Schaatsen bij Kinderdijk

Schaatsen bij Kinderdijk bij zonsopkomst

Nederland, Schaatsen

Foto’s omschrijven meer dan 1000 woorden en daarom ga ik ook mijn best doen om deze ervaring onder woorden te brengen. Want toen ik in 2021 ging schaatsen bij Kinderdijk bij zonsopkomst wist ik niet dat dit by far mijn mooiste ochtend in mijn leven zou worden. Ik neem je mee naar het avontuur dat door het leven gaat als schaatsen bij Kinderdijk…

Magie dat Hollandse Glorie heet

Wie had kunnen voorspellen dat we konden gaan schaatsen met deze opwarming op onze aardbol, en wie had kunnen voorspellen dat we een week lang wintersport konden beleven in Nederland tijdens de tweede lockdown. Niemand, ik niet, jij niet – wij allemaal niet!

En toen er een onverwachts cadeautje aangereikt werd pakte ik deze met twee handen aan. Ik was ergens een beetje nerveus omdat ik voor het eerst ook alleen zou gaan schaatsen. In de vroege ochtend, om 7 uur heb je natuurlijk kans dat er nog weinig andere mensen zijn. Wat nou als ik door het ijs zak?

Gelukkig was ik niet de enige die dacht om zo vroeg te gaan schaatsen en was het typische Hollandse plaatje geboren; molens die poseren, mensen aan het schaatsen, vroege zonnestralen op onze snoeten en geluksgevoelens die we nooit meer zullen vergeten.

Schaatsen bij Kinderdijk

Schaatsen bij Kinderdijk

Iedereen kent Kinderdijk wel, een plekje op de Werelderfgoedlijst en één van Nederlands grootste en bekendste bezienswaardigheden. In de zomer trekken hier vele toeristen van binnen- en buitenland naar toe. Typische molens die op een rijtje aan het pronken zijn en die je een verhaal willen vertellen. Ze willen gezien worden en dat dat is natuurlijk met een zeer goede reden.

Toen eenmaal duidelijk was dat het lang genoeg zou gaan vriezen was het tijd om de schaatsen uit het vet te halen en een kans te wagen bij Kinderdijk. Ik zag op internet al plaatsjes voorbij komen van vele schaatsende mensen bij Kinderdijk. Dit wil ik ook! Mijn enige kans was nog de zondagochtend (op Valentijnsdag) om te gaan schaatsen bij Kinderdijk. Dus toen de wekker om 6 uur in de vroege ochtend af ging, stapte ik de auto in en reed ik vol goede moed richting Kinderdijk.

Schaatsen bij Kinderdijk
Schaatsen bij Kinderdijk

Parkeren bij molens van Kinderdijk

Toen ik (een beetje te laat) aankwam bij Kinderdijk was het al behoorlijk druk – er stond al een kleine file en parkeren kon ik alleen nog maar op parkeerterrein in het dorp. Omdat ik zo vroeg was had ik geluk dat ik op het dichtbijzijnste parkeerterrein kon parkeren (gratis, buiten de parkeerpleinen alleen voor vergunninghouders) – mensen die later kwamen hadden pech en moesten verder weg parkeren of mochten überhaupt Kinderdijk niet meer in.

Kom je heel vroeg en daarmee bedoel ik in het donker, dan heb je misschien kans dat je nog bij de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum kunt parkeren. Vind je het niet erg om een stuk te lopen, dan zou ik kiezen voor het parkeerterrein bij de Veerdam aan de Molenstraat.

Schaats tip: Ga schaatsen bij de Loosdrechtse Plassen tijdens de zonsondergang

Schaatsen bij Kinderdijk
Schaatsen bij Kinderdijk

Zonsopkomst met pronkende molens

Wat wil je nog meer! Deze ochtend was zo mooi dat me kippenvel gaf en die kwam niet door de winterbibbers. Ik gleed bij het bezoekerscentrum het ijs op en schaatste rustig vooruit. Genietend van elk moment dat deze mooie ochtend bracht. Onderweg een paar keer even stilstaan om in volle vreugde te kunnen genieten van de prachtige (en warme) zonnestralen. Als er ooit weer een kans voordoet dat je kunt schaatsen en de zon-voorspellingen zijn goed…ga dan schaatsen bij Kinderdijk.

Schaatsen bij Kinderdijk met de zonsopkomst. Heb jij dat al eens gedaan?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Wandelen in de sneeuw

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.