Getest in Schotland

Wandellegging van Kari Traa

Schotland

Getest, Outdoor

Wandellegging

Voor mij is een goede wandellegging belangrijk. Eentje waar ik uren fijn in kan wandelen. Zonder dat ik elke keer moet hijsen. En natuurlijk eentje die snel droogt. Want tijdens mijn rondreis door Schotland, waar kans op regen erg groot is, wilde ik geen broek aan die lang moest drogen. Ik kwam na een tijdje zoeken uit de wandellegging van Kari Traa tegen. Wat ik er zo geweldig aan vind, vertel ik je hier beneden. 

Product review: Wandellegging van Kari Traa

De wandellegging van Kari Traa is er eentje waar ik super enthousiast over ben. Toen ik mijn reis van Schotland aan het voorbereiden was, kwam ik tot de ontdekking dat ik geen passende en goede wandelbroek meer had en dat mijn andere leggings (van een goedkoop merk) van mijn kont afzakte. Ik had geen andere keuze dan een nieuwe legging te bestellen. Na wat speuren op het internet kwam ik uit bij deze zwarte wandellegging van Kari Traa.

De eerste test

Ik bestelde de legging bij bol.com en de volgende dag stond meneer postbode al voor de deur. Ontzettend blij want twee dagen later zou ik naar Schotland vertrekken. Natuurlijk moest er gepast worden. Ik had een L besteld en was even bang dat de legging te groot of te klein zou zijn.

Bij het uitpakken van de legging voelde ik gelijk dat de legging van een fijne rekbare, bijna zachte stof was gemaakt. Het voelde nu al goed. Natuurlijk moest de eerste test nog komen…dus hup de legging aan. Maar wauw wat zit deze legging nu al fijn. Natuurlijk moet het een en ander nog uitwijzen tijdens het hiken maar ik had een goed vooruitzicht. Ik hield de legging even aan om te kijken of het na een paar uur nog lekker zat. En ja hoor 4 uur later zat de legging nog heerlijk. 

Maat en kleur

De wandellegging van Kari Traa komt in de maten XS tot XL te bestellen. Zelf bestelde ik een L en deze paste perfect. Mijn normale broek maat is ook L dus heb geen maat groter of kleiner hoeven te bestellen. Groot voordeel is ook wel dat er wat rekbaarheid  in zit. De leggings komen in verschillende kleuren en motieven. Zelf heb ik de Black Louise Tights en de Louise Tights met roze vlakken (de laatste nog niet gedragen, gaat mee naar India). Verder heeft Kari Traa vele andere toffe printjes. Daar staat dit merk voor het grote deel ook om bekend. Buiten de leggings heeft het merk ook verschillende topjes en andere soorten leggings die je ook voor het sporten kunt gebruiken. Hier kan je de gehele collectie bekijken van Kari Traa bekijken

Wat is er zo fijn aan deze wandellegging

Deze legging zat niet af bij active inspanning zoals de Ben Nevis beklimmen. Er zit namelijk een fijne band aan de bovenkant. Deze irriteert niet maar houd wel de legging op zijn plek. Ik vond het juist extra fijn. Een legging of broek de gehele tijd ophijsen is niet een van mijn favoriete bezigheden. 

Er zitten helaas geen zakken, die miste ik soms wel maar dat gaf ook weer minder drukplekken. Wel zit er een minizakje achterop waar je dus bijvoorbeeld je sleutel in kunt doen. Onderaan de broek zit er in elke broekspijp een rit zodat je die gemakkelijk over je voeten kunt aantrekken.

Wandellegging of warm en koud weer

Tijdens mijn hikes in Schotland heb ik warm weer gehad, koud weer en regen. De legging van Kari Traa heeft al deze weersomstandigheden doorstaan.

Tijdens de warme dagen voelde de legging, ook al was deze zwart, niet warm aan. Zelf een beetje verkoelend. Tijdens mijn beklimming van de Ben Nevis waar het op de top -10 was, had ik nergens last van. Mijn handen en mijn armen waren koud. Van mijn benen had ik geen last. Ook na een flinke regenbui was de legging snel droog. Dit laatste vind ik wel een langrijk punt. De dag erna in een natte broek lopen is niet zo fijn.

Eind conclusie

Yes…deze legging is er eentje voor je collectie. Ik ben er verzot op. Een hike zonder een Kari Traa zie ik momenteel niet snel gebeuren. Zelf wil ik nog een legging kopen met een feller printje maar dat komt bij de volgende bestelling wel. Ik hoop trouwens dat je een goed beeld hebt gekregen van een van mijn favoriete wandelleggings.

Heb jij een favoriete wandellegging? Of heb jij ook een legging van Kari Traa?

Getest op Schotland: de wandellegging van Kari Traa

Getest in Schotland Wandellegging van Kari Traa Schotland Getest, Outdoor Wandellegging Voor mij is een goede wandellegging belangrijk. Eentje waar ik uren fijn in kan wandelen. Zonder dat ik elke keer moet hijsen. En natuurlijk eentje die snel droogt. Want tijdens...

Flaske Bottle: de duurzame drinkfles | Review

Flaske Bottle Een duurzame drinkfles 19 MAART, 2019 Voor wie mij kent, weet dat ik regelmatig een fles water bij mij heb. Op de meest rare momenten krijg ik dorst. Wat ik dan altijd erg belangrijk vind, is dat het duurzaam is. Er is al genoeg weggooi plastic in de...

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide travelguides en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Essentials voor backpackers

Goedkope Vliegtickets Oktober

REISPLANNEN 2019

Lissabon (Portugal) – Februari

Texel (Nederland) – Mei

Schotland – Juni

Ardennen (België) – September

Spanje – September

India – Oktober

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.