Zaterdag 4 juni is het eindelijk zover en ga ik naar THAILAND. Voor 3 weken lang ga ik backpacken door Thailand en dat helemaal alleen. Ik kijk er zo naar uit om even op die welverdiende vakantie te gaan. Heerlijk te genieten van al het moois wat er op mijn pad gaat kopen, alle avonturen die ik ga beleven en de rust die ik ga vinden.

Natuurlijk zoals de meeste mij kennen heb ik al een route uitgestippeld en al ideeën over waar ik naar toe wil. Deze route en ideeën wil ik met jullie delen. Tijdens de reis zal het een en ander nog wel kunnen veranderen. Maar dit zal ongeveer mijn reisroute door Thailand gaan worden.

Drie dagen Bangkok

Op zondagavond kom ik aan in Bangkok. Daar zal ik de eerst 3 dagen doorbrengen en de eerste 5 nachten slapen. In die 3 dagen zal ik o.a. een 25 km lange fietstour door Bangkok gaan doen, ook bezoek ik een Sky Bar met een amazing uitzicht. Het hotel is ook al voor 3 nachten geboekt bij D&D inn Hotel. Als ik de reviews moet geloven, zit ik daar de eerste 3 nachten goed. De rest van de dagen in Bangkok zal ik daar gaan invullen. Een tuc tuc race staat ook nog op mijn planning en wil gaan proberen de Ghost Tower te bezoeken. Vol programma dus.

Khao San Road Thailand

Dagtrip Ayutthaya

Vanuit Bangkok wil een dag naar Ayutthaya gaan. Ooit voorheen was Ayutthaya 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Deels verwoest door het Birmese leger. Ik ga dan indrukwekkende ruïnes en andere overblijfselen bekijken.

Jungle trekking door Khao Yai National Park

Vanuit Bangkok zal ik richting Khao Yai National Park reizen. Voor 1,5 dag zal ik een trekking door de jungle gaan doen. Ik zal o.a. een vleermuizengrot gaan bezoeken. Mijn afritsbroek ligt al klaar, schijnen veel bloedzuigers te zitten…slik.

Eerste keer naar Thailand? Check dan deze 13 handige tips. Mij heeft het geholpen met de voorbereiding. Ik zou alleen Bangkok niet overslaan 😉

Met de nachttrein naar Chiang Mai

Een geweldig en makkelijk vervoersmiddel om van Bangkok naar Chiang Mai te komen terwijl je slaapt. Ook een ervaring die je niet mag overslaan als je in Thailand bent, dus dat doe ik dan ook maar niet. Met de nachttrein reis ik van Bangkok naar Chiang Mai.

Vijf dagen verblijven in Chiang Mai

Hier verblijf ik vijf volle dagen. De op een na grootste stad van Thailand. Vanuit Chiang Mai zal ik enkele dagtrips maken naar verschillende bezienswaardigheden en attracties. Zo ga sowieso een dag naar het Elephant Nature Park waar ik olifanten ga verzorgen (en ook ga knuffelen natuurlijk). Maar ik ga ook Ziplinen door de jungle van Chiang Mai. En als alles mee zit wil ik nog een trip maken naar een prachtige Canyon zo’n 2 uur rijden van Chiang Mai

tempel koh samui

Jungle trekking door Khao Sok Nationaal Park

Een van de mooiste parken van Thailand. Ik ga voor een trekking van 1,5 of 2,5 dag, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik heb gehoord dat dit een onvergetelijke trekking gaat worden waar we overnachten in huisje op het water…WAUW.

Feesten op de Full Moon Party op Koh Phangan

Een van de bekendste feesten van de wereld…de Full Moon party. Iets wat allang  op mijn bucket list staat en iets wat ik nu kan gaan afstrepen. Mijn kleding setje ligt al klaar voor de, wat ik nu al weet fantastische nacht. Ook heb ik mijn hostel al geboekt omdat ik niet graag op het strand wil slapen. Op Koh Phangan zal ik ook nog gaan genieten van de prachtige natuur en stranden.

full moon party thailand

Snorkelen op Koh Tao

Eerst wilde ik mijn Padi gaan halen maar heb last minute besloten om mijn planning om te gooien. Natuurlijk ga ik wel van de prachtig onderwater wereld genieten en zal ik een bezoek brengen aan een onwijs bekend eiland naast Koh Tao.

Last but not least Koh Samui

Op Koh Samui verblijf ik ongeveer 2 dagen. In die 2 dagen ga ik met een dagtrip naar het prachtige paradijs Ang Thong National Marine Park. Natuurlijk zal ik ook het eiland zelf gaan verkennen. Op dag nummer 3 zal ik weer richting Bangkok vertrekken om daar mijn laatste 2 dagen in Thailand door te brengen.

Laatste 2 dagen Bangkok

Mijn laatste 2 dagen zijn dan aangebroken. Hier zal ook mijn rondreis eindigen. Op 27 juni vlieg ik terug naar Nederland. Wat ik precies die laatste 2 dagen ga doen, is nog niet duidelijk maar er is genoeg te zien en te beleven.

 

Na deze rondreis zit mijn reis er natuurlijk op. Ben benieuwd of ik alles ga zien en welke wijzigingen er gaan voortkomen. Ik hoor eigenlijk wel van bijna iedereen dat een reisroute zo vooruit plannen vaak niet werkt. Je komt andere dingen op je pad tegen en je gaat plekken overslaan of juist aandoen. Ik hoop iig wel een hoop te zien van dit prachtige land.

Ben jij al eens in Thailand geweest en welke tips heb jij voor mij?

 

Foutje gezien? Meld het

Goude boedha beelden