Auto huren in Lissabon: hier moet je op letten

Lissabon, Portugal

Tijdens een stedentrip Lissabon verblijven vele mensen in de stad en maken dan een uitstapje voor een dag naar bv Sintra. Wij besloten het anders aan te pakken en van de 8 dagen dat wij er waren er 3 buiten de stad door te brengen. Een goede manier om de omgeving te verkennen is met de auto en een huurauto is dan de perfecte uitkomst.

Maar waar je moet je dan allemaal opletten als je een auto gaat huren in Lissabon? Welke autoverhuurbedrijven zijn goed? Heb je een creditcard nodig of kan dit ook zonder? Op al deze vragen krijg je in dit artikel antwoord.

Auto huren in Lissabon

Een auto huren in Lissabon is niet moeilijk maar het is wel handig om hierin enige voorbereiding te treffen. Je kunt je auto huren bij aankomst op het vliegveld. Hier zitten meerdere autoverhuurbedrijven of je kunt ervoor kiezen om vooraf via bv Sunny Cars online je auto al te huren. Maar heb je nou net als ons een last-minut ingeving om je auto ter plekken te huren scrol dan is dit artikel verder.

Auto huren in Lissabon

Waar vind je de autoverhuurbedrijven op Lissabon Airport

Je stapt het vliegtuig uit, haalt je spullen op en loopt richting de hall waar een tiental autoverhuurbedrijven zitten. Kan je het nou niet direct vinden onthoudt dan dat wanneer je de bagagebanden bent en de arrivals hal uitloopt, gelijk rechts moet. Je komt dan gelijk bij het meting point. Hier ontmoet je de persoon die je meeneemt voor je huurauto. Heb je op het vliegveld geboekt of wil je nog boeken? Loop dan door en volg de bordjes “rental car”, zolang je die blijft volgen kom je vanzelf uit bij de verhuurbedrijven die op het vliegveld zitten.

Welke autoverhuurbedrijven zitten er op de luchthaven

Als je geen auto vooraf hebt gehuurd hoef je je geen zorgen te maken want op de luchthaven van Lissabon zitten genoeg autoverhuurbedrijven. Zit er een tussenpersoon in dat wordt dit vaak aangegven als “in de terminal”. Je kunt deze bedrijven vinden op de luchthaven:

 • Goldcar
 • Avis
 • Budget
 • Europcar
 • Hertz
 • Thrifty
 • Sixt
 • Guerin

Als je besluit om bij een van deze bedrijven je auto te huren, kan je je melden aan de balie. Let wel op dat het in het hoogseizoen behoorlijk druk kan zijn en de wachttijd tot meer dan 1 uur kan oplopen. 

Als je eenmaal alle stappen hebt doorlopen dan kun je 10 minuten verder op (lopend) je huurauto ophalen. 

Auto huren roadtrip Lissabon

Wat kost een auto huren in Lissabon

Dit hangt natuurlijk van verschillende factoren af maar over het algemeen is een auto huren in Lissabon niet duur. Lissabon zelf is een goedkope stad om te verblijven en dat merk je ook aan de huurprijzen. Natuurlijk spelen de volgende factoren ook mee aan de huurprijs van je huur auto:

 • Hoe lang wil je de auto huren
 • Wat voor wensen heb aan je auto (luxe type)
 • Wil je eventuele schade verzekeren
 • In welke periode ben je van plan je auto te huren (hoogseizoen is duurder)
 • Heb je een creditcard of niet
 • Hoe lang boek je van te voren
 • Bij welke maatschappij huur jij je auto

Wij waren €185 voor 3 dagen huur kwijt in februari 2019. Dit was inclusief kilometers en goede dekking. Wel moesten we ivm geen creditcard 60 euro borg betalen.

Auto huren zonder creditcard

Altijd als je een auto wilt huren heb je een creditcard nodig. Toen wij in Lissabon aankwamen hadden wij in eerste instantie een auto vooraf gehuurd bij Avis in het centrum van Lissabon. Bij het stuk van de creditcard bleek er een probleem met mijn creditcard te zijn waardoor we dus niet de auto konden huren. Helaas kon ook alleen de creditcard gebruikt worden van de persoon die de auto zou gaan besturen. 

Dikke pech voor ons. Gelukkig was er nog een oplossing want op de luchthaven van Lissabon zat één verhuurbedrijf dat auto’s verhuurde zonder creditcard: Goldcar. Als wij een auto wilde huren was dit onze enige mogelijkheid. 

