Nu ik dit bericht aan het schrijven ben, heb ik gelijk weer zin om te gaan geocachen. Maar voor nu kan ik eerst nog even terug dromen over de geweldige geocache maand in augustus. We deden een paar erg toffe trails en vonden ook een cache op een lost place. Hoe cool is dat…

Let op deze blog bevat spoilers…

Geocache 36 tradionals (totaal 82)
Waar Nederland – Breda, Hoogvliet, Terheijden, Lost Place/Goirle

De favoriete Geocache(s)

Dit word een moeilijke. We zijn best veel op pad gegaan en zijn er dus een hoop tegen gekomen.

Who let the dogs out

Deze trail is leuk, heel leuk. Vooral als je gek bent op honden. Dit is een cache uit een serie van 13 traditionals waarbij je 1 bonus kunt vinden. Deze trail loopt in en rond Terheijden. Wil je de bonus vinden, dan moet je onderweg kleine kennisvragen beantwoorden, die gaan over hondenrassen. Als je die antwoorden bij elkaar verzamelen en wat reken werk verricht dan krijg je uiteindelijk de eindcoördinaat die je brengt naar de fantatische bonus.

Wij hadden eerst een reken fout gemaakt en waren een beetje teleurgesteld. Maar toen we opnieuw gingen rekenen vonden we de super leuke bonus. In het filmpje kan je zien hoe blij wij waren toen we de bonus vonden.

Geocache Who let the dogs out

Een blije Diana tijdens een gevonden Geocache

geocaching terheijden

Lost place benzinepomp

Dit is echt een dikke favoriet. Zelf hou ik al erg van verlaten plaatsen en als het dan gecombineerd word met geocachen…ben ik mega blij. Helaas zijn er niet veel lost places in Nederland en is het aak echt goed zoeken. Deze is dan wel een kleine maar zeker de moeite waard.

Achter elke lost place zit wel een verhaal, zo ook achter deze. Toen de euro er nog niet was en buurtlanden een verschillende munt hadden, was er nogal een wisselkoers. Op veel landgrenzen stonden er benzinepompen, aan beide kanten. Dit zodat je in je thuisland met je eigen munt kon betalen. Helaas toen de euro kwam, kon maar één van de twee winnen en dat werd België. De benzinepomp in Nederland werd gesloten en tot nu staat het gebouw er nog steeds. Verloren en verborgen.

Geocache lost place goirle

Geocache lost place goirle

Geocache lost place goirle

TB Hotel Goirle

Dit was echt een verassing maar zo’n leuke. Toen we bij de lost place waren geweest, besloten we nog even Goirle in te gaan totdat het donker zou worden. We zagen dat er een TB Hotel in de buurt was. Deze moesten we natuurlijk even meepakken. Maar wat een verassing en wat super leuk gedaan. Complimenten voor de co. Natuurlijk heb ik een trackable achter gelaten en eentje mee op reis genomen.

Tackable Hotel Goirle geocache

Rondje Weiland Haagse Beemden

Een erg lange tijd heb ik op maar één kilometer afstand gewoond van deze plek, en nog nooit was ik er geweest. Wat en hoe heb ik dit kunnen missen. Een zeer prachtige plek in een drukke woonwijk. Het lijkt net bij Rondje Weiland Haagse Beemden dat je ergens achteraf loopt, maar niks is minder waar. Helaas konden we de laatste cache van de trail niet vinden. Wel ontdekte ik nieuwe plekken en maakte ik er mijn eerste geovlog.

Al mijn geovlogs komen als eerste online op mijn You Tube kanaal. Ik zou het tof vinden als je, je abonneert. Zie ik je daar 🙂

Koeien langs de trail tijdens rondje weilandje haagse beemden breda

Leuk verzonnen geocaches

Rondje geoache haagse beemden breda

Eindelijk onze geocache bonus van de trail "who let the dogs out" gevonden

Kanji Haagse Beemden Breda

Deze was gewoon heel mooi gemaakt. Het is een tuincache en is echt prachtig onderhouden. We wisten totaal niet wat we moesten verwachten dus deze was zeker anders en dat is leuk.

De minst leuke geocache(s)

Eigenlijk heb ik die deze keer niet. We zijn elke zo blij als we er een gevonden hebben. Wel hadden we één keer dat het logroltjes helemaal vol en nat was. Dat natte kan gebeuren maar

De moeilijkste geocache(s)

Dat was bij uitstek toch wel de laatste van het Rondje Weiland Haagse Beemden. We hadden alle 7 gedaan en dan gewoon niet die laatste kunnen vinden. We bleven zoeken maar toch lukte het ons niet. Met een kleine teleurstelling liepen we terug naar de auto. We hebben wel een nieuw doel gesteld en dat is deze laatste cache vinden. We will come back…keep on smiling

geocache maatjes

De makkelijkste geocache(s)

Het lijkt ons wel steeds makkelijker te worden. We beginnen steeds meer de herkenningspunten te zien en we weten vaak waar we moeten zoeken. Zijn we nu echte geocacherers? Wel een beetje hé? Maar goed soms hebben die makkelijke caches ook wel wat. Even niet diep nadenken en gewoon cachen.

Even een snelle geocache tussendoor

Nieuwe ontdekte plekken

Eigenlijk alles wat je hier boven kunt lezen, is nieuw voor mij. Op alle plekken was ik serieus nog niet geweest. Oké, lieg want op sommige stukken van “who let the dogs out” ben ik wel eens geweest maar ook heel veel niet.

Ook heb ik één collega kennis laten maken met Geocaching. Gelijk die zelfde week gingen we door Hoogvliet opzoek naar caches. Hij is net zo druk als mij (stuiter stuiter) en wilt ook echt het onderste uit de pan halen. We gaan zeker nog vaker met elkaar op pad.

geocaches hoogvliet rotterdam

Met een collega voor het eerst geocachen

Geocaching in augustus

Wat een maand en wat zijn we er vaak op uit gegaan. Lijkt wel of geocachen steeds leuker word. Herken jij dat ook? In mijn volgende update heb ik waarschijnlijk mijn eerste cache gelogd in Duitsland. Duim je mee! Wat leuk trouwens dat jullie mijn maand overzicht zijn komen lezen. Hopelijk vonden jullie het net zo leuk als ik ;). Tot volgende maand!

Meer lezen over de geocache avonturen:

  • Juni was mijn eerste geocache maand, benieuwd wat ik daar allemaal ontdekte.
  • Deze geocache was een boekenruil. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat.

Welke toffe geocache heb jij afgelopen maand gevonden? Wil je nou het geocache nummer weten, vraag dit dan in een reactie en je krijgt het antwoord.

 

Foutje gezien? Meld het.