John Suwan Viewpoint

Koh Tao 

We beginnen met de klim. Het is lastig. Het liefs wil je om je heen kijken. Het is zo prachtig, maar je moet goed opletten waar je loopt. Stap voor stap naar boven. Naar één van de mooiste uitzichtpunten van Koh Tao: het John Suwan Viewpoint

John Suwan Viewpoint

Dit prachtige uitzichtpunt is één van de mooiste van het eiland Koh Tao of beter gezegd het mooiste uitzichtpunt. Koh Tao is een eiland wat ligt in de Golf van Thailand, heeft een oppervlakte van 21 km² en telt zo’n 1400 inwoners.. Toch is de tocht naar deze plek niet zomaar gemaakt.

Doordat de wegen er naar toe niet allemaal even goed zijn, is het rijden met een scooter een uitdaging en taxi’s zijn behoorlijk duur op het eiland. Wij bedachten dus dat het handig was om te gaan lopen richting het uitzichtpunt. Daar kwamen we na één aantal kilometer op terug en pakte we alsnog de taxi. Dit omdat het eiland véél flinke heuvels kent en het was toen een graad of 35. Het zweet druppelde van onze gezichten af.

Uitzicht vanaf John Suwan Viewpoint

John Suwan is het meest bezocht uitzichtpunt en één van de meeste gefotografeerde plekken van Koh Tao. Eigenlijk niet zo gek want het uitzicht is echt geweldig. Het uitzichtpunt is vernoemt naar twee vrienden: John en Suwan. Deze twee mannen ontdekte deze plek. Het geeft een uitzicht over Chalok Baan Kao Bay en Thian Og Bay.

De jungleachtige trail op Koh Tao

Voordat je begint moet je weten dat het niet zomaar even een wandeling naar boven is. We begonnen onze mini hike plat. Volgens de borden zou het ons ongeveer 10 minuten duren, voordat we de top hadden bereikt. Nou tel daar maar 20 minuten bovenop. Door de hitte en het steile pad ga je gewoon veel minder snel. Het uitzicht onderweg telt natuurlijk ook mee voor de vertraging.

Hoe verder we naar boven kwamen, hoe meer jungle er tevoorschijn kwam. Het was klauteren en letterlijk uitkijken waar je ging staan. Soms was het zo stijl dat je je zelf omhoog moest trekken aan de hand van een touw. Na ongeveer 20 minuten klimmen waren we er bijna. De laatste uitdaging waren de grote rotsen. Was misschien ook niet zo slim om een rok aan te doen, maar hé het is me gelukt. Als je eenmaal die rotsen hebt overwonnen staat er één van de mooiste uitzichten op je te wachten. Je krijgt een 360 graden panorama view over Koh Tao. Bij helder weer kan je ook Koh Phangan en Koh Samui zien. Dit is eigenlijk een uitzicht wat je met je eigen ogen gezien moet hebben.

Start John Suwan Viewpoint

Uitzicht over de baai vanaf John Suwan VIewpoint

Eind van de trail

Genieten op de top en weer terug

Het was de klim meer dan waard. We zijn ongeveer zo’n 30 minuten boven gebleven. Hier en daar waren er een paar waaghalzen en er was zelfs een gast die compleet naakt ging (foto laat ik maar achterwegen). In die 30 minuten hebben we vooral véél foto’s gemaakt en zijn we zover als het kon, gaan rondlopen. Het is meer hoppen van rots naar steen en van steen naar rots.

De weg terug is precies hetzelfde, alleen moet je wel blijven opletten. Op de trail liggen genoeg lossen stenen die ervoor kunnen zorgen dat je gaat glijden.  Dit komt vooral omdat je op de terug weg weer andere mooie dingen ziet. Dus kijk goed om je heen maar ook goed waar je loopt.

Uitzicht vanaf John Suwan Viewpoint

Uitzicht vanaf John Suwan Viewpoint

Praktische informatie John Suwan Viewpoint

Natuurlijk zijn er een paar dingen handig om te weten voordat je deze trail gaat lopen. Als eerste trek goede schoenen aan, gympen kunnen ook maar trek geen slippers aan. Heb helaas een aantal mensen met flinke wonden op hun voeten gezien. Neem ook genoeg drinken en eventueel iets te eten mee. Toen wij er waren tikte de temperatuur zo’n 35 graden aan. Ik zweette mezelf helemaal kapot. Dus water om je vocht goed aan te vullen. Onderweg is niks te verkrijgen.

Uitzicht vanaf John Suwan Viewpoint

Muggenspray is trouwens ook geen overbodige luxe. Je loopt immers in een mini jungle. De trail is verder niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn een aantal pittige klimmen.

