reisdilemma's, dilemma's, reisdilemma's tag, zambia. afrika, afrika of azie,

De 15 reisdilemma’s | Tag

Dilemma’s of beter gezegd reisdilemma’s zijn lastig om te maken. In deze TAG krijg ik een hoop reisdilemma’s voorgeschoteld en probeer ik daar een keuze uit te maken. Als ik ergens wel slecht in ben is het zulk soort keuzes maken. Chantal van Reisdoc bedankt voor deze TAG 😉

Zonvakantie of wintersport

Zon met sneeuw! Haha oké dit is niet eerlijk. Maar om eerlijk te zijn ben ik nog nooit op wintersport geweest dus kan hier ook geen eerlijke mening over geven. Tevens lijkt mij wintersport wel super tof! Lekker skiën, spelen in de sneeuw, witte landschappen fotograferen en genieten van nog meer sneeuw. Want sneeuw vind ik echt heel leuk en daar geniet ik ook echt van.

Dus ik kies voor zonvakantie. Liefs een actieve vakantie waar ik niet de hele dag op het strand hoef te liggen. Uurtje is prima.

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland

Ik neig toch iets meer naar een vakantie in het binnenland. Begrijp mij niet verkeerd want strand en zee vind ik ook geweldig en het liefs combineer ik dat dan ook. Het binnenland heeft toch vaak die ongerepte natuur te bieden en die mege grote bergen. Heerlijk om door heen te hiken. Dus doe dan toch maar binnenland.

reisdilemma's, dilemma's, reisdilemma's tag, zambia. afrika, afrika of azie,

Weg met vriendinnen of weg met partner

Het lastige is dat ik geen partner heb momenteel dus ik zou nu kiezen voor vriendinnen. Ik ga ook erg graag alleen weg maar probeer het vooral af te wisselen. Wel vind ik het belangrijk dat één vriendin moet passen bij mijn manier van reizen. Bedoel meer dat ze het niet erg moet vinden dat ik veel foto’s maak of dat ik graag wandel en dingen onderneem. Een vriendin die alleen op het strand wil liggen, dat gaat lastig worden en daar word ik niet gelukkig van.

Actieve vakantie of luiervakantie

Dit is heel makkelijk voor mij: actief. Ik en stil zitten is geen goede combinatie.

Azië of Afrika

Azië of toch Afrika…aaaaach moet ik kiezen. Hier tussen wil ik echt niet kiezen. Nee, ik doe het niet. Azië is kwa natuur zo mooi. De groene jungles, die lieve mensen, het lekkere eten.Maar Afrika, oooh die safari’s, wilde dieren spotten. Alles! Ze hebben beide mijn hart gestolen.

reisdilemma's, dilemma's, reisdilemma's tag, zambia. afrika, afrika of azie,

Barcelona of Rome

Barcelona. Nu al 3 keer geweest en die stad blijft mij verrassen. Moet wel zeggen dat ik nog niet eerder in Rome ben geweest maar Barcelona heeft iets waar ik graag terug naar toe wil.

Hotel of camping

Alhoewel ik hotel op zijn tijd echt fijn vind, kies ik voor slapen in een tentje in de middle of nowhere. Echt fanatisch. In Zambia paar keer geslapen in een tent en dit was zo fijn. Maar zit het hotel nou midden in de jungle in hartje Azië, dan zeg ik daar ook geen ‘nee’ tegen.

Citytrip of natuurvakantie

Tsja, weer zo één. Het zijn niet voor niets dilemma’s natuurlijk. Maar dan kies ik toch voor de natuur. Citytrip zijn ook echt heel leuk en wil ook nog steeds zoveel steden bezoeken en ontdekken. Maar de natuur brengt mij tot rust. Geeft mij nieuwe energie en maakt mij gelukkig.

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren

Oké, dit is echt een dilemma vooral omdat dit er één is waar ik zelf al lang tussen twijfel. Al heel lang roep ik dat ik weg wil uit Nederland. Lange tijd op reis en daar werken. Digital Nomad! Maar er zijn twee dingen die mij tegen houden: mijn twee katten en mijn baan. Beetje ook de zekerheid van een baan en inkomsten. Maar wat is er nou mooier om te werken op een bounty eiland.

Momenteel zie ik de wereld in meerdere keren en zal dit ook nog wel even zo blijven.