Een auto huren zonder creditcard brengt wel met zich mee dat je een bedrag moet overmaken vanaf je bankrekening (bij ons 60 euro) voor het maken van eventuele schade. Deze kregen wij achteraf netjes terug gestort. Ook het huren van een auto was het dubbele in prijs. Wel kregen we een upgrade waar we echter heel blij mee waren maar we betaalde voor 3 dagen auto huren in Lissabon bij Goldcar €185  i.p.v de €79 bij Avis. 

Het verschil is er duidelijk maar heb je geen creditcard, wel een rijbewijs en wil je een auto huren in Lissabon dan is zoals je ziet een mogelijkheid. 

Auto huren in Lissabon

Ervaring: auto huren bij Goldcar

Veel keus hadden wij natuurlijk niet. Onze verwachting was in het begin echt niet goed. Op internet had ik echt alleen maar slechte ervaringen gelezen. Ze proberen je van alles aan te smeren, ze geven je borg niet terug, kilometers kloppen niet, huurauto was slecht en ga zo maar door. Veel vertrouwen hadden we dus niet.

Maar…

Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Ja, de prijs is een stuk hoger dan bij andere verhuurbedrijven en je moet alles apart bijkopen. De man bij de balie was super vriendelijk en legde ons alles bijna drie keer uit. Ook kregen we een upgrade omdat de auto in onze prijsklasse er niet meer was.

Ook bij het afhalen van de auto, ging er zonder mopperen iemand mee en reed hij onze auto ook uit het parkeervlak. De borg had ik binnen één week terug zoals beloofd. Al met al ben ik erg tevreden over Goldcar.

Maar let dan ook altijd op de KLEINE LETTERS. Alles kan veranderen binnen één jaar en slechte reviews zijn er niet zonder reden. 

Tips voor het ophalen van je huur auto

Elke huurauto moet voordat je erin stapt door jouw zelf nagekeken worden. Ook zijn er nog andere handige tips waarmee je eventueel rekening mee kunt houden:

 • Loop de auto samen met de verhuurder altijd na. Zie je een deuk, kras of een andere beschadiging, leg dit samen gelijk goed vast.
 • Maak van alle beschadigingen foto’s en stuur deze in een mail naar jezelf.
 • Check ook goed je ruiten voor eventuele puntjes in het glas. Check met je nagels of het een puntje is.
 • Maak ook een foto van de kilometerstand en de hoeveelheid benzine.
 • Soms zeggen ze dat je je auto zelf kunt ophalen, zorg er altijd voor dat er iemand mee gaat van het bedrijf. 
 • De parkeerplekken zijn soms erg krap, durf je er niet uit te rijden vraag dan aan de medewerker of ze het willen doen. 
 • Neem de tijd om alles goed te checken en laat je niet opjagen want voordat je het weet zit je met de problemen achteraf.
Lissabon auto huren

Tips voor het inleveren van je huur auto

Ook bij het inleveren van je huurauto geven we een aantal tips:

 • Lever je auto schoon in. Een beetje zand doen ze niet moeilijk over maar het moet geen zandbank zijn. Als dat wel zo is dan heb je grote kans dat ze je laten betalen voor het schoonmaken.
 • Tank je auto vol voordat je gaat inleveren. Net voor het vliegveld heb je meerdere tankstations. Let wel op dat deze grenzen aan een drukke grote rotonde. Dus sla niet zo maar af en kijk echt goed welke kant je op moet.
 • Loop van te voren (bij daglicht) opnieuw je auto goed na op eventuele krasje of deuken.

Voor de rest ging het inleveren echt heel makkelijk en stonden we binnen 15 minuten weer buiten onze auto. 

Parkeren in Lissabon

Wij verbleven tijdens onze roadtrip elke keer in Lissabon en vertrokken elke dag vanuit de stad voor onze dagroadtrip. De parkeerplekken in Lissabon zijn moeilijk en vaak heel klein. Je hebt beperkte stukken waar je gratis of tegen betaling kunt parkeren. Let goed op waar je parkeert want er zijn ook heel veel plekken voor vergunninghouders, kort parkeren of juist heel duur.

Aanrader is om in een van de parkeergarage te parkeren. Hier betaal je vaak wel wat meer voor maar uiteindelijk sta je veiliger en weet je zeker dat je een parkeerplek hebt. Het is namelijk zo dat er meer auto’s zijn dan parkeerplekken en het in de avond buiten de parkeergarages helemaal vol staat.

Ook de plekken in de parkeergarage zijn vaak erg smal. Goede parkeerkunsten is een must. Op de foto hier onder stonden we in de avond met 3 auto’s terwijl er maar plek was voor 2 maar ik moest mijn auto hier neer zetten van de garagehouder.. 

