Getest in Schotland

Wandellegging van Kari Traa

Schotland

Getest, Outdoor

Wandellegging

Een goede wandellegging is zeer belangrijk voor mij, eentje waar ik uren fijn in kan wandelen en zonder dat ik elke keer moet hijsen. En natuurlijk eentje die snel droogt. Want tijdens mijn rondreis door Schotland, waar kans op regen erg groot is, wilde ik geen broek aan die lang moest drogen. Ik kwam na een tijdje zoeken uit de wandellegging van Kari Traa. Wat ik er zo geweldig aan vind, vertel ik je hier beneden.

Product review: Wandellegging van Kari Traa

De wandellegging van Kari Traa is er eentje waar ik super enthousiast over ben. Toen ik mijn reis van Schotland aan het voorbereiden was, kwam ik tot de ontdekking dat ik geen passende en goede wandelbroek meer had en dat mijn andere leggings (van een goedkoop merk) van mijn kont afzakte. Ik had geen andere keuze dan een nieuwe legging te bestellen. Na wat speuren op het internet kwam ik uit bij deze zwarte wandellegging van Kari Traa.

De eerste test

Ik bestelde de legging bij bol.com en de volgende dag stond meneer postbode al voor de deur. Ontzettend blij want twee dagen later zou ik naar Schotland vertrekken. Natuurlijk moest er gepast worden. Ik had een L besteld en was even bang dat de legging te groot of te klein zou zijn.

Bij het uitpakken van de legging voelde ik gelijk dat de legging van een fijne rekbare, bijna zachte stof was gemaakt. Het voelde nu al goed. Natuurlijk moest de eerste test nog komen…dus hup de legging aan. Maar WAUW wat zit deze legging nu al fijn. Natuurlijk moet het een en ander nog uitwijzen tijdens het hiken maar ik had een goed vooruitzicht. Ik hield de legging even aan om te kijken of het na een paar uur nog lekker zat en ja hoor want 4 uur later zat de legging nog heerlijk. 

Maat en kleur

De wandellegging van Kari Traa komt in de maten XS tot XL. Zelf bestelde ik een L en deze paste perfect. Mijn normale broek maat is ook L dus heb geen maat groter of kleiner hoeven te bestellen. Groot voordeel is ook wel dat er wat rekbaarheid in zit. De leggings komen in verschillende kleuren en motieven. Zelf heb ik de Black Louise Tights en de Louise Tights met roze vlakken (de laatste nog niet gedragen, gaat mee naar India). Verder heeft Kari Traa vele andere toffe printjes. Daar staat dit merk voor het grote deel ook om bekend. Buiten de leggings heeft het merk ook verschillende topjes en andere soorten leggings die je ook voor het sporten kunt gebruiken. Hier kan je de gehele collectie bekijken van Kari Traa bekijken

Wat is er zo fijn aan deze wandellegging

Deze legging zakt niet af bij active inspanning zoals de Ben Nevis beklimmen want er zit namelijk een fijne band aan de bovenkant en deze irriteert niet maar houd wel de legging op zijn plek. Een legging of broek de gehele tijd ophijsen is niet een van mijn favoriete bezigheden. 

Er zitten helaas geen zakken in, die miste ik soms wel maar het tegelijkertijd ook weer minder drukplekken. Wel zit er een minizakje achterop waar je dus bijvoorbeeld je sleutel in kunt doen. Onderaan de broek zit er in elke broekspijp een rits zodat je die gemakkelijk over je voeten kunt aantrekken.

Wandellegging of warm en koud weer

 Tijdens mijn hikes in Schotland heb ik warm weer (25 graden), koud weer (-10 bovenop de Ben Nevis) en regen en tot mijn grote verrassing voelde de legging voor al weersomstandigheden goed. Tijdens de warme dagen voelde de legging, ook al was deze zwart, niet warm aan en zelfs een beetje verkoelend en tijdens mijn beklimming van de Ben Nevis waar het op de top -10 was, had ik nergens last van. Mijn handen en mijn armen waren koud maar van mijn benen had ik geen last. Ook na een flinke regenbui was de legging snel droog. Dit laatste vind ik wel een langrijk punt, dat een wandelbroek snel droogt. Lopen met een natte broek is niet erg fijn. 

Eind conclusie

Yes…deze legging is er eentje voor in je collectie. Ik ben er verzot op! Een hike zonder een Kari Traa zie ik momenteel niet snel gebeuren. Zelf wil ik nog een legging kopen met een feller printje maar dat komt bij de volgende bestelling wel. Ik hoop trouwens dat je een goed beeld hebt gekregen van een van mijn favoriete wandelleggings en dat als je er een gaat bestellen, je er net zoveel veel plezier als ik van gaat beleven. 