Europees eten of Aziatisch eten

Aziatisch eten for sure. Echt toen ik in Thailand was heb ik zo ontzettend lekker gegeten. Ik mis het ook echt nog elke dag. Het streetfood op Khao San Road…echt voor nog geen 2 euro had je een bord vol met de lekkerste Pad Thai :).

reisdilemma's, dilemma's, reisdilemma's tag, zambia. afrika, afrika of azie,

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien

Moet dit! Nee, hier kan je toch niet uit kiezen. Vrienden zijn voor mij één van belangrijkste mensen in mijn leven. Dit zegt genoeg toch. Ik zal dan serieus wel erg ongelukkig worden. Nooit meer reizen. Pffff! Maar nooit meer vrienden zien nog meer. Dus ik combineer het gewoon. Ik ga reizen met vrienden ;).

Alles regelen of op de bonnefooi

Uhm ik denk zelf oprecht dat je er niet onderuit komt om een aantal dingen te regelen. Maar het liefs doe ik dingen op de bonnefooi. Ik maak wel vaak een lijstje met dingen die ik wil doen en zien. Maar dan ter plekke kijk ik wel wanneer ik iets ga doen. Vaak komt er dan ook iets anders tussen wat niet op het lijstje stond.

Weg met de auto of weg met het vliegtuig

Met het vliegtuig kom je verder maar met de auto zie je meer. Toch zou ik voor het vliegtuig kiezen. Dan kan je daar weer de auto pakken. De auto is nu tweede keuze.

reisdilemma's, dilemma's, reisdilemma's tag, zambia. afrika, afrika of azie,

Backpacken of cruizen

Backpacken. Zeker te weten! Een cruise lijkt mij serieus echt wel één keer tof om mee te maken maar backpacken blijft mijn favoriet. Lekker de knetter zware tas mee sleuren, leven uit een tas en alle kleding die gekreukt is. Nee, serieus. Ik vind de vrijheid van het reizen met een backpack erg fijn. Een koffer vind ik altijd zo gedoe. Backpacken is lekker makkelijk.

Roadtrip of op één plek blijven

Het liefs trek ik rond en zie ik meerdere plekken van een land of stad. Toch kan het op één plek blijven ook iets hebben. Maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit. Laat mij maar lekker rondtrekken en steeds nieuwe dingen ontdekken.

Serieus. Dilemma’s zijn niks voor mij. Kan namelijk al super slecht het gerecht in een restaurant kiezen of welke film ik nou wil zien op Netflix. Toch heb ik keuzes kunnen maken. Lijkt het jou nou ook leuk om deze TAG over te nemen. Doe dit dan en laat het mij weten. Ik ben zeer benieuwd wat jij gaat kiezen.

Nog meer persoonlijke TAG-lijstje lezen:

 • Benieuwd wat mijn favoriete Nederlandse stad is of welke feestdag ik het leukste vind. Dit lees je in de Gewoon Nederlands TAG.
 • In de kort maar krachtig TAG vertel ik je o.a. wat ik stom vind om te doen en waar ik bang voor ben.

 

Herfst of lente? Auto of trein? Zee of bos? Australië of Nieuw Zeeland? Kinderen of reizen? Dus ik ben benieuwd wat jij zou kiezen. Of heb jij nog een dillemma voor mij? Vraag die mij in de comments en ik zal een keuze (proberen) te maken.

 

Foutje gezien? Meld het.

 1. Wat leuk om te lezen, hier een zomer, kampeer, actief type 🙂 Hier drie x ontslag genomen en gaan reizen, een keer een jaar, een keer 6 maanden en de laats eken met mijn gezin 7 maanden op reis geweest. Onvergetelijk!

  1. Wat super tof dat je drie keer aan een stuk ontslag hebt genomen om te gaan reizen. Heel veel mensen durven dat toch niet. Toch beetje onzekerheid. Als ik het zo lees is het een super tof avontuur geweest.

 2. Haha het is wel grappig om te zien hoe ik zelf kies en daarna jouw antwoord te lezen ;p Het zijn inderdaad wel echt lastige keuzes zeg! Hier nog een dilemma: een fiets- of wandelvakantie? Ik weet dat je het allebei erg leuk vindt om te doen ;p

  1. Ai dat is echt een lastige maar ik kies dan toch voor fietsen en dan vooral mountainbiken. Breide is echt geweldig en doe ik graag maar juist met biken heb je af en toe die snelheidskick :).
   Dat heeft een fietsvakantie de winnende slag.

   Wat vond je het moeilijkste om te kiezen?

 3. Nog best lastig he? 🙂 Ik zou ook voor het Aziatische eten gaan. Waarschijnlijk hebben we bij hetzelfde tentje Pad Thai gegeten, de lekkerste ever! En dat voor mar 2 euro. Yum!

