Wandelen op Terschelling

Wandelen op Terschelling | de mooiste wandelingen

Terschelling, Waddeneilanden, Wandelen

Terschelling is een Waddeneiland met zeker één van de mooiste plekjes om te wandelen. Het is rijk aan bijzondere natuur en landschap en heeft ook nog eens plekken waar je soms even helemaal alleen lijkt te zijn. In het vroege voorjaar zette ik mijn eerste voetstappen op dit waddeneiland en ontdekte ik de mooiste wandelingen op Terschelling.

Alleen op de wereld

Dat is Terschelling, je even helemaal alleen op de wereld voelen. Wij gingen meerdere keren per dag wandelen en kwamen regelmatig gewoon niemand tegen. Op het moment dat we weer terugkwamen bij het startpunt was het weer druk en vroeg je je af waar al die mensen vandaan kwamen.

Wandelen op Terschelling

Wandelen op Terschelling

Terschelling is niet een groot eiland en als je het in een rechte lijn bedenkt is het maar 28 kilometer lang en 4.1 kilometer breed. Het is dus niet heel erg groot maar toch zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om uren en uren te wandelen. Ook weet ik dat ik nog lang niet alles heb kunnen zien en ook dat ik zeker nog terug ga komen om meer te ontdekken met de benenwagen.

Wandelen op Terschelling

De Boschplaat en het Drenkelingenhuisje

Mensen dit stukje natuur op Terschelling moet je gaan ontdekken. Ik zeg niet snel moet maar dit is zo mooi. Wij besloten een halve dag uit te trekken voor deze wandeling en daar hadden we goed aan gedaan. We begonnen met een wandeling richting het Drenkelingenhuisje, deels over het strand en deels door de duinen. In de duinen vind je trouwens ook resten van verschillende bunkers. Erg leuk om te bezoeken.

Bekijk trouwens van te voren goed hoe de wind staat. Als het waait op Terschelling kan het ook flink waaien en als je tegen de windrichting in loopt wordt je gezandstraald. Wij hadden van te voren gekeken en hadden de wind in onze rug. Ook een stuk beter voor de hondjes.

Het groene strand

Aan de kant van West-Terschelling ligt het Groene Strand. Na de Boschplaat is dit toch wel het volgende stukje natuur op Terschelling dat je gezien moet hebben. Dit Groene Strand staat bekend als een wadstrand en is dus vooral goed te bereiken als je wat beter ter been bent en goede schoenen hebt. Verder zul je hier veel kitesurfers zien en bij goed helder weer zie je ook Vlieland.

Check van te voren even de getijde tabel als je bij het Groene Strand gaat wandelen. Ik denk dat niemand zin heeft in natte voeten. Bij laag water zit je goed en doe voor de zekerheid even waterdichte (goretex) schoenen aan.

Wandelen Groene Strand Terschelling

Formerumerbos

Smalle paden, bunkers en hoge heuvel, daar is waar het Formerumerbos voor een groot deel uit bestaat. Het is niet zo heel groot maar als je toch een grotere wandeling wilt maken kan je een wandeling door het Formerumerbos gemakkelijk combineren met de duinen en het strand. In dit bos ligt ook een hele gave geocache verstopt en is zeker een aanrader om deze op je wandeling mee te pakken.

Ook zijn er in het Formerumerbos vier bomgaten van de tweede wereldoorlog terug te vinden. Ze lieten de bommen los om te ontsnappen aan de Duitse achtervolgers. Kan jij ze vinden?

Over het strand

Een ding wat je niet moet vergeten is het urenlang wandelen over het strand. Als je het goed doet kom je op sommige plekken zoals bij het westelijke punt de Noordsvaarder en op het oostelijk punt bij Het Amelander Gat niemand tegen. Kies een goede dag uit en kijk hoe de wind staat. Loop met de wind in de rug mee en geniet van de prachtige uitgestrekte stranden van Terschelling.

Wandelen op Terschelling
Wandelen op Terschelling

Een wandelparadijs

Terschelling is echt een wandelparadijs. Zoveel mooie en voor mij nog veel onontdekte plekjes. Wij waren er een weekend en hebben denk ik nog maar 1/10 van het eiland gezien. Er is nog zoveel aan wandel- en struinpaden die we moeten ontdekken. De mooiste wandeling vonden wij toch wel echt de wandeling door de duinen en over het strand richting het Drenkelingenhuis en terug langs de polders van de Boschplaat. Genieten is het zeker, dat wandelen op Terschelling.

Overnachten op Terschelling

Hier een paar van mijn favoriete overnachtingsplekjes op Terschelling.

Ga een weekend lang op avontuur en ga aan boord van de tweemastklipper boot.

Een verblijf in een volledig gerenoveerde woonboerderij midden op Terschelling.

Natuurhuisje in de duinen en op loopafstand van het strand.

Handig om mee te nemen tijdens het wandelen

Je gaat weer lekker wandelen en je hebt alles klaar liggen. In dit handige inpaklijstje kun je zien welke items ik altijd meeneem op mijn wandelavontuur in Nederland.

  • Tijdens het wandelen heb ik altijd een dagrugzak bij. Zelf gebruik ik momenteel veel een dagrugzak van Decathlon.
  • Bij warm weer heb ik ook altijd een pet bij en zet ik deze ook op om hoofdpijn te voorkomen. (Decathlon | BOL.com)
  • Een flesje water is altijd fijn. Zelf gebruik een dopper.
  • Een tekentang gaat altijd mee - vooral als het seizoen begint.
  • Een EHBO-setje is ook altijd handig om bij te hebben (Decathlon | BOL.com)

Wat vind jij de mooiste wandeling op Terschelling?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Boeken over wandelen

De meest complete reisgids Terschelling voor een weekje op dit Waddeneiland.

Een roman over de terugkeer naar Terschelling.

Ontdek Terschelling van boven in dit prachtige boek.

Got Bag rugzak review

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.