Iedere maandag besteed ik aandacht aan een foto die voor mij speciaal is. Het kan een foto van een sprekend portret zijn of van een baby olifantje die ik in het wild heb zien lopen. Maar het kan ook een foto zijn waar ik iets op heb bereikt of waar ik iets nieuws ontdekte. Ik vertel in deze rubriek het verhaal in en achter de foto…

Vorige week vertelde ik over de eerste ervaring met een maffia baviaan. Deze baviaan jatten een flesje Coca Cola bij mij weg. Helaas is dit niet de enige aanvaring geweest. Ik heb een reeks van 3 grappig gebeurtenissen en nu is nummer twee aan de beurt.

Bloed, zweet en tranen

Niet letterlijk, alleen het zweet dan en tranen van geluk. Maar goed! We gaan is beginnen. Want dit is ook een leuk verhaal. Helemaal bezweet en buiten adem kwam ik aan bij een heerlijk bankje met een prachtig uitzicht over de Zambezi rivier. Ik had net 80% van de hike in Boiling Point bij de Victoria Falls achter de rug. Dat bankje waar ik op de heen weg ook even vredig zat te genieten, zag er nu wel heel aantrekkelijk uit.

Zo aantrekkelijk dat ik niet de enige was die daar even een verdiende break nam. We kletsen en bespraken de mooie hike even na. Tijden het kletsen hoorde we ver weg wat bavianen communiceren of beter gezegd schreeuwen, want daar lijkt het op. Het leek niet echt dichter bij te komen. Dus dat gaf mij toch wel een stukje rust.

Achter je!!!!!

We kletsen zo nog even door, tot dat de twee heren verder besloten te gaan. We namen afscheid en attendeerde elkaar nog op de maffia bavianen. Ze hadden net mijn verhaal over de Coca Cola gehoord dus dan weet je wel wat ze gelijk hebben gedaan. Alles snel even veilig weg gestopt. Ze hadden namelijk veel lossen spullen bij.

Ik check nog even mijn tas, die ik op mijn rug heb en besluit nog te genieten van de rust. Maar dan in een keer, hoor ik een van de mannen schreeuwen…behind you, behind you. Maar het was al te laat want ik voel mij toch een ruk aan mijn tas. Ik probeer mij los te rukken en hoor een boze baviaan achter mij te keer gaan. Gelukkig had ik mijn tas dubbel vast gemaakt aan mijn lichaam en kreeg de boze baviaan niet zijn zin.

Lekker pech gehad

Ik spring omhoog, draai mij om en kijk de baviaan recht in zijn ogen aan. Met mijn boze blik probeer ik terug te kijken en neem rustig een aantal stappen achteruit. Op dat moment vliegt de baviaan op de man af, die daarna ook een paar stappen terug doet. Daarna draaide de boze baviaan om, klom op het bankje, riep denk zijn vrouwtje erbij (zou zo goed maar kunnen) en ze begonnen elkaar te vlooien.

Deze dame liep met een kleine boog er rustig om heen en toen boze baviaan mij aan keek, was het inmiddels een vrolijke baviaan. Ik denk gewoon dat wij op zijn bankje zaten waar hij altijd met zijn vrouwtje doet chillen billen.

Dus tip voor aanvaring met boze baviaan. Probeer niet terug te vechten want dat verlies je #evenserieusblijven. Let goed op in omgevingen waar veel bavianen zijn en ga niet even zoals de mannen en ik rusten. Blijft een oogje in het zeil houden. Ik hoorde namelijk die baviaan niet aankomen, omdat ik zo zat te genieten #moetookkunnen.

Gelukkig heb ik al mijn spullen nog, ben ik nog heel en weer een ervaring rijker. Zo zie je maar weer, echte maffia bavianen bestaan. Volgende week het laatste verhaal met een andere maffia baviaan in de hoofdrol.

Foutje gezien? Meld het.

maffia baviaan, baviaan, bavianen, victoria falls, boiling point, zambia,