Heb jij een favoriete wandellegging? Of heb jij ook een legging van Kari Traa?

Supboard Itiwit Decathlon | Review

Suppen in Nederland is niet iets nieuws maar het begint in een razend tempo een flinke bekendheid te krijgen. De tijdje geleden kocht ik mijn supboard, de Itiwit 10 feet van Decathlon en ging deze uitvoerig door de test. In dit review deel ik mijn ervaringen met dit...

De goedkope MH100 tent van Quechua, Decathlon | Getest

Een lichtgewicht tent voor mijn hikes stond al een lange tijd op mijn planning om te kopen. Ik heb er altijd een paar op het oog gehad maar toen ik er eenmaal eentje nodig had bleken mijn favoriete uitverkocht te zijn. Na een tijdje speuren kwam ik er een paar tegen...

Hiball Pants van Revolution Race | getest

Niet snel heb ik het koud aan mijn benen tijdens het buiten zijn maar soms is een extra warme outdoorbroek toch echt wel lekker. Voor Revolution Race testte ik de Hiball Pants, een broek voor de wat koudere dagen. De Hiball Pants is een onderdeel van de Hilball serie...

Getest: De Itiwit drybag van Decathlon

Sommige van jullie weten het al maar de laatste paar weken gebruik ik tijdens het suppen of kajakken een drybag. Ik ben veel op het water te vinden en wil daarom ook mijn kostbare spullen zoals mijn portemonnee, telefoon of camera beschermen maar ook wil ik dat mijn...

Met zwemkleding van Protest de zomer 2020 in | Review

Yes, mensen de zomer komt er weer aan en er staan weer genoeg reizen op de planning. In de grote zomervakantie (zoals wij dit in Nederland noemen) ga ik op surf werk/vakantie in Frankrijk en zal ik daar dus gaan werken en ook leren surfen. De temperatuur is daar...

De Fjällräven Nuuk Parka W | getest

Een goede winterjas kan echt jaren mee gaan. Zelf ben ik best een koukleum en heb ik in de koude wintermaanden wel echt een goede warme jas nodig. Ik hou van de winter en het liefste loop ik echt hele dag buiten maar dat betekent wel dat ik me goed moet aankleden. Ik...

Travel 500 wandellegging van Decathlon met veel zakken | Getest

Er is weer een pareltje bij in de collectie van de wandelleggings. Decathlon zelf noemt deze legging de backpack- of trekkinglegging voor dames maar zelf gebruik ik deze legging vooral voor het wandelen. Zelf ben ik enorm fan van wandelleggings en draag ik bijna nooit...

Protest zomercollectie 2022 + kortingscode | review

Is het weer zover, de Protest zomercollectie ligt weer in de online winkel. De zomermaanden staan weer voor de deur en dan is nieuwe sportieve kleding een goede toevoeging aan je garderobe. Ik heb deze keer mijn bikinicollectie en sportieve jurkjescollectie weer...

Tropische ski-jas van Protest Women | review (2019)

De winter is weer in aantocht en de temperaturen dalen met de dag, menig winterspot fans droomt al over de perfecte ski pistes en de gezellige aprè ski-party's met een lekker koude pull bier in de hand. Ook dit jaar komt er hoop ik weer èèn laagje sneeuw in Nederland,...

Helium Down Jacket Autumn van Revolution Race | getest

Soms heb je van die items die je in je outdoor-collectie moet hebben. Een donsjas is er daarvan eentje. Een goede donsjas gaat echt jaren en jaren mee. Toch merk ik dat ik altijd er tegen aan hik dat een donsjas niet al diervriendelijk is. Toen ik de samenwerking met...

Flaske Bottle: de duurzame drinkfles | Review

Flaske Bottle Een duurzame drinkfles 19 MAART, 2019 Voor wie mij kent, weet dat ik regelmatig een fles water bij mij heb. Op de meest rare momenten krijg ik dorst. Wat ik dan altijd erg belangrijk vind, is dat het duurzaam is. Er is al genoeg weggooi plastic in de...

Klaar voor de winter met deze toffe winterjas van Protest | review (2020)

De winter staat weer voor de deur en het is weer tijd voor de nieuwe wintersport collectie van Protest. Vorig jaar liet ik jullie ook al de mooiste winterjassen zien en ook dit seizoen zitten er weer pareltjes tussen. Ik koos deze keer voor een blitse rode winterjas...

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Essentials voor backpackers

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

Zoek hier je overnachtingBooking.com

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.