Lees ook: Bezoek het prachtige Paleis van Pena in Sintra. Gemakkelijk met de auto vanuit Lissabon te bereiken.

huurauto Lissabon

Tips voor auto rijden in Portugal

In elk land rijden mensen weer anders. In Lissabon zelf is het niet heel anders dan in de drukke steden in Nederland zoals Amsterdam en Rotterdam. Wel heb je iets meer heuvels en bergen dan dat je thuis gewend bent. Ook zijn de straten een stuk smaller. Dit vraagt wel eens aanpassing vermogen en creatief rijden. 

Op de snelweg moet je ook rekening houden met de snelheid. Rij vooral niet te hard en als je het niet zeker weet hoe hard je mag, kijk dan een beetje om je heen hoe hard iedereen gemiddeld rijd. Wel kan het zijn dat iemand waar je 100 mag 50 gaat rijden of er een met 160 kilometer per uur voorbij schiet. Portugezen hebben iets meer lak aan de regels dan wij Hollanders. 

Let wel even goed op hoe de afritten eruit zien. Dit is net anders dan in Nederland en de eerste keer reed ik er voorbij omdat het last-minut aan stond gegeven. En moest gelijk een flink stuk omrijden. De afritten zijn ook een stuk korter dan dat je gewend bent. 

Tolwegen rondom Lissabon

Yes mensen deze kosten ga je er ook nog bij krijgen: de tolwegen. Bijna elke weg rondom Lissabon heeft een tol en hier mag je gaan betalen. De wegen zijn verder echt prima in orde maar de kosten wel geld. Je kan hier prima met creditcard of pin betalen. Verder kun je als je bv een week gaat kiezen voor een tolkastje. Hier betaal je dan eenmalig €15 (prijs januari 2020) voor. 

En hoe was het

Een auto geeft je vrijheid en dat is wat ik zo fijn vind. Het is natuurlijk even wennen in een ander land maar als je eenmaal de gebruiken kent, komt het allemaal goed. Een auto huren kan spannende zijn maar let gewoon goed op de voorwaarden en zet niet zomaar je handtekening voordat je de kleine letters gelezen hebt. Enjoy!

Ik wens je veel plezier met het ontdekken van omgeving rondom Lissabon. Als je nog vragen hebt over het huren van een auto in Lissabon dan hoor ik het graag in de reacties. 

Deze blogs over Lissabon vind je misschien ook leuk

Fietsvakantie in Afrika

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

6 Reacties

 1. Jenny

  Wat een handig overzicht!

  Ik moet lachen om je opmerking over schoonmaken. Ik deed dat eigenlijk nooit, maar nu wel. Wij geven de dreumes wel eens een korst brood op de achterbak – je wilt niet weten hoe dat kruimelt.

  Antwoord
  • stripeaway

   Haha met een dreumes moet dat denk ik ook wel. Ik heb lang met kinderen gewerkt en weet idd hoeveel ze kunnen morsen. Hoorde ook van iemand die dat niet had gedaan en die mocht 80 euro betalen voor het schoonmaken.

   Antwoord
 2. Linda

  Super handig artikel! Wij hebben nog nooit problemen gehad gelukkig met auto’s huren. Wij zorgen altijd voor de beste verzekering, gewoon bij het verhuurbedrijf zelf. Dat scheelt zoveel gedoe! En voor het inleveren maken we de auto weer een beetje schoon van binnen en dan is het meestal allemaal helemaal prima 🙂 Een keer konden we geen benzine station meer vinden in de buurt en we zouden te laat komen als we niet in één keer door gingen naar het bedrijf. Dus we hoopten maar dat de kosten van het tanken mee zouden vallen t.o.v de kosten voor het te laat inleveren. We hebben er nooit meer iets over gehoord!

  Volgende week halen wij onze huur auto in Portugal op, ben heel benieuwd!

  Antwoord
  • stripeaway

   Ai dan heb je idd wel geluk gehad :). Vele mensen moeten dan idd betalen. Wij hebben goede verhalen over een auto huren in Portugal. Veel plezier volgende week.

   Antwoord
 3. Marcella

  Wij huurden voor 2 dagen een Fiat 500 voor €20,- We hadden het eigen risico niet afgekocht, maar we hadden wel een goede verzekering via onze creditcard. Omdat we extra voorzichtig waren parkeerden we ‘m ‘s nachts in een parkeergarage voor €20,- Even duur als de huur van de auto dus 😉

  Antwoord
  • stripeaway

   Whooo 2 dagen voor 20 euro is echt wel heel goedkoop. Ik weet niet of ik dat zou durven haha. Maar als je een goede verzekering hebt via je creditcard is dat misschien wel iets waar je over na kunt denken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.