Een nieuwe verslaving is geboren en elke maand ga ik op pad op nieuwe geocache(s) te ontdekken en te loggen. Natuurlijk doe ik dit niet alleen en neem ik jullie mee op mijn avonturen. Geocaching is voor mijn een extra stukje avontuur in het ontdekken van nieuwe plekken. We zijn in juni op geocaching avontuur gegaan in Breda, kijk je mee?

Let op deze blog bevat spoilers…

Geocache  14 tradionals (totaal 15)
Waar  Nederland (Breda & Prinsenbeek)

De leukste geocache(s)

Het knikkerpotje

De leukste was deze keer toch echt wel het knikkerpotje. We waren in Breda, in de wijk de Haagse Beemden. We zochten daar naar een geocache waarbij je als beloning een potje knikkeren kon gaan spelen. Omdat we nog best nieuw zijn met geocaching, was het voor ons echt een zoektocht. Toen we eenmaal de cache hadden gevonden, besefte we dat we veel te moeilijk aan het denken waren. Soms is het makkelijker dan je denkt.

Maar goed…als beloning speelde we een potje knikkeren. Anika won natuurlijk. Het gaat ook niet om het winnen maar om het spel toch ;).

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,

Kruipen door een tunnel

Dit bedoel ik nu met avontuur! In Prinsenbeek waren we aan het zoeken naar een geocache. We struinden een beetje door een parkje en begonnen ons zelf af te vragen waar de geocache zou liggen. Na een tijdje zoeken zagen we dat de geocache op een niet zo makkelijk plek lag. Ik trok mijn schoenen uit en kroop de tunnel in. Links en recht, hingen er spinnen. Dook er zo hier en nu een mier op. Het was even kruipen maar de beloning is de geocache.

Later wel helemaal onder het vuil maar het was het zeker waard. Zie mijn dikke glimlach als bewijs 🙂

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,

De bibliotheek

Deze kennen jullie misschien al van mijn vorige blog. Dit was mijn eerste geocache ever. Het was een makkelijk maar dat drukt de pret niet minder. Toen ik de geocache had gevonden, kon ik gelijk een boek ruilen. Dit heb ik natuurlijk gedaan en dat was leuk. Meer lezen over mijn eerste geocache ervaring, ik schreef er een uitgebreide blog van.

Laat je mobieltje achter geocache

Eentje waar we later pas achter kwamen dat we onze oude gsm konden achterlaten. Toen we aankwamen in de wijk en opzoek gingen naar de geocache kwamen we er achter dat we echt iemands tuin in moesten. We vonden dit in het begin een beetje awkward. Doen je normaal eigenlijk ook niet. Toen we iets verder keken zagen we een geocaching stikker op het raam van het huis zitten. Vanaf dat moment was het awkward gevoel helemaal weg. We kregen er wel een aantal gratis slakken bij.

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,

De minst leuke geocache(s)

Omdat het nog zo nieuw was, hebben we niet echt een mindere leuke gehad. Alles wat we hebben gelogd vonden we leuk :).

De moeilijkste geocache(s)

Dat was toch wel onze eerste. Onze GPS-systemen op de telefoon blijken toch niet helemaal goed te werken en een beetje af te wijken. We hebben in het bos zeker 1 uur lopen zoeken terwijl de geocache echt makkelijk was verstopt. Deze was trouwens in het bos (Liesbos) van Prinsenbeek. Erg leuke plek om te gaan wandelen.

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,

De makkelijkste geocache(s)

Dat was er toch echt wel eentje in een boomstronk. We stopte de auto, liepen naar de boomstronk en we vonden gelijk de geocache. Het lag bijna gewoon open en bloot in het zicht. Ik zag een grote steen liggen, die leek van zijn plaatst te zijn. Ik heb de geocache onder de steen terug gelegd want het was overduidelijk dat deze onder de steen hoorde.

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,

Meer geocache ervaring op doen

Jaaah…zo optimistisch zoals we zijn besloten we gelijk een multicache te gaan doen. Helaas voor deze twee beginnelingen was dat nog even iets te moeilijk. We moeten nog even leren hoe we de GPS coördinaten goed leren lezen. Natuurlijk komt dat van zelf wel goed. Na deze mislukte multicache besloten we door te gaan met de traditionele caches.

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,

Geocaching in juni

Het was een leuke eerste maand. Beide hadden gelijk zin in meer. Klinkt als een opkomende verslaving. We zijn nu alweer aan het plannen voor onze volgend avontuur. We zijn er nog behoorlijk nieuw in maar het avontuur is echt leuk.

 

Welke toffe geocache heb jij afgelopen maand gevonden? Wil je nou het geocache nummer weten, vraag dit dan in een reactie en je krijgt het antwoord.

 

Geoaching in Breda, Geocaching in Nederland, geocaching, geocache,