans dat je in een bosrijk gebied terecht komt maar het kan ook zo maar in het centrum van een stad zijn waar je dan toch de rust kunt opzoeken.

Scheurweide Campspace

Van back to basic tot aan glamping

Het concept is natuurlijk dat je bij mensen op hun erf gaat kamperen. Iedereen deelt dit natuurlijk op zijn of haar eigen manier in maar het komt allemaal op kamperen neer. Zo kun je helemaal back to basic gaan of er voor kiezen om in een yurt of festivaltent te overnachten. Wil je niet kamperen dus echt slapen in een tentje dan zijn er dus nog zat andere mogelijkheden.

Wildkamperen bij locals

Je weet inmiddels al wel dat wildkamperen in heel veel landen in Europa verboden is. Ik heb eerder over wildkamperen in Europa al eens een artikel geschreven. Kamperen op een camping is top en vooral op een natuurkampeerterrein maar echt wildkamperen is dit niet. Gelukkig heb je daarvoor Campspace. Oké, je hebt gelijk want dit is ook niet 100% wildkamperen maar bij veel plekjes komt dit dicht in de buurt.

Zo heb ik een tijdje geleden een keer op een plekje geslapen waar de enige voorziening een schuilhut was en een vuurplaats. Ooh en er was een meer waar je jezelf even kon wassen. Meer dan dat was er niet en contact met de host hadden we die dag niet. Perfect voor mij en het wildkampeer gevoel had ik zeker.

Den Dolaard Campspace

De leukste Campspace kampeerplekjes in de Benelux

De laatste tijd ben ik als scout van Campspace veel op pad geweest en heb ik ontzettend leuke kampeerplekjes in de Benelux mogen ontdekken. Er ging echt een wereld voor mij open want ik zelf hou helemaal niet van grootschalige campings. Dit is voor mij naast de bekende natuurkampeerterreinen de perfecte uitkomst.

Slapen in een festivaltent in Toldijk, NL

We beginnen gelijk met een feestelijke glamping. De rust die je misschien zoekt als je compleet alleen wilt zijn ga je niet hier vinden. Wat je hier wel gaat vinden is gezelligheid, samenhorigheid, kampvuur, bbq-en, prachtige zonsondergangen, fijne sfeer en een kleine mini supermarkt.

Als je hier doordeweeks komt buiten de vakanties kan je trouwens wel alle rust pakken die je nodig hebt want wij waren er praktisch alleen. Wil je toch de gezelligheid kom dan in het weekend of in de vakanties en je gaat er een te gekke week tegemoet.

Overnachten tussen de ezels, BE

Dit was by far misschien wel mijn meest favoriete kampeerplekje. Oké, ik heb een grote liefde voor ezels dus 1-0 staan ze dan al heel snel voor. Je kunt bij Den Dolaard kiezen uit verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je net als ik gaan slapen in een Yurt of je overnacht in een luxe tent of in je eigen tent. Alles op dit terrein is ecologisch met buitendouche en compost toilet. Het leukste is natuurlijk de ezels die je maar al te graag een knuffel komen brengen. Let op: ze staan een deel van het jaar op de weide voor begrazing maar bij de aanvraag kun je overleggen of de ezels op het terrein mogen.

Helemaal tot rust komen bij Ecolodge Soulpath, BE

Als je denkt aan ontspanning denk je al snel aan een sauna bezoekje. Zelf vind ik dat heerlijk en toen ik deze Campspace zag wist ik dat ik hier wilde overnachten. Het is niet helemaal tot rust komen door de prachtige natuurlijke omgeving maar ook door het sauna arrangement die je erbij kunt boeken. Verder kun je ook hier uit verschillende overnachtingsmogelijkheden kiezen.

Zo kun je natuurlijk met je eigen tent komen maar je kunt ook kiezen uit de pipowagen, de yurt en een oude caravan. Ooh en vergeet het overheerlijke ontbijt niet (helemaal vegan) wat je erbij kunt boeken.

Kamperen op Landgoed de Grijzenberg, BE

Even geen glamping maar echt back to basic met het kamperen op Landgoed de Grijzenberg. Het was in het begin wat lastig vinden maar eenmaal gevonden reden we de (lange) oprijlaan op. Dit belooft veel goeds. Eenmaal bij het landhuis zagen we gelijk onze te gekke kampeerplek. Een open weide veld omringt met bossen en met grote kans op het spotten van herten. Er is een simpel maar fijn sanitairgebouw aanwezig en je bent binnen 1 minuut lopen in het bos. Ook krijg je er gratis kippen en ezels bij voor de gezelligheid

Duurzaam kamperen

Waar Campspace ook nog voor staat is duurzaamheid. Samen met hun host proberen ze het avontuur zo duurzaam mogelijk te maken. Denk bv aan voedselbossen, compost toiletten, buitendouches, minder gebruik van plastic, recycle spullen en zo stapje voor stapje gaan ze samen vooruit.

Ik vind dat zelf juist een extra motivatie om via Campspace mijn overnachting te boeken. Kleine beetjes helpen zo om de wereld een beetje schoner en gezonder te krijgen. Houd er wel rekening mee dat niet alle Campspaces het bovenstaande hebben maar dit kan je vaak goed terug vinden in de omschrijving.

Ecolodge Soulpath Campspace

De kosten van overnachten via Campspace

Als je zelf al gaat kijken op de website van Campspace dan zie je al heel snel dat kamperen bij Campspace niet duur is. Zo kun je al heel simpel gaan kamperen met je eigen tentje voor 10 euro per nacht (zijn er soms ook van 2 euro of 5 euro). Wil je iets luxer dan betaal je mss 40 euro of soms 100 euro. Die 100 euro komt helemaal niet zo snel voor maar ze zijn er wel (dan slaap je bv in een luxe boomhut). Over het algemeen is het goedkoop en dan in combinatie met duurzaamheid = een perfect micro-avontuur.

Ecolodge Soulpath Campspace

Waar vind je Campspace allemaal?

Er zitten er heel veel in Europa maar ook in Amerika, New Zeeland en in Afrika zijn er avontuurlijke overnachtingen te vinden. En momenteel wordt Campspace alleen maar groter. Het is daarom ook super leuk als jij een plekje weet of heb jij zelf een plekje hebt dat je dan gemakkelijk kan aanmelden. Super leuk!

Maar goed ze zitten dus echt bijna overal. Je kan als je bv onderweg bent op plek van bestemming zoeken en er zit in Europa altijd wel iets in de buurt.

Heb jij al wel eens een overnachting geboekt bij Campspace?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.