Iedere maandag besteed ik aandacht aan een foto die voor mij speciaal is. Het kan een foto van een sprekend portret zijn of van een baby olifantje die ik in het wild heb zien lopen. Maar het kan ook een foto zijn waar ik iets op heb bereikt of waar ik iets nieuws ontdekte. Ik vertel in deze rubriek het verhaal in en achter de foto…

Je kent de verhalen wel. Je bent ergens lekker aan het genieten. Aan het wandelen, drinken of eten en dan in een keer springt een Baviaan voor je neus en foetsie weg is ie weer. Je kijkt op je bord en zo ook jouw heerlijk sandwich is weg. Tijdens mijn reis door de Victoria Falls kreeg ik maar liefs 3 keer aan aanvaring met een maffia Baviaan. Ik vertel jullie in een serie van 3 de 3 verhalen over deze aanvaringen.

Maffia Baviaan 1

Daar loop je dan, richting Boiling Point. Zoekend naar het bordje om een mini hike naar het laagste punt van de Victoria Falls te maken. Je ziet wat apen om je heen rennen maar ze lijken allemaal op veilig afstand te blijven.

In een keer zie je het bordje maar daarvoor zit er ook een Baviaan. Gespreid met zijn benen, piemeltje eruit en beetje om zich heen te kijken. Ik probeer niet te dichtbij te komen, want dat koppie verteld nadrukkelijk dat ik afstand moet bewaren. Met mijn telelens maak ik een foto en loop ik een grote boog om hem heen.

Dag flesje Coca Cola

Grote boog was gemaakt, ik kijk nogmaals en tot mijn schrik is meneer de Baviaan weg. Kijk nog is links en rechts en dan in een keer voel ik een duw en getrek aan mijn tas. Beschuldig bijna een andere toerist maar zie dan meneer Baviaan weg rennen met mijn flesje Coca Cola. Wil nog achter hem aan rennen maar hij begint de schreeuwen en komt bijna dreigend op mijn af.

Ik doe een paar stappen naar achteren en geef mezelf over. Mijn flesje Cola ligt nu in de handen van meneer Baviaan. Meer dan hem laten genieten van een heerlijk frisse Cola kan ik niet doen. Hopelijk stuiter hij lekker rond en stikt hij erin ofzo. Nee, dat is gekkigheid want ik weet goed dat Cola voor deze dieren niet goed is. Maar had het flesje net 2 minuten geleden gekocht. Balen!

Wel probeer ik het flesje af te pakken maar dat lukt met geen mogelijkheid. Denk ook wel dat deze Bavianen wat gewend zijn en ik niet de eerste ben die dit overkomt.

Daarom een tips voor jullie: berg alles wat vast zit, dus echt letterlijk alles goed op. Het intereseert ze niet of het nou eten is of een zonnebril. Ze jatten alles weg. Want bij een andere toerist is zijn zonnebril weg gejat. Van zijn hoofd. Zo brutaal zijn ze.

Foutje gezien? Meld het.

story in the picture, maffia baviaan, bavianen victoria falls, zambia, victoria falls zambia, bavianen de spullen jaten,