De Victoria Falls is een van de bekendste watervallen te wereld en niet gek dat hier dagelijks honderden mensen een bezoekje brengen. Vele brengen alleen een bezoek aan de watervallen en vergeten vaak andere prachtige plekken te ontdekken en daarvan is Boiling Point er een van.

Zambiaanse kant

De Victoria Falls is verdeeld over twee landen (Zambia en Zimbabwe), ook is er een klein stukje niemandsland (Zambezi Rivier) wat letterlijk tot niemand toe behoord. Maar hier later meer over. Als je Boiling Point wilt bezoeken moet je aan de Zambiaanse kant zijn.

Zelf wist ik in eerste instantie niet van deze plek af. Het staat her en der wel aangegeven maar echt veel uitleg is er niet over te vinden. Als je het park binnenkomt wordt je eigenlijk gelijk richting de watervallen geleid, dat is immers ook waar je voor komt. Ook het geluid van de watervallen trek je er naar toe.

Je betaald +/- 18 euro (180 Zambian Kwacha – let erop koers wisselt dagelijks) en daarmee kan je als je wilt een hele dag rond wandelen en genieten van alle pracht heden. Wat ik al benoemde is dat je natuurlijk eerst even lekker gaat wandelen, de watervallen gaat ontdekken, foto’s gaat maken en daarna rustig even ergens wat gaat eten en drinken. Daarna is het tijd om de rest te ontdekken.

Het laagste punt van de Victoria Falls

Boiling Point is het laagste punt van de Victoria Falls aan de Zambiaanse kant. Op deze plek komt al het water van de Victoria Falls samen wat letterlijk een heftige waterspektakel oplevert. Het water kolkt en bruist en zo voel je de kracht van de natuur echt. Bij het laag water seizoen beginnen hier ook de volle dag raften, wat zeker niet voor watjes is weg gelegd.

De hike naar beneden

Als je het park binnen komt ga je gelijk naar links en loop je ongeveer 200 meter totdat je een bord aan je rechterkant tegen komt met Boiling Point. Daar gaat je hike naar beneden beginnen. Het gaat gelijk al bergafwaarts en los liggende stenen vind je overal. Hoe meer je naar beneden gaat hoe mooier het wordt. Je waant je een mini jungle met overal apen.

Af en toe hoor je het geruis van het water, je probeert te zoeken waar het vandaan komt maar door het dichte bos zie je niet veel. Het is echt schitterend. Wie had dit verwacht in Afrika? Het duurt ongeveer zo 15 minuten voordat ik aankom bij het eerst uitzichtpunt. Omdat ik overal stop om te genieten en fotograferen doe ik er een stuk langer over. Lopen en fotograferen gaat hier niet samen. Maar deze stop geeft mij een prachtig uitzicht over de Zambezi rivier met de in de verte de waaghalzen brug waar net iemand naar beneden sprong.

Uitzicht cadeautje

Na een kleine 5 minuten ging ik weer verder en 15 minuten later was ik op het laagste punt van de Victoria Falls. Wat een geweldig uitzicht krijg je hier. Het water is zo sterk en wild dat ik me niet kan indenken dat ik hier de volgende dag ga raften. Ik geniet met een heerlijk broodje en wat drinken van het prachtige uitzicht. Maak nog een aantal foto’s en help andere mensen aan hun ultieme herinnering. Helaas werd het steeds drukker en drukker en besloot ik na 45 minuten terug naar boven te gaan.

De weg terug

De weg terug omhoog was een stuk zwaarder dan ik had verwacht. Het was al wat warmer geworden, vooral benauwd en mijn tas begon wat zwaarder te wegen (niet gek met al die camera spullen). Op sommige plekken is het ook goed uitkijken omdat door het water de stenen flink glad kunnen zijn. Iemand ging er recht voor mijn neus ook flink onderuit.

Kijk dus goed uit en besef dat het op sommige plekken stijl omhoog gaat.

De maffia baviaan

Deze bavianen zijn dieven en zijn heel sneaky. Voordat je het weet staat er een grote baviaan achter je en trek hij aan je tas. Gelukkig was mijn flesje al weg gejat en was ik hierop voorbereid. Maar je schrikt wel. Let daarom ook goed op bij het eerste stuk naar beneden of laatste stuk naar boven. Ze proberen als wat los zit weg te jatten. Brillen, peten, flesjes drinken of zelfs je telefoon – berg die goed op. Heb je een camera bij, zorg dat deze goed vast zit of op geborgen zit.

Een geweldige mini hike

Het bezoeken van Boiling Point is een onderneming waar je wel even 2 a 3 uur zoet mee bent. De tijden die ze bij het begin van de trail aangeven, kloppen niet helemaal of eigenlijk gewoon niet. Loop je wel op die tijd dan zie je niks en moet je haast rennende naar beneden of weer naar boven.

Het is een mini hike en het is redelijk goed te doen voor mensen met een basisconditie. Het stuk omhoog is pittig, vooral met de drukkende warmte. Dus houd hier rekening mee als je deze mini hike wilt gaan doen. Er is namelijk geen andere mogelijkheid om weer omhoog te gaan. Alles moet met je eigen benenwagen.

Sla deze als je het aankan dan ook zeker niet over. Het is onwijs tof om zo groene omgeving in Afrika te zien. Soms leek het net of ik weer in de jungle in Azië aan het hiken was. Tof! Vergeet trouwens ook niet om genoeg drinken mee te nemen en eventueel wat eten. Het is hothothot en je kan nergens onderweg wat kopen.

Zou jij deze mini hike willen maken?

Foutje gezien? Meld het.