  1. Heel lastig haha. Ben sowieso niet de beste in keuzes maken. En dat Aziatische eten jumjumjum…die was trouwens heel makkelijk.
   En zou best nog is kunnen dat wij bij het zelfde tentje zijn gaan eten. Stond bij mij ook echt een rij. Zo lekker.

 4. Leuk om te lezen! Ik ben dus ook nog nooit in Rome geweest, wel in Barcelona en vond het daar inderdaad heerlijk. En ik zou toch Afrika kiezen boven Azië. Afrika is echt mijn favoriet. Samen met Oceanië 😉 Maar wel voor Aziatisch eten! Dat is namelijk óók mijn favoriet haha

  1. Heerlijk hè die dilemma’s. Zelf kon ik echt niet kiezen tussen Azië en Afrika. Ze hebben beide echt iets. Buiten Europa kan ik niet over Oceanië beoordelen. Denk wel dat ik dat ook echt geweldig ga vinden 🙂

 5. Leuke dilemma’s! Wintersport zou ik altijd kiezen boven een zonvakantie haha. En ik kan ook echt niet stil zitten dus een strandvakantie zou ook absoluut niks voor mij zijn!

  1. Het zelfde als bij mij met het niet kunnen stil zitten. Moet er niet aan denken om de hele dag op het strand te liggen. Zou me echt kapot vervelen haha.

  1. Het is niet het weg willen uit Nederland omdat we het slecht hebben ;).
   Lijkt mij gewoon tof om in andere landen te wonen en werken. Nieuwe dingen te ontdekken.
   Nederland is een goed land en ik zelf heb het goed hier. Maar het blijft lonken dat buitenland.

  1. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen ding om te overnachten :).
   Hotel is op zijn tijd ook echt niet erg en zelf ook heel fijn.

 6. Hahaha sommige dilemma’s zouden voor mij makkelijk zijn, maar er zitten ook een aantal moeilijke tussen. Voornamelijk die eerste is niet te doen. Ik zou nooit alleen maar op wintersport willen, maar helemaal nooit meer naar de sneeuw lijkt me ook niet te doen. De wereldreis of meerdere keren op reis is ook lastig. Maar omdat ik nu mijn baan opgezegd heb, lonkt dat wereldwijd werken natuurlijk wel 🙂

  1. Haha echt hè. Nooit meer wintersport of nooit meer zonvakantie. Lastige keuzes. Ik zou zeggen hop op wereldreis. Die kans krijg je niet vaak ?

 7. Wat grappig dat je al zo vaak in Barcelona bent geweest. Maar het is ook echt wel een leuke stad!

  Grappige dilemma’s trouwens. Cruisen is ook niet mijn ding. Daarnaast is het zo vervuilend!

  1. Barcelona is idd echt een leuke stad en samen met mijn moeder ga ik dit of volgend jaar terug. Ben jij er al vaak geweest?
   Kijk dat wist ik weer niet, dat cruisen zo vervuilend was. Thank voor de tip.

 8. Pfff…wat een dilemma’s zeg! Ik zou bij sommige ook echt het antwoord niet weten hoor…Rome of Barcelona??? Beide gave steden! Andere zijn weer een stuk makkelijk…zomervakantie of wintersport….ik ben meer van de warmte dan van de kou…dus dat is een eitje! Leuke tag!

  1. Echt hé! Sommige waren heel makkelijk en sommige…baalde ik dat ik moest kiezen. Gelukkig is het mij gelukt maar kan ook vertellen dat bepaalde keuzes 49/51 was. Dus ligt stiekem toch heel dichtbij elkaar.

 9. Leuk om te lezen! Ik vulde jaren geleden deze tag al in, ik zal eens lezen wat ik destijds antwoordde 😉 Jouw antwoorden vind ik goed passen bij hoe ik je ken. Rome is trouwens echt een heel gave stad, daar moet je zeker eens naartoe! Wij pakken zo vaak mogelijk een stukje natuur mee als we een stedentrip doen. Heerlijk om ook even buiten de stad op pad te gaan!

  1. Leuk dat jij mij hierin terug ziet. Dus puur uit de antwoorden zo online :). Jaaah…Rome! Het scheelde ook echt niet veel hoor en ik ga er zeker nog is naar toe. Daar is geen twijfel over mogelijk.
   En dat stukje natuur probeer ik ook mee te pakken. Zo fijn om dan de stad ook te zien.

  1. Leuk! Vind het juist dan leuk om te zien hoe verschillend we eigenlijk allemaal wel niet zien ? ieder zijn eigen passie en dromen.

  1. Wat leuk dat jij hierin tegenovergestelde antwoorden hebt. Mooi om te zien dat elk mens weer anders is en daarin uniek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.