Geocaching…in het verre verleden had ik het ooit een keer voorbij zie komen. Nog nooit ging mijn aandacht ernaar uit om het verder te onderzoeken, tot op een woensdag in juni. Mijn aandacht was getrokken, 5 minuten later stond de app Geocaching op mijn Iphone en deed ik mijn eerste Geocache.

Let op deze blog bevat spoilers…

Geocaching De Wisselaors ‘t Aogje
Nummer GC6ENZR
Soort Traditioneel  
Moeilijkheid 1.0 – makkelijk te vinden en op te lossen
Terrein 1.0
Cijfer 1 tot 5
♥♥♥♥
Lengte
Wandeling – 1.6 kilometer (met auto direct aan de Geocache)

Wat is Geocaching

Geocaching wint het steeds meer en meer aan populatie maar wat is het nou precies eigenlijk. Kort en makkelijk: het is een schattenzoektocht. Dit doe je aan de hand van GSP-ontvanger (kan ook op je telefoon). Ergens ligt er dan een cache (schat) verstopt die je kunt vinden. Dit is eigenlijk altijd in de buitenlucht. De caches zijn van heel makkelijk tot behoorlijk pittig waarbij er ook verschillende opdrachten gemaakt moeten worden. Je hebt ook verschillende soorten. Van een cache waar de GPS-cordinaten al in de app te vinden zijn tot multie-cache waar je de eind cache alleen maar vind door opdrachten te voltooien of de hint te zoeken.

Mijn eerste Geocache

Eigenlijk wilde ik het uitstellen, dat deed ik elke keer weer. Wilde niet alleen dus besloot ik te wachten totdat er iemand kon. Maar helaas elke keer kon iemand weer niet. Uiteindelijk deed ik mijn (stoute) schoenen aan en begon ik aan mijn eerste mini Geocaching avontuur in Breda.

Nog onwetend zijn met alle termen en regels (die zocht ik onderweg trouwens op) begon ik te lopen naar mijn eerste Geocache. Omdat er een Geocache op 1.6 kilometer van mijn thuis lag besloot ik deze ook als eerste te doen. Het bleek een makkelijke te zijn dus een goede voor mijn eerste Geocaching.

Een minibieb

Dit is een Geocache waar ik echt blij van word. Niet dat ik enig ervaring heb met Geocaching maar ik ben gek op boeken. Helaas lukte het mij niet om afgelopen jaar een boek te lezen maar wie weet brengt een nieuw boek daar verandering in. Toen ik daar aan kwam zag al vanaf ver de minibieb. Deze stond helemaal vol en mijn oog viel gelijk op een boek van Saskia Noort. Snel het boek geruild, mijn log gedaan en toen snel voor de regen naar huis. Want er kwam mij een bui aan.

Voor herhaling vatbaar

ZEKER…ik heb nu gelijk al zin om mijn volgende geocache te gaan zoeken. Natuurlijk heb ik tot aan Schotland geen tijd maar in Schotland ga ik zeker even op jacht. Wat ik tot nu toe zo leuk vind is het zoeken naar de geocache en als je die dan gevonden hebt vol spanning kijken wat erin zit. Ook de weg er naar toe is verrassend. Je komt vaak op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest. Geocaching kan ik ook super goed combineren met wandelen of fietsen. Dus zeker te weten dat ik vaker Geocaching ga doen.

Video De Wisselaors ‘t Aogje – Geocache

Geocaching is leuk! Lijkt jou Geocaching ook leuk of heb je het wel eens eerder gedaan?

 

Foutje gezien? Meld het.