Dutch Mountain Trail

Wandelverslag 1 Dutch Mountain Trail | van Eygelshoven naar Kerkrade

Nederland, Wandelen, Wandelen Limburg, Wandelen Nederland

Yes, eindelijk is het zo ver en kan ons micro-avontuur in Nederland beginnen. Al een tijdje kijken we uit om de Dutch Mountain Trail te gaan lopen. We zouden eigenlijk in Slovenië en de Dolomieten moeten zitten maar ivm alles wat er gaande is in de wereld moesten we onze plannen voor de tweede keer omgooien. Gelukkig zijn we goed in nieuwe avonturen bedenken en zo kwam ook deze meerdaagse trekking op ons pad. Op naar een nieuw avontuur. Ga je mee?

Route informatie

Beginpunt: Eygelshoven (station)
Eindpunt: Kerkrade (station)
Overnachting: Wij kamperen bij Camping de Watertoren waar we met de auto naar toe reden. In de buurt van Kerkrade is namelijk geen camping.
Summit: Wilhelminaberg (225 meter)
Lunchen: onderweg vind je alleen in Kerkrade de mogelijkheid tot eten. Je kan ook onder bij de Wilhelminaberg eten maar dan moet je van de route af.
Water: Onderweg zijn er een aantal beekjes en in Kerkrade zou je je flesjes bij kunnen vullen.

Dutch Mountain Trail

De eerste 11 kilometer

Ons doel is om de Dutch Mountain Trail in 5 dagen te lopen (de officiële trail volgens het boekje is vier dagen). Omdat we van ver moeten komen besloten we de eerste wandeldag die eigenlijk 27 kilometer zou zijn op te delen in twee etappes. Vandaag lopen we de eerste 11 kilometer tot Kerkrade waarbij we één summit beklimmen.

Laten we beginnen

We zetten onze auto in Eygelshoven bij het station neer waar je je auto gratis kan parkeren. Als je het spoor oversteekt kom je eigenlijk gelijk op de trail. Ik had ergens gelezen dat het gelijk begint met klimmen maar dit vond ik eigenlijk behoorlijk meevallen. We wandelen door bossen, heuveltjes op en af richting de Wilhelminaberg. Men zegt dat dit stuk van de trail niet zo mooi is maar wij vonden het al heel anders dan het platte landschap in Brabant (alhoewel we niet wisten wat ons bij Vaals, Gulpen en Mheer staat te wachten).

Wilhelminaberg van 225 meter

Langzamerhand lopen we richting de summit. We stijgen gestaag en voordat we het in de gaten hebben zien we de top. Ik zei een dag van te voren nog dat ik die ene lange trap wilde beklimmen, laat het nou zijn dat ik nu niet meer hoef te doen ;).

We moeten even een heel stijl (klein) stukje naar boven krabbelen en dit eerste uitzicht op de Dutch Mountain Trail is geweldig. Je kan echt mega ver kijken en we denken ook de andere summits te zien (laat dat nou gezichtsbedrog zijn haha). We besluiten hier om een goede lunch te nuttigen en van het uitzicht te genieten. Wij waren er hier op een zondag en er waren dus geen werklui bezig. Ze zijn hier ano mei 2021 aan het bouwen. Hoor van velen dat het lastig is om hier te komen als ze bezig zijn.

Door richting Kerkrade

Als we eenmaal de summit hebben beklommen begint het afdalen. Dit gaat ergens altijd een stuk makkelijker. Als we eenmaal beneden zijn lopen we nog eventjes door het bos om uiteindelijk Kerkrade binnen te lopen. Daar pakken we nog een geocache op de route mee. Voordat we de trein pakken lopen we nog door een prachtig park en de hondjes kunnen hun geluk hier op met het vele water. We lopen hier ook even verkeerd maar het blijkt uiteindelijk bij hetzelfde punt uit te komen.

De hondjes Sky en Sidney

Zoals jullie misschien al hebben kunnen lezen lopen we de Dutch Mountain Trail met onze hondjes Sky en Sidney. Ze hadden er net als ons veel zin in en vinden vooral het rennen over de heuvels heel leuk. De eerste etappe ging eigenlijk erg goed. Ze zijn 10 tot 20 kilometer per dag gewend en dit is dus easy voor hun. Het was deze dag nog niet zo warm dus dat was wel een pluspunt. Want Sky kan eigenlijk niet echt goed tegen warm weer (25+ graden).

Het einde van wandeldag 1

We komen bij het station van Kerkrade aan om daar terug te reizen richting Eygelshoven. Als we bij de auto zijn dan rijden we eerst even langs de Jumbo om wat eten in te slaan voor de komende dagen (vooral snacks) en rijden we daarna door naar de camping.

We hebben de hele dag geen regen gehad (wel voorspelt) maar als we op de camping aankomen lijkt er een flinke bui te hangen. Gelukkig slaat deze bui ons over en kunnen we droog te tent op zetten. We genieten met de ondergaande zon van de mooie avond. We testen nog even onze tarp en besluiten als de tweede bui ons niet overslaat in de tent een spelletje te spelen. Op naar wandeldag 2.

Tip Zuid Limburg: ontdek in 1 tot 3 dagen de mooiste wijngaarden van Zuid Limburg

Dutch Mountain Trail langeafstandswandeling Nederland

Dagverslagen Dutch Mountain Trail

  • Wandeldag 1: van Eygelshoven naar Kerkrade
  • Wandeldag 2: van Kerkrade naar Vaals
  • Wandeldag 3: van Vaals naar Walhwiller
  • Wandeldag 4: van Walhwiller naar Gulpen
  • Wandeldag 5: van Gulpen naar Noorbeek
  • Wandeldag 6: van Noorbeek naar Eijsden
  • Wandeldag 7: van Eijsden naar Maastricht

Lees hier alles over de DMT met informatie over de route, voorbereiding, kosten, overnachtingen etc.

Misschien vind je dit ook wel interessant

Dutch Mountain Trail

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.