Verder ligt het John Suwan Viewpoint in het Zuiden van Koh Tao en betaal je 100 bath entree. Bij het begin van de trail staat er een mannetje, die de trail onderhoudt en ervoor zorgt dat je zo veilig mogelijk naar boven kunt. Of dit klopt weet ik niet want op sommige plekken van het hulp touw best dun. Maar goed 100 bath en bij geluk 50 bath is niet veel. Zo helpen we die man ook weer.

Het is echt de moeite waard om naar dit uitzichtpunt te gaan. Dus neem er de tijd voor een combineer het met de stranden in de buurt. Zo heb je een perfect dagje uit.

Meer hiken in Thailand:

Of bekijk hoeveel budget je nodig hebt om op Koh Tao te verblijven.

 

Zou jij deze mini hike naar John Suwan viewpoint willen maken?

 

Foutje gezien? Meld het.

19 Reacties

 1. Yvonne

  Wat een prachtige uitzichten! Het lijkt inderdaad een pittige klim, maar de uitzichten maken het meer dan goed.

  Antwoord
  • stripeaway

   De uitzichten maken het meer dan goed. Daarom raad ik iedereen het ook aan om als je er bent het te doen 😉

   Antwoord
 2. Elisa

  Leuk, hier ben ik ook geweest! Hele mooie trail om te lopen, maar man wat was het warm :-). Dus inderdaad, genoeg water is echt een must!

  Antwoord
  • stripeaway

   Water is idd echt een must. Was ook zo blij dat ik dat toen bij mij had. Vette trail verder was erg mooi en dat uitzicht is het meer dan waard.

   Antwoord
 3. Mirjam

  Prachtige foto’s! Dat moet een heerlijke trip zijn geweest…

  Antwoord
  • stripeaway

   Het was zeker een fijne hike, vooral het uitzicht. Dikke beloning.

   Antwoord
 4. Daphne de Vries

  Zeker ook één van mijn favoriete plekjes op Koh Tao! Hoewel ik het Mango Viewpoint ook wel erg mooi vond. De tocht met de scooter omhoog was wat spannend, laatste stukje ook maar gelopen, maar eenmaal boven kon je lekker schommelen en een (veel te duur) biertje doen 🙂 En vond je de klim naar John Suwan echt tegenvallen? Ik was voor m’n gevoel echt in no time boven haha. Zo zie je maar weer dat iedereen het anders ervaart.

  Antwoord
 5. Aniek

  Ja, ik wel! Wat een geweldig uitzichtpunt! Maar de weg er naartoe lijkt me net zo mooi eigenlijk.

  Antwoord
 6. Sanne

  Wauw, wat een fantastisch uitzicht! 20 Minuten klimmen is ook net mooi in die hitte. 🙂 Koh Tao kende ik eigenlijk helemaal niet, lijkt me een mooi eiland.

  Antwoord
 7. Gabrielle

  Wat een prachtig uitzicht, de blauwe zee in constrast met de groene bomen echt mooi! Ik heb Koh Phi Phi viewpoint bezocht, ook echt de moeite waard.

  Antwoord
 8. Esther

  Wow, wat een prachtig uitzichtpunt inderdaad! De weg ernaar toe is minstens zo mooi. Ik houd van die groene en blauwe kleuren. Koh Tao is leuk, ik was op een ander uitzichtpunt maar deze zou ik nog wel eens willen zien.

  Antwoord
 9. Martin

  Mooi zeg! Ben ooit maar een paar dagen in Thailand geweest, maar als ik dit zie wil ik toch eens wat langer…schitterende uitzichten!

  Antwoord
  • Stripe Away

   Thailand is zeker een land waar je dan terug naar toe moet. Dit uitzicht is niet het enige wat zo mooi is. Welke plekken ben je geweest in je paar dagen Thailand?

   Antwoord
 10. Heidi munsters

  Ziet er super gaaf uit! Je hebt me zeker geïnspireerd hier naartoe te gaan 😃

  Antwoord
  • stripeaway

   Wat mooi dat ik je heb kunnen inspireren :). Wie weet ga je binnenkort wel naar Thailand.

   Antwoord
 11. Janet

  Door onze duikcursussen hebben wij dit niet gedaan, erg jammer zo te zien! Het ziet er echt prachtig uit. Ik wil terug!!

  Antwoord
 12. Wouter

  Prachtige foto’s zeg! Thailand is een geweldige bestemming! Het wordt tijd dat we weer kunnen gaan reizen.

  Antwoord
  • stripeaway

   Dankjewel Wouter. Thailand is idd een prachtige bestemming en ik mis het momenteel ook wel. Hopelijk mogen we snel weer veilig die kant op 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.