Suppen op de Plansee

Suppen op de Plansee | groot bergmeer in Oostenrijk

Oostenrijk, Suppen

Tegenwoordig wanneer ik op roadtrip door Europa ga, gaat standaard mijn SUP-board mee. Je weet immers nooit wat voor mooi bergmeer of rivier je tegenkomt waar je kunt gaan suppen. Zo ook tijdens onze roadtrip in 2021 kwamen we op de terugweg onverwachts terecht bij de Plansee in Oostenrijk. Onze camping waar we verbleven stond precies aan de Plansee en was ik dus elke dag even op dit bergmeer te vinden.

De Plansee

De Plansee is een meer in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het ligt ten oosten van Reutte en ligt tussen een aantal prachtige bergtoppen. Het meer is gelegen op een hoogte van 976 meter en heeft een oppervlakte van 2,87 km². Het diepste punt is 78 meter en het Plansee is ongeveer 6 kilometer lang. Dus een heerlijk meer om een flink aantal SUP-kilometers te maken.

Suppen op de Plansee

Rustig suppen op de Plansee

In vergelijking met de Eibsee in Duitsland is de Plansee een stuk rustiger. Vooral op het water zijn er maar weinig mensen te bekennen. Misschien is dit in de zomerperiode wel anders maar toen wij er in september waren was het heerlijk rustig. Eenmaal op het meer hoor je buiten de wind en de golven die klotsen tegen je SUP-board helemaal niks. Hier kom je echt tot rust. Geen probleem om ook even te gaan liggen op je SUP-board en voor te genieten van de omgeving. Want het is echt mooi!

Suppen op de Plansee

De Plansee is een uitstekend meer op een heerlijke SUP-tocht te maken. Je kan op meerdere plekken op het meer het water op en je kan je zelf een goed dagdeel vermaken. Je kon al eerder lezen dat het meer diep is maar buiten dat het meer diep is staat er ook een flinke stroming. Ga dan ook niet zomaar het meer op zonder dat iemand op de hoogte is gesteld. Bij mij wist mijn zusje ervan en ging ik ook niet te ver weg. Vooral als er wat wind staat zijn de golfjes behoorlijk hoog.

Verder is het suppen op de Plansee erg mooi. Aan beide kanten heb je bergtoppen en op meerdere plekken is het water erg blauw en is het genieten met een grote G.

Suppen op de Plansee

Opstapplek met je eigen SUP-board

Op meerdere plekken langs het meer kun je opstappen. Zo kun je bij de twee campings parkeren maar hier is het wel betaald parkeren. Ook zie je aan de rand van de weg meerdere parkeerplaatsen (op het gras) waar je je auto mag neerzetten. In de zomermaanden of aan het einde van de dag zie je hier ook meerdere mensen met stoeltjes zitten of met hun SUP-board het water in gaan. Let wel op dat je goed parkeert en niet half op de weg gaat staan.

Een SUP-board huren

Je kunt bij Sup Station Heiterwang een SUP-board huren. Deze zijn alleen in de zomermaanden of bij goed lente- of herfst weer open. De prijs ligt tussen de 20 en 60 euro (2021) voor het huren van een SUP-board. Je kunt er ook een kajak of monster SUP-board huren. Ook verhuren ze hier roeibootjes en mountainbikes.

Doen in de omgeving: Maak een wandeling rond de Stuibenfalle 

Combineer het met de Heiterwanger See

Wil je je SUP-avontuur nou nog groter maken combineer het suppen op de Plansee dan met de Heiterwanger See. De Heiterwanger See is via een afvoer van het water verbonden met de Plansee. Of je hier langs kan weet ik niet helemaal zeker maar het is een poging meer dan waard.

Heerlijk genieten!

Omdat wij met onze tent aan de Plansee stonden ben ik elke dag ook het meer opgegaan. Het was vanaf onze tent zo’n 100 meter lopen naar het meer. Beide dagen hadden we echt prachtig weer en het water was zelfs op aangename temperatuur. Mijn zusje probeerde voor het eerst ook de suppen maar dit was niet een erg groot succes. Ze blijft de volgende keer liever met beide voeten aan de grond.

Zou jij willen suppen op de Plansee?

Suppen op de Plansee

Overnachten in de buurt van de Plansee

Je kunt natuurlijk overnachten op één van de twee camping aan de Plansee. Wij hadden onze tent staan bij Camping Sennalpe. Ook een leuke Camping Seespitz.

Geen zin in een camping. Ga dan overnachten bij Hotel Fischer am See aan de Heiterwanger See. OF wat dacht je van één van deze twee chalets direct aan de Plansee; de Chalet am Plansee of Ferienhaus am Plansee.

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Suppen Engelermeer

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.