Fjallraven Nuuk Parka W

De Fjällräven Nuuk Parka W | getest

Getest, Getest Outdoorkleding, Review

Een goede winterjas kan echt jaren mee gaan. Zelf ben ik best een koukleum en heb ik in de koude wintermaanden wel echt een goede warme jas nodig. Ik hou van de winter en het liefste loop ik echt hele dag buiten maar dat betekent wel dat ik me goed moet aankleden. Ik kan je nu al vertellen dat daar de Fjällräven Nuuk Parka W goed voor bestemd is. Kom, ik vertel je waarom.

De Nuuk Parka W, een goede winterjas

Al jaren fan van Fjallraven en het was ook geen raar idee dat ik hier mijn nieuwe winterjas zou gaan uitzoeken. Omdat we niet echt fysiek naar de winkel konden gaan kocht ik deze jas online. Het was even zoeken naar de maat maar ik ging voor een L. Ik neem altijd één maat groter omdat je dan altijd nog extra kleding aan kunt doen. In laagjes werken helpt altijd goed tegen de kou. Dit was een goede keuze. De jas is zonder trui op sommige plekken misschien net iets te groot maar met trui sluit deze perfect aan.

Fjallraven Nuuk Parka W

Klaar voor de wintermaanden

De winterjas is op meerdere gebieden erg functioneel. Zo is deze jas langer waardoor je bovenbenen lekker warm blijven. Zelf vind ik dit echt een toppunt. De Nuuk Parka W heeft een synthetische binnenvoering die wind, vocht en winterkou buiten houdt. Ik kan je vertellen dat dit ook echt zo is. Heb al in verschillende weersomstandigheden gelopen met de jas en geen moment koud gehad of dat ik door de regen nat werd. De capuchon is extra groot en heeft een zachte fleecevoering. Ook kun je de neppe bontrand verwijderen maar deze is perfect voor het tegenhouden van sneeuw.

Fjallraven Nuuk Parka W

Wandelen in Nederland en België

Dat het in Nederland en België niet snel heel koud wordt wilt nog niet zeggen dat deze jas niet perfect is voor de toch wat koudere dagen in Nederland en België. Zo ging ik een tijdje geleden wandelen bij het Turnhouts Vennengebied terwijl de temperatuur rond het vriespunt lag en er onwijs dichte mist was. Omdat mijn mouwen extra lang waren kon ik mijn handen lekker weg stoppen. Dit is echt wel een voordeel want je merkt al snel dat juist door de mist alles sneller koud wordt. Het enige wat een beetje koud was, was mijn neus.

De week ervoor ging ik ook wandelen bij de Halve maan, toen zonder mist maar met hier en daar regen. Na’ één uur door de regen gelopen te hebben, was ik nog steeds droog. De jas houdt de regen goed buiten en ik zelf bleef lekker warm.

Uitgebreide functionaliteiten

De jas is uitgebreid en ik kom bijna elke keer dat ik de jas draag nieuwe dingen tegen. Het eerste wat ik tegenkwam is dat je de jas rond je middel kunt aantrekken. Deze wordt dan iets meer getailleerd (wat wel zo mooi is :). Ook heeft de jas twee extra diepe zakken. Ik kan er vaak van alles in kwijt zoals handschoenen, portemonnee en telefoon. Zelf vind ik erg fijn dat er een telefoonbinnenzak is. Je weet wel hoe snel telefoons kunnen leeg raken tijdens de koude winterdagen. In die binnenzak vangt de telefoon warmte op waardoor je dus langer met de batterij van je telefoon kunt doen. Ook heeft deze jas een tweeritssluiting. Het enige minpuntje vind ik juist door de tweeritssluiting dat ik wat moeite heb met de jas dicht te krijgen.

Fjallraven Nuuk Parka W

Te verkrijgen in zes kleuren

Toen ik zag dat deze jas ook in de kleur oker geel (acorn) te verkrijgen was, twijfelde ik geen seconden. Natuurlijk doe je het niet alleen om de kleur (nou een beetje dan 😉 maar ik kon deze kleur natuurlijk niet laten liggen. Voor wie het al opgevallen is, hou ik erg van deze kleur en komt deze op veel aspecten terug bij Stripe Away.

Natuurlijk kan het zijn dat je geen oker geel liefhebber bent. Gelukkig is er dan goed nieuws want de Fjällräven Nuuk Parka W is nog in 5 andere kleuren te verkrijgen. Wat denk je van Laurel Green of Dark Navy?

Conclusie

Ik ben erg blij met deze jas en draag de Nuuk Parka W momenteel wekelijks (winter 2022). Ook neem ik deze jas mee naar mijn eerstvolgende wintersportreis naar Zwitserland. Deze gaat daar zeker goed van pas komen.

Disclaimer

Ik kreeg deze jas van Fjällräven in ruil voor een eerlijk en open review.

Schilthorn Zwitserland bezoeken

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.