Thailand

Thailand Reisgids

Thailand waar menig backpacker wel is geweest voor hun eerste soloreis. Het is niet voor niets een land wat wordt uitgekozen om met weinig reiservaring naar toe te gaan. Buiten dat het er gemakeklijk reizen is kun je er voor weinig geld overheerlijk eten. Voor één euro heb je al een overheerlijk street food maaltijd. Overnachten kan je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. De meeste beginnen in Bangkok, ontdekken deze chaostisch stad en trekken dan richting het zuiden of noorden. Men trekt de jungle in, gaat tokkelen tussen de boomtoppen, ontdekken de meest mooie tempels of gaan lekker chillen op een van de vele tropische stranden.

HOOFDSTAD: Bangkok

VALUTA:  Thaise Bath

TIJDSVERSCHIL: In de zomertijd is het vijf uur later en tijdens de wintertijd zes uur

TAAL: Thais

NOODNUMMER: Politie (911), Toeristenpolitie (1155), ambulance (1669), brandweer (199)

VISUM: Verblijf je onder de 30 dagen in Thailand, dan heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog meer dan 6 maanden geldig zijn. Wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven? Dan moet je vooraf een visum voor Thailand aanvragen. Je hebt ook een single entry toeristen visum en daarmee mag je maximaal 60 dagen in Thailand verblijven. Je hebt nog een optie en dat is het multiple entry visum, waarmee je onbeperkt het land in uit kunt reizen tijdens 6 aangesloten maanden. Je krijgt bij iedere nieuwe aankomst een stempel van 60 dagen.

AANTAL INWONERS: +/- 68.4 miljoen (2019)

BUURTLANDEN: Myanmar, Laos (noord), Cambodja (zuidoost), Malsisë (zuiden), Laos (oost) en Myanmar (westen)

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Alle (reis)artikelen over Thailand

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

OVER STRIPE AWAY