Wandellegging Decathlon Travel 500

Travel 500 wandellegging van Decathlon met veel zakken | Getest

Getest, Getest Outdoorkleding, Review

Er is weer een pareltje bij in de collectie van de wandelleggings. Decathlon zelf noemt deze legging de backpack- of trekkinglegging voor dames maar zelf gebruik ik deze legging vooral voor het wandelen. Zelf ben ik enorm fan van wandelleggings en draag ik bijna nooit meer een wandelbroek. Ik mocht deze wandellegging van Decathlon testen, bij deze mijn ervaring.

Getest: wandellegging Travel 500 van Decathlon

Dat ik blij ben met deze legging is je misschien al wel een beetje duidelijk geworden. Toen ik de wandellegging van Decathlon binnen kreeg was ik gelijk erg tevreden over de stof. Hij voelt stevig aan en de kleur (ik heb de groene) zag er mooi uit. Zelf ben ik een ramp als het aankomt op wandelbroeken, omdat ze nooit goed passen (iets met rondingen) maar toen ik deze legging aantrok zat deze als gegoten. Ik deed er even wat oefeningen mee en merkte gelijk dat deze legging perfect aansloot bij mijn lichaam.

De eerste test

Ik was zo enthousiast dat ik de volgende dag bij onze wandeling over de Vrachelse Heide gelijk deze legging aan de test ontworp. Het was die dag wat aan de koude kant dus trok ik ook mijn thermoshirt aan zodat ik lekker warm kon blijven tijdens onze wandeling. Ik was vooral benieuwd hoe deze legging het zou doen bij koudere temperaturen. Nou ik had geen moment dat ik koude benen had en ik ben een echte koukleum.

Wat ik ook echt super fijn vond is dat de legging niet afzakt. Na 6 kilometer lopen was de legging nog op zijn plek terwijl ik vaak bij leggings van Decathlon moet hijsen. Dit is voor mij wel echt een groot pluspunt.

Maat en kleur

De Travel 500 van Decathlon komt in zwart, donkergroen en paars. Zelf heb ik de donkergroene maar wil ik ook nog voor de zwarte en paarse gaan. Erg leuke kleurtjes dan bv standaard zwart. De maat gaat van XS tot XXL. Fijn dat er ook grotere maten beschikbaar zijn. Mijn broekmaat is L en voor deze legging had ik ook L en paste goed. Ze vallen niet groter of kleiner.

Wat is er zo fijn aan deze wandellegging

Eindelijk een wandellegging met veel zakken. Ik bedoel met meer dan één want vele leggings hebben maximaal 2 zakken vaak. Deze legging heeft vier ritszakken en eentje zit er verstopt in de tailleband. Mijn andere favoriete legging van Kari Traa heeft er geen en dat mis ik dan wel eens.

Verder zit de legging goed aangesloten en zo heeft deze legging bij de knieën en billen verstevigde stof die zorgt voor meer slijtvastheid. Verder kan je deze legging ook perfect gebruiken voor outdoorsporten, backpacken, reizen (onderweg zijn) en om er zelfs in te slapen. Verder droogt de legging erg snel en weegt het maar 300 gram (M).

Een goede legging voor warm en koud weer

Zelf heb ik niet snel koude benen en was het bij mij 0 graden toen ik de test aanging. Wel denk ik dat de legging niet de warmte behoud als het echt gaat vriezen. Ik heb deze legging nog niet in de zomer kunnen testen maar ik denk dat dit een perfecte aanvulling is voor de zomerwandelingen.

Eindconclusie

Ik ben fan! Lang heb ik moeten zoeken bij Decathlon voor een wandellegging die goed is maar hier is ie dan eindelijk. Deze past mooi in mijn collectie en gaat zeker mee op de volgende outdoorreis. Zeker een aanrader als je nog een nieuwe maar betaalbare wandellegging zoekt. Je kan de wandellegging van Decathlon hier bestellen 🙂

Wandel jij graag in een wandellegging of juist in een wandelbroek? 

Misschien vind je dit ook wel interessant

Wandelen Oisterwijkse Vennen,Vennenwandeling Oisterwijk, wandelen in noord brabant, wandelen in Nederland, wandelen in oisterwijk, natuurwandeling nederland, wandelen met honden, wandelen met honden in Nederland